Forrás: Getty

Felújítanád a pincéd? – Mutatjuk, hogyan tedd lakhatóvá 4 lépésben

1. Tervezés

Mint minden felújítás, ez sem kezdődhet máshogy, mint egy alaposan kidolgozott tervvel. Az ötletelés során azokra a területekre érdemes a leginkább kitérni, ahol sok munka lesz majd a pincével, ilyen lehet például egy bárpult, vagy egy beépített szekrény kialakítása.

Felújítanád a pincéd? – Mutatjuk, hogyan tedd lakhatóvá 4 lépésben
Forrás: Getty

2. Állapotfelmérés

Ha a tervek elkészültek, jöhet a felújítás fizikai része. Először távolítsunk el mindent a helyiségből, mert úgy sokkal könnyebb látni, hogy milyen állapotban van a pince. Győződjünk meg arról, hogy a falak szárazok, ellenkező esetben penészedés indulhat meg, rosszabb esetben pedig a ház egész szerkezete sérülhet.

Felújítanád a pincéd? – Mutatjuk, hogyan tedd lakhatóvá 4 lépésben
Forrás: Getty

3. A falak és a padló

Ha már tudjuk, hogy szerkezetileg rendben van a pincénk, akkor jöhet a falak felújítása. Egy alapos csiszolás és glettelés után vigyünk fel jó minőségű alapozó festéket, hogy az adott esetben kicsit nyirkos pincében is jól tapadjon a festék a falakra. Érdemes lehet minél világosabb színt választani, a legtöbb pincén ugyanis nincs ablak, így egy sötét festés még inkább sötétítené a helyiséget. Ha kész a fal, kezdhetjük a padló felújítását is. Padló esetében jó ötlet melegburkolatot használni, ellenkező esetben a padló nagyon lehűtené a pincét.

4. Berendezés, apróbb simítások

Ha már minden úgy néz ki, ahogyan szeretnénk, akkor eljött az ideje a bútorok bepakolásának. Ha új bútorokat vásárlunk pincébe, akkor jó döntés olyan darabokat venni, amiket magunknak kell összeszerelni, ezzel biztosítva azt, hogy tényleg befér a pince ajtaján – az ugyanis a legtöbb esetben kisebb, mint egy normális ajtó.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.