Felújítanád a pincéd? – Mutatjuk, hogyan tedd lakhatóvá 4 lépésben

Felújítanád a pincéd? – Mutatjuk, hogyan tedd lakhatóvá 4 lépésben

Ha úgy érzed, nincs elég helyed otthon, esetleg jól jönne egy plusz szoba a házban, akkor költözés helyett olcsóbb megoldás lehet a pince felé fordulni. Mivel ezeket a helyiségeket annak idején nem feltétlenül ilyen használatra tervezték (sokkal inkánn csak tárolónak), a legtöbb esetben szükség lehet egy alapos felújításre. Mutatjuk is, hogy mik a pincefelújítás lépései!

Ötletládához ad!

1. Tervezés

Mint minden felújítás, ez sem kezdődhet máshogy, mint egy alaposan kidolgozott tervvel. Az ötletelés során azokra a területekre érdemes a leginkább kitérni, ahol sok munka lesz majd a pincével, ilyen lehet például egy bárpult, vagy egy beépített szekrény kialakítása.

Felújítanád a pincéd? – Mutatjuk, hogyan tedd lakhatóvá 4 lépésben
Forrás: Getty

2. Állapotfelmérés

Ha a tervek elkészültek, jöhet a felújítás fizikai része. Először távolítsunk el mindent a helyiségből, mert úgy sokkal könnyebb látni, hogy milyen állapotban van a pince. Győződjünk meg arról, hogy a falak szárazok, ellenkező esetben penészedés indulhat meg, rosszabb esetben pedig a ház egész szerkezete sérülhet.

Felújítanád a pincéd? – Mutatjuk, hogyan tedd lakhatóvá 4 lépésben
Forrás: Getty

3. A falak és a padló

Ha már tudjuk, hogy szerkezetileg rendben van a pincénk, akkor jöhet a falak felújítása. Egy alapos csiszolás és glettelés után vigyünk fel jó minőségű alapozó festéket, hogy az adott esetben kicsit nyirkos pincében is jól tapadjon a festék a falakra. Érdemes lehet minél világosabb színt választani, a legtöbb pincén ugyanis nincs ablak, így egy sötét festés még inkább sötétítené a helyiséget. Ha kész a fal, kezdhetjük a padló felújítását is. Padló esetében jó ötlet melegburkolatot használni, ellenkező esetben a padló nagyon lehűtené a pincét.

4. Berendezés, apróbb simítások

Ha már minden úgy néz ki, ahogyan szeretnénk, akkor eljött az ideje a bútorok bepakolásának. Ha új bútorokat vásárlunk pincébe, akkor jó döntés olyan darabokat venni, amiket magunknak kell összeszerelni, ezzel biztosítva azt, hogy tényleg befér a pince ajtaján – az ugyanis a legtöbb esetben kisebb, mint egy normális ajtó.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp A teregetés legjobb időpontja – Így sokkal gyorsabban fognak száradni a ruhák

Akinek nincs szárítógépe, annak ősszel és télen igencsak nagy kihívás a teregetés, hiszen a frissen mosott ruhák sokkal lassabban száradnak mint tavasszal vagy nyáron. Cikkünkben eláruljuk, hogy mikor érdemes mosni annak érdekében, hogy a hidegebb évszakokban minél gyorsabban száradjanak meg a ruhák.

Tipp Így segítsz a kertedbe költözött madarakon a hidegebb hónapokban

Rendszeresen eteted a madarakat? Mutatjuk, mit tudsz tenni értük a leghidegebb hónapok alatt.

Tipp 2022 legszebb konyhai trendjei

Minden év új trendeket hoz magával, így 2022 is. Ha kíváncsi vagy, hogy idén mik lesznek a konyhatrendek, akkor görgess lejjebb!

Tipp Csokifoltok eltávolítása – Ezekkel a praktikákkal biztosan sikerül!

Legyünk őszinték! A csokifoltok nem csak a gyerekes családoknál jelentenek problémát, hiszen a felnőttek is előszeretettel esznek csokoládét – ahogy ők is könnyedén összekenhetik a ruhájukat. Cikkünkben megosztunk pár szuper trükköt, melyeknek hála hamar eltüntethetjük ennek nyomait.

Tipp 2022-ben ez a 3 lakberendezési trend fog mindenhonnan visszaköszönni

Egy biztos: 2022-ben a kényelem áll a középpontban, így minden trend ennek lesz alárendelve. Következzen 3 olyan, ami mellett nem fogunk tudni elmenni.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin