Festhető tapéta – Hogyan érdemes használni?

Festhető tapéta – Hogyan érdemes használni?

Ha terveztél már olyan felújítást, ahol tapétát szerettél volna használni, akkor biztosan találkoztál a festhető tapétával. Ez olyan termék, aminek a felületére jól tapad a festék, így könnyen hozzá tudod igazítani a szoba hangulatához. Ezzel együtt akár néhány évente át is festheted, hogy az aktuális trendeknek megfelelő szín- és mintavilágba öltöztesd. Nézzük, hogyan is tudod (jól) használni a festhető tapétát.

Ötletládához ad!

Magában, festés nélkül

A festhető tapéták általában fehér színben kaphatók, mivel ez az alapszín nem üt át a választott festéken. Így ha fehér tapétára van szükséged, akkor könnyen választhatsz a festhető darabok közül is. Már csak azért is, mert ezeknek a legegyszerűbb daraboknak az ára is kedvezőbb.

Alapjában mintás darabok színre kenve

Ha mégis inkább festenéd a tapétát, akkor érdemes olyat választanod, ami valamilyen alapmintával rendelkezik. Ezek lehetnek csak egyszerű szemcsék, de akár bonyolultabb minták is. Ha a felragasztás után szeretnéd lefesteni a tapétát, akkor a jó fedés érdekében elő kell készítened hozzá a felületét. Abban az esetben, ha a felragasztás és a festés között használtad a helyiséget, akkor érdemes először egy alapos takarítással kezdened, és portalanítanod a tapétát. Ezek után jöhet a szokásos alapozó festés, majd annak a száradása után a kívánt szín.

Problémás fal elfedésére

A festhető tapéták egyik nagy előnye, hogy el tudják fedni a problémás felületeket, jó alapot adva ezzel a festésnek. Ha a fal repedezett, sok benne a csavarhely, de nincs lehetőség ezeket a felületi hibákat javítani, akkor a fal felkészítése után jöhet is a festhető tapéta. Ilyen esetekre érdemes teljesen sima felületű darabot választanod, és azt színre festened, így senkinek nem fog feltűnni, hogy tapéta van a falon.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció Időutazz velünk! Így néz ki a jövő nappalija

Napjaink technológia fejlődését látva izgalmas eljátszani a gondolattal, mit hozhat az életünkbe a (közel)jövő. Míg a repülő autó, a gondolkodásra képes robot és a mindentudó mesterséges intelligencia néhány éve még túlzottan futurisztikusnak tűnt, ma már egészen elérhető távolságba került. De vajon hogyan hat majd mindez az otthonainkra?

Stílus Hangulatos fürdőszobára vágysz? Akkor ezt a 4 dolgot pakold el szem elől

Sokszor beszélünk arról, mivel és hogyan dekorálhatod a fürdőt, hogy szép és egyed legyen. Arról azonban kevés szó esik, mit ne tegyél oda. Épp ezért most ezeket vesszük sorra.

Tipp Gyűrődésmentes ágynemű vasalás nélkül – Nem álom többé!

Te is imádod frissen felhúzott ágynemű alatt álomra hajtani a fejed? Nincs is ezen semmi meglepő. Ahogy azon sem, ha az ágynemű vasalásáért már annyira nem rajongsz. Viszont az alábbi trükknek hála legalább ezt a fárasztó feladatot megspórolhatod.

Tipp A tökéletesre vasalt ruhák 5 titka

Nem vagy egyedül, ha számodra is a vasalás a legkevésbé kedves házimunka. Különösen, ha minden igyekezeted ellenére is maradnak gyűrődések a ruhákon. Íme néhány hasznos vasalási tipp, ami megkönnyítheti az életedet.

Tipp Mi a teendő, ha megjelennek a ruhamolyok a lakásban?

Ha az utóbbi időben ruhamolyokat fedeztél fel a ruháid között? Tény, hogy kellemetlenséget okozhatnak, de szerencsére vannak hatékony módszerek a kiirtásukra és elriasztásukra. Összeszedtünk mindent, amit tudni érdemes a molyokról, és arról, hogyan is lehet őket elűzni a szekrényből – és a lakásból.

Kert Ezeket a zöldségeket termesztheted az erkélyen magaságyásban

Nincs kerted, de nem szeretnél lemondani a saját termesztésű zöldségekről? Jó hír: a magaságyásoknak hála akár az erkélyen is tudsz zöldséget nevelni. Nézzük, mit.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin