Fürdőkád alapos takarítása lépésről lépésre – Ints búcsút a szappan- és vízkőlerakódásoknak

Fürdőkád alapos takarítása lépésről lépésre – Ints búcsút a szappan- és vízkőlerakódásoknak

Ha egy láthatóan piszkos kádban fürdünk, nem érezzük magunkat igazán tisztának, hiába használunk illatos és kényeztető szappant. Ezért muszáj legalább hetente egyszer kitakarítani, és havonta minimum egyszer kötelező alapos tisztításnak alávetni. A sok szappanmaradvány és a vízkő igencsak megnehezíti a folyamatot, ám pár egyszerű lépést követve ez sem lehetetlen küldetés. Segítünk!

Ötletládához ad!

Milyen gyakran kell tisztítani a fürdőkádat?

A fürdőkád tisztításának gyakorisága bizonyos szempontból megítélés kérdése. Egy olyan kádat, amelyet egy egyfürdőszobás otthonban négy ember rendszeresen használ, gyakrabban kell tisztítani, mint egy olyat, amelyet egy egyedül élő ember használ ritkábban. Ha rendszeresen használjuk a kádat, sajnos hetente el kell végezni az alapos takarítást, ritkább használat mellett elegendő havonta egyszer.

1. Távolítsunk el mindent a kádból

A tisztítás előtt távolítsunk el minden piperecikket, játékot és tubust a kádból és annak széléről. Ez egy remek alkalom arra, hogy kidobjunk mindent, ami üres, törött vagy már nem fogjuk használni. És ha már megfogtuk, töröljük is át az összes lepakolt tárgyat is.

2. Tisztítsuk meg a csempéket és a falakat a kád körül

Ha a fuga penészes és piszkos, használjunk csempetisztítót és fugakefét. Dolgozzunk felülről lefelé a csempetisztítószer utasításait követve, majd öblítsük le teljesen a csempetisztítószer maradványait. A falakat általános tisztítószerrel töröljük át.

3. Tisztítsuk ki a lefolyót

Öntsünk egy kanál szódabikarbónát a lefolyóba, majd öblítsük le desztillált ecettel. A két anyag reakciója segít alaposan, hatásosan kitisztítani a lefolyót.

4. A kád belsejének tisztítása

Fújjuk be a kád belsejét általános tisztítószerrel, hagyjuk állni pár percig, majd egy kefével alaposan dörzsöljük át az egészet.

5. Szabaduljunk meg a szappanmaradékoktól

Egy régi fogkefével vagy más kisméretű tisztítókefével vegyük fel a harcot a szappanlerakódásokkal. Kezdjük a sarkoknál, majd haladjunk végig a fal és a kád találkozásánál. Ha az általános tisztítószer nem működik, vessük be az ecetet.

6. Öblítsük és töröljük le az egész kádat

Utolsó lépésben öblítsük le bő vízzel az egész kádat, hogy eltávolítsunk minden maradék tisztítószert. Utolsó lépésként töröljük szárazra a kádat! Szép lett, ugye?

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Kert A gyep gondozása tél után – Erre van szüksége tavasszal a fűnek

A hosszú és hideg tél után a növényeknek kiemelt figyelemre és törődésre van szükségük. Ez a fűre is igaz. Mutatjuk, mit kell tenned a gyeppel, hogy tavasszal (aztán pedig nyáron is) szép és egészséges legyen.

Kert Ezeket a növényeket ültesd az udvar árnyékos részeire

Ha már tapasztalt kertész vagy, bizonyára félve fogsz neki az árnyékos helyek megtervezéséhez, hiszen nehéz virágba borítani a naptól elzárt részeket. A kert azonban csak úgy lesz szép, ha minden pontjában van valami zöld, ehhez pedig ismerni kell az árnyéktűrő virágokat. Hoztunk egy listát a legszebb növényekről, amelyek örömmel költöznének a kerted árnyékos sarkaiba is.

Stílus 5 költséghatékony tipp a tökéletes folyosóért

A folyosó berendezésére kevesen szánnak sok időt (és pénzt), pedig ez is fontos része az otthonunknak. Ha te most jutottál el arra a pontra, hogy ezen változtatni szeretnél, akkor mutatunk pár szuper tippet, melyekhez nem is kell mélyen a zsebedbe nyúlnod.

Kert Növények lustáknak: ezeket virágokat ültesd az erkélyre, ha nem vagy szakértő

Szeretnél zöld oázist az erkélyedre, de tudod magadról, hogy nem bánsz jól a növényekkel? Az alábbi fajtákkal bátran próbálkozhatsz, mert jók tűrik, ha időnként elfeledkezel róluk.

Felújítás Újratervezés az 5. emeleten! – Egy csalóka félkész lakás, amit kétszer álmodtak meg

Egy újabb varázslat Vasziljevics Erika munkáinak sorából, amely bizonyítja: kellően átgondolt és okos tervezéssel egy rosszul megtervezett térből is élhető, szemrevaló otthon faragható.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin