Felújítanád a pincéd? – Mutatjuk, hogyan tedd lakhatóvá 4 lépésben

Felújítanád a pincéd? – Mutatjuk, hogyan tedd lakhatóvá 4 lépésben

Ha úgy érzed, nincs elég helyed otthon, esetleg jól jönne egy plusz szoba a házban, akkor költözés helyett olcsóbb megoldás lehet a pince felé fordulni. Mivel ezeket a helyiségeket annak idején nem feltétlenül ilyen használatra tervezték (sokkal inkánn csak tárolónak), a legtöbb esetben szükség lehet egy alapos felújításre. Mutatjuk is, hogy mik a pincefelújítás lépései!

Ötletládához ad!

1. Tervezés

Mint minden felújítás, ez sem kezdődhet máshogy, mint egy alaposan kidolgozott tervvel. Az ötletelés során azokra a területekre érdemes a leginkább kitérni, ahol sok munka lesz majd a pincével, ilyen lehet például egy bárpult, vagy egy beépített szekrény kialakítása.

Felújítanád a pincéd? – Mutatjuk, hogyan tedd lakhatóvá 4 lépésben
Forrás: Getty

2. Állapotfelmérés

Ha a tervek elkészültek, jöhet a felújítás fizikai része. Először távolítsunk el mindent a helyiségből, mert úgy sokkal könnyebb látni, hogy milyen állapotban van a pince. Győződjünk meg arról, hogy a falak szárazok, ellenkező esetben penészedés indulhat meg, rosszabb esetben pedig a ház egész szerkezete sérülhet.

Felújítanád a pincéd? – Mutatjuk, hogyan tedd lakhatóvá 4 lépésben
Forrás: Getty

3. A falak és a padló

Ha már tudjuk, hogy szerkezetileg rendben van a pincénk, akkor jöhet a falak felújítása. Egy alapos csiszolás és glettelés után vigyünk fel jó minőségű alapozó festéket, hogy az adott esetben kicsit nyirkos pincében is jól tapadjon a festék a falakra. Érdemes lehet minél világosabb színt választani, a legtöbb pincén ugyanis nincs ablak, így egy sötét festés még inkább sötétítené a helyiséget. Ha kész a fal, kezdhetjük a padló felújítását is. Padló esetében jó ötlet melegburkolatot használni, ellenkező esetben a padló nagyon lehűtené a pincét.

4. Berendezés, apróbb simítások

Ha már minden úgy néz ki, ahogyan szeretnénk, akkor eljött az ideje a bútorok bepakolásának. Ha új bútorokat vásárlunk pincébe, akkor jó döntés olyan darabokat venni, amiket magunknak kell összeszerelni, ezzel biztosítva azt, hogy tényleg befér a pince ajtaján – az ugyanis a legtöbb esetben kisebb, mint egy normális ajtó.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Kert Kertészkedés gyerekkel – Így tanítsuk meg a kertészkedés alapjait a kicsiknek

Szívesen csatlakoznak hozzád a kicsik, amikor az udvaron ügyködsz? A kertészkedés gyerekkel is jó móka, ám jobb, ha már a kezdetektől megtanítjuk a legfontosabb tudnivalókat mindenki biztoságának érdekében. Nézzük is az alapokat, amiket minden kicsinek meg kell tanulnia.

Felújítás Harmónia a köbön! 3 emeletes családi fészek a Mecsek szívéből

Költözni soha nem könnyű. De ha ez azt jelenti, hogy az előző otthonodat eladod, az újat felújítod, a gyermekeidnek új iskolát keresel közben, és a vállalkozásodat is "becsomagolod", az talán az egyik legnehezebb variáns mind közül. Krisztina és családja azonban – a tökéletes tervezésnek és a szigorú ütemtervnek hála – hibátlanra vizsgázott ebből. Jutalmuk pedig ez a káprázatos, ízléses, minden elemében otthonos családi ház.

Tipp Így frissítsd fel otthonod az újévben teljesen ingyen

Az új év jegyében nem csupán mi magunk szeretünk tiszta lappal kezdeni, de lakásunkra is ráfér egy év eleji felrázás. Az ünnepek múltán, persze, az is fontos szempont, hogy a lakásfelújító projekt ne terhelje meg nagyon az amúgy is sokat használt pénztárcánkat, ezért olyan tippeket hoztunk most, amelyek zsebbarát módon mutatják meg, hogyan frissíthetjük fel otthonunkat,

Tipp Tetőtéri konyha berendezése – Hasznos tippek a tökéletes konyha érdekében

Ha egy új lakrészt szeretnénk kialakítani a tetőtérben, akkor vannak olyan helyiségek, amiknek a tervezése egy kicsit nehezebb, mint másoké. Például a tetőtéri konyha berendezése több fejvakarással jár, mint egy hálószoba kialakítása, hiszen jóval több dologra kell figyelni. De nézzük, hogyan is készítsünk tetőtéri konyhát.

Tipp Neked készítettem VI. – Csodaszép ékszertartó doboz fillérekből

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin