Forrás: Getty

Festhető tapéta – Hogyan érdemes használni?

Magában, festés nélkül

A festhető tapéták általában fehér színben kaphatók, mivel ez az alapszín nem üt át a választott festéken. Így ha fehér tapétára van szükséged, akkor könnyen választhatsz a festhető darabok közül is. Már csak azért is, mert ezeknek a legegyszerűbb daraboknak az ára is kedvezőbb.

Alapjában mintás darabok színre kenve

Ha mégis inkább festenéd a tapétát, akkor érdemes olyat választanod, ami valamilyen alapmintával rendelkezik. Ezek lehetnek csak egyszerű szemcsék, de akár bonyolultabb minták is. Ha a felragasztás után szeretnéd lefesteni a tapétát, akkor a jó fedés érdekében elő kell készítened hozzá a felületét. Abban az esetben, ha a felragasztás és a festés között használtad a helyiséget, akkor érdemes először egy alapos takarítással kezdened, és portalanítanod a tapétát. Ezek után jöhet a szokásos alapozó festés, majd annak a száradása után a kívánt szín.

Problémás fal elfedésére

A festhető tapéták egyik nagy előnye, hogy el tudják fedni a problémás felületeket, jó alapot adva ezzel a festésnek. Ha a fal repedezett, sok benne a csavarhely, de nincs lehetőség ezeket a felületi hibákat javítani, akkor a fal felkészítése után jöhet is a festhető tapéta. Ilyen esetekre érdemes teljesen sima felületű darabot választanod, és azt színre festened, így senkinek nem fog feltűnni, hogy tapéta van a falon.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.