Idén nálad lesz a családi karácsonyozás? Tuti tippjeinknek hála egy hét alatt felkészülhetsz rá

Idén nálad lesz a családi karácsonyozás? Tuti tippjeinknek hála egy hét alatt felkészülhetsz rá

A karácsonyi családi összejövetel mindig szuper program, végre együtt van mindenki a meghitt, ünnepi díszbe felöltözött lakásban. A család minden tagja várja az összejövetelt, azonban a házigazda vállán nem kicsi a teher: sok tervezést és készülést igényel egy összejövetel megrendezése. Tuti tippjeink a segítségedre lesznek, hogy idén te is tudd élvezni a közös ünneplést, ne csak robotolj!

Ötletládához ad!

1. Pontosítsd az időpontot

A napot és a napszakot bizonyára már december elején pontosítottunk, ám azóta annyit változhatott a program, hogy mindenképp egyeztessünk ismét a családtagokkal, hogy megfelelő-e a megbeszélt időpont.

2. Főzz előre

Ha ünnepi menüvel is készülsz, akkor készíts el minél több ételt előre. Amit csak lehet, napokkal korábban süss meg és mehet a fagyasztóba, amit majd az összejövetel előtt csak ki kell olvasztanod és megmelegítened.

3. Vásárolj okosan

A lista fontosságát nem győzzük hangsúlyozni: különösen nagy segítségünkre lehet, amikor nagy családi összejövetelre készülünk. A listát úgy állítsuk össze, hogy mindenből több legyen, mint amit eredetileg gondolnánk, hogy ne kelljen a mennyiségek miatt aggódni. A maradékot pedig nyugodtan elküldhetjük csomagolva a vendégekkel, így nem pazarolunk.

4. Készüljünk a speciális igényekre

A családban mindig van egy-két ember, aki speciális diétát követ, esetleg kisgyerekes vagy valamilyen nehézséggel él. Ezekre mindig készüljünk fel, ha kell, egyeztessünk az érintettel, hogy milyen ételt, italt vegyünk, milyen helyet készítsünk elő a kisgyerekesek számára leheveredni stb… A speciális kiegészítőket érdemes már egy héttel az összejövetel előtt összeszedni, hogy használatkor már csak elő kelljen kapni.

Idén nálad lesz a családi karácsonyozás? Tuti tippjeinknek hála egy hét alatt felkészülhetsz rá
Forrás: Getty

5. Törekedj az egyszerűségre

Mind dekoráció, mind menü terén törekedjünk a jól bevált, egyszerű dolgokra. A közös ünneplés nem jó alkalom arra, hogy kísérletezzünk, hiszen egy esetleges baki miatt borulhat minden.

6. Kérj segítséget

Nem ciki segítséget kérni, sőt! Meghittebb lesz az ünnep, ha mindenki hozzáteszi, amit tud. Ha az unokatesók mesés sütiket tudnak készíteni, akkor ők legyenek a desszertfelelősök, de ha a nagyi különleges salátát ajánl fel, azt is fogadjuk el.

7. Gondoskodj a hangulatról

A közös ünneplés előtt pár nappal készítsünk karácsonyi lejátszási listát, vegyük elő a karácsonyi filmeket a gyerekeknek, és a szekrény mélyéről is ássuk elő a társast. Könnyebb lesz a hangulatot karban tartani, ha nem ott és akkor kell rögtönözni valamit, amikor az lankadni kezd.

Idén nálad lesz a családi karácsonyozás? Tuti tippjeinknek hála egy hét alatt felkészülhetsz rá
Forrás: Getty

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp A teregetés legjobb időpontja – Így sokkal gyorsabban fognak száradni a ruhák

Akinek nincs szárítógépe, annak ősszel és télen igencsak nagy kihívás a teregetés, hiszen a frissen mosott ruhák sokkal lassabban száradnak mint tavasszal vagy nyáron. Cikkünkben eláruljuk, hogy mikor érdemes mosni annak érdekében, hogy a hidegebb évszakokban minél gyorsabban száradjanak meg a ruhák.

Tipp Így segítsz a kertedbe költözött madarakon a hidegebb hónapokban

Rendszeresen eteted a madarakat? Mutatjuk, mit tudsz tenni értük a leghidegebb hónapok alatt.

Tipp 2022 legszebb konyhai trendjei

Minden év új trendeket hoz magával, így 2022 is. Ha kíváncsi vagy, hogy idén mik lesznek a konyhatrendek, akkor görgess lejjebb!

Tipp Csokifoltok eltávolítása – Ezekkel a praktikákkal biztosan sikerül!

Legyünk őszinték! A csokifoltok nem csak a gyerekes családoknál jelentenek problémát, hiszen a felnőttek is előszeretettel esznek csokoládét – ahogy ők is könnyedén összekenhetik a ruhájukat. Cikkünkben megosztunk pár szuper trükköt, melyeknek hála hamar eltüntethetjük ennek nyomait.

Tipp 2022-ben ez a 3 lakberendezési trend fog mindenhonnan visszaköszönni

Egy biztos: 2022-ben a kényelem áll a középpontban, így minden trend ennek lesz alárendelve. Következzen 3 olyan, ami mellett nem fogunk tudni elmenni.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin