Forrás: Getty

Fürdőkád alapos takarítása lépésről lépésre – Ints búcsút a szappan- és vízkőlerakódásoknak

Milyen gyakran kell tisztítani a fürdőkádat?

A fürdőkád tisztításának gyakorisága bizonyos szempontból megítélés kérdése. Egy olyan kádat, amelyet egy egyfürdőszobás otthonban négy ember rendszeresen használ, gyakrabban kell tisztítani, mint egy olyat, amelyet egy egyedül élő ember használ ritkábban. Ha rendszeresen használjuk a kádat, sajnos hetente el kell végezni az alapos takarítást, ritkább használat mellett elegendő havonta egyszer.

1. Távolítsunk el mindent a kádból

A tisztítás előtt távolítsunk el minden piperecikket, játékot és tubust a kádból és annak széléről. Ez egy remek alkalom arra, hogy kidobjunk mindent, ami üres, törött vagy már nem fogjuk használni. És ha már megfogtuk, töröljük is át az összes lepakolt tárgyat is.

2. Tisztítsuk meg a csempéket és a falakat a kád körül

Ha a fuga penészes és piszkos, használjunk csempetisztítót és fugakefét. Dolgozzunk felülről lefelé a csempetisztítószer utasításait követve, majd öblítsük le teljesen a csempetisztítószer maradványait. A falakat általános tisztítószerrel töröljük át.

3. Tisztítsuk ki a lefolyót

Öntsünk egy kanál szódabikarbónát a lefolyóba, majd öblítsük le desztillált ecettel. A két anyag reakciója segít alaposan, hatásosan kitisztítani a lefolyót.

4. A kád belsejének tisztítása

Fújjuk be a kád belsejét általános tisztítószerrel, hagyjuk állni pár percig, majd egy kefével alaposan dörzsöljük át az egészet.

5. Szabaduljunk meg a szappanmaradékoktól

Egy régi fogkefével vagy más kisméretű tisztítókefével vegyük fel a harcot a szappanlerakódásokkal. Kezdjük a sarkoknál, majd haladjunk végig a fal és a kád találkozásánál. Ha az általános tisztítószer nem működik, vessük be az ecetet.

6. Öblítsük és töröljük le az egész kádat

Utolsó lépésben öblítsük le bő vízzel az egész kádat, hogy eltávolítsunk minden maradék tisztítószert. Utolsó lépésként töröljük szárazra a kádat! Szép lett, ugye?

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.