Fürdőkád alapos takarítása lépésről lépésre – Ints búcsút a szappan- és vízkőlerakódásoknak

Fürdőkád alapos takarítása lépésről lépésre – Ints búcsút a szappan- és vízkőlerakódásoknak

Ha egy láthatóan piszkos kádban fürdünk, nem érezzük magunkat igazán tisztának, hiába használunk illatos és kényeztető szappant. Ezért muszáj legalább hetente egyszer kitakarítani, és havonta minimum egyszer kötelező alapos tisztításnak alávetni. A sok szappanmaradvány és a vízkő igencsak megnehezíti a folyamatot, ám pár egyszerű lépést követve ez sem lehetetlen küldetés. Segítünk!

Ötletládához ad!

Milyen gyakran kell tisztítani a fürdőkádat?

A fürdőkád tisztításának gyakorisága bizonyos szempontból megítélés kérdése. Egy olyan kádat, amelyet egy egyfürdőszobás otthonban négy ember rendszeresen használ, gyakrabban kell tisztítani, mint egy olyat, amelyet egy egyedül élő ember használ ritkábban. Ha rendszeresen használjuk a kádat, sajnos hetente el kell végezni az alapos takarítást, ritkább használat mellett elegendő havonta egyszer.

1. Távolítsunk el mindent a kádból

A tisztítás előtt távolítsunk el minden piperecikket, játékot és tubust a kádból és annak széléről. Ez egy remek alkalom arra, hogy kidobjunk mindent, ami üres, törött vagy már nem fogjuk használni. És ha már megfogtuk, töröljük is át az összes lepakolt tárgyat is.

2. Tisztítsuk meg a csempéket és a falakat a kád körül

Ha a fuga penészes és piszkos, használjunk csempetisztítót és fugakefét. Dolgozzunk felülről lefelé a csempetisztítószer utasításait követve, majd öblítsük le teljesen a csempetisztítószer maradványait. A falakat általános tisztítószerrel töröljük át.

3. Tisztítsuk ki a lefolyót

Öntsünk egy kanál szódabikarbónát a lefolyóba, majd öblítsük le desztillált ecettel. A két anyag reakciója segít alaposan, hatásosan kitisztítani a lefolyót.

4. A kád belsejének tisztítása

Fújjuk be a kád belsejét általános tisztítószerrel, hagyjuk állni pár percig, majd egy kefével alaposan dörzsöljük át az egészet.

5. Szabaduljunk meg a szappanmaradékoktól

Egy régi fogkefével vagy más kisméretű tisztítókefével vegyük fel a harcot a szappanlerakódásokkal. Kezdjük a sarkoknál, majd haladjunk végig a fal és a kád találkozásánál. Ha az általános tisztítószer nem működik, vessük be az ecetet.

6. Öblítsük és töröljük le az egész kádat

Utolsó lépésben öblítsük le bő vízzel az egész kádat, hogy eltávolítsunk minden maradék tisztítószert. Utolsó lépésként töröljük szárazra a kádat! Szép lett, ugye?

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp Neked készítettem VI. – Csodaszép ékszertartó doboz fillérekből

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Tipp Zuzmófal készítése házilag – Furcsa, modern és látványos dekoráció

A zuzmófal készítése házilag is megoldható, ha tisztában vagyunk pár alapvető szabállyal az elkészítése és gondozása kapcsán. A legjobb helyen jársz, ha te is szeretnéd a természet csodaszép darabjával feldobni az otthonod.

Otthon Bérelt lakásból igazi otthon – Nikinek sikerült!

Amikor valaki nem saját tulajdonú, hanem bérelt ingatlanban álmodja meg otthonát, gyakran nem is igazán szabja magára a tereket és a stílust. Niki viszont úgy döntött, valóban hozzá illő zugra vágyik, és Bíró Andrea lakberendező segítségével meg is valósította elképzelését.

Tipp Magad készítette dísz a karácsonyfára: aranyos csillagok sótésztából

Ne tévesszen meg, hogy ehhez a DIY projekthez sótésztára van szükség. Nem süteményt fogunk készítünk, hanem karácsonyi díszeket, amik akár kulcstartóként is megállják a helyüket.

Tipp Tedd fel úgy az égősort a karácsonyfára, ahogy csak a profik tudják

Lehet bármennyi dísz is egy karácsnyfán, igazán az égősortól lesz szép. Segítünk, hogy ezzel idén már ne legyen problémád.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin