Forrás: Getty

Idén nálad lesz a családi karácsonyozás? Tuti tippjeinknek hála egy hét alatt felkészülhetsz rá

1. Pontosítsd az időpontot

A napot és a napszakot bizonyára már december elején pontosítottunk, ám azóta annyit változhatott a program, hogy mindenképp egyeztessünk ismét a családtagokkal, hogy megfelelő-e a megbeszélt időpont.

2. Főzz előre

Ha ünnepi menüvel is készülsz, akkor készíts el minél több ételt előre. Amit csak lehet, napokkal korábban süss meg és mehet a fagyasztóba, amit majd az összejövetel előtt csak ki kell olvasztanod és megmelegítened.

3. Vásárolj okosan

A lista fontosságát nem győzzük hangsúlyozni: különösen nagy segítségünkre lehet, amikor nagy családi összejövetelre készülünk. A listát úgy állítsuk össze, hogy mindenből több legyen, mint amit eredetileg gondolnánk, hogy ne kelljen a mennyiségek miatt aggódni. A maradékot pedig nyugodtan elküldhetjük csomagolva a vendégekkel, így nem pazarolunk.

4. Készüljünk a speciális igényekre

A családban mindig van egy-két ember, aki speciális diétát követ, esetleg kisgyerekes vagy valamilyen nehézséggel él. Ezekre mindig készüljünk fel, ha kell, egyeztessünk az érintettel, hogy milyen ételt, italt vegyünk, milyen helyet készítsünk elő a kisgyerekesek számára leheveredni stb… A speciális kiegészítőket érdemes már egy héttel az összejövetel előtt összeszedni, hogy használatkor már csak elő kelljen kapni.

Idén nálad lesz a családi karácsonyozás? Tuti tippjeinknek hála egy hét alatt felkészülhetsz rá
Forrás: Getty

5. Törekedj az egyszerűségre

Mind dekoráció, mind menü terén törekedjünk a jól bevált, egyszerű dolgokra. A közös ünneplés nem jó alkalom arra, hogy kísérletezzünk, hiszen egy esetleges baki miatt borulhat minden.

6. Kérj segítséget

Nem ciki segítséget kérni, sőt! Meghittebb lesz az ünnep, ha mindenki hozzáteszi, amit tud. Ha az unokatesók mesés sütiket tudnak készíteni, akkor ők legyenek a desszertfelelősök, de ha a nagyi különleges salátát ajánl fel, azt is fogadjuk el.

7. Gondoskodj a hangulatról

A közös ünneplés előtt pár nappal készítsünk karácsonyi lejátszási listát, vegyük elő a karácsonyi filmeket a gyerekeknek, és a szekrény mélyéről is ássuk elő a társast. Könnyebb lesz a hangulatot karban tartani, ha nem ott és akkor kell rögtönözni valamit, amikor az lankadni kezd.

Idén nálad lesz a családi karácsonyozás? Tuti tippjeinknek hála egy hét alatt felkészülhetsz rá
Forrás: Getty
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.