Forrás: Getty

Fekete ruhát mosni frissen főzött kávéval? – Próbáld csak ki!

Az már rég nem titok, hogy a kávét akár a virágágyásban is használhatjuk, az azonban valószínűleg sokunknak újdonság, hogy frissen főzött kávéval akár moshatunk is, legalábbis a fekete ruháinkat. De ez hogyan lehetséges? Következzen a válasz!

A legjobb tipp fekete ruhák mosásához

Aki szereti a sötét, illetve fekete ruhákat, gyakran szembesül a ténnyel, hogy ezek a darabok egy idő után kifakulnak. Ennek megakadályozására van azonban egy zseniális trükk, méghozzá a frissen főzött kávé!

Elsőre ugyanolyan furcsának tűnhet, mint a fekete borssal történő mosás, ennek ellenére valóban hatékony. A fekete kávénak ugyanis az a nagy pozitívuma, hogy megakadályozza az anyag kifakulását, épp ezért ajánlott lecserélnünk a hagyományos mosóport vagy folyékony mosószert erre a finom főzetre.

Tegyünk kb. 2 bögre, frissen főzött fekete kávét a mosáshoz, majd válasszunk egy kímélő mosási programot. Ezt a trükköt természetesen csak fekete ruháknál vessük be!

További lehetőségek a kifakulás megelőzésére

Annak érdekében, hogy ne veszítse el a színét a kedvenc fekete ruhánk, fogadjuk meg az alábbi tippeket:

  • Mindig rövid programon mossuk ezeket a textileket, lehetőleg hideg vízzel.
  • Mosás előtt fordítsuk ki a ruhadarabokat.
  • Ne tegyük ezeket a darabokat a szárítóba, inkább a hagyományos módon teregessük ki őket.
  • Ha nem merjük kipróbálni ezt a kávés trükköt, akkor olyan speciális mosószert használjunk, ami konkrétan fekete textilekre lett kifejlesztve.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.