Forrás: Getty

Ezzel a 7 trükkel tovább marad friss az őszi virágcsokrod

Tipp 1 – Tiszta váza

Minél kevesebb baktériummal érintkezik a csokor, annál tovább maradnak frissek a virágok. A meleg vízben köztudottan gyorsan elszaporodnak a bacilusok, ezért annyira fontos, hogy egy tiszta vázába tedd a csokrot, mindennap cseréld a vizet, és vízcserekor a vázát is mosd át.

Tipp 2 – Tápanyagok

A virágcsokrokhoz gyakran adnak por formájában némi tápot. Ezt közvetlenül a vízbe kell szórni. Ezáltal jelentősen, akár 60 százalékkal megnövelheted a csokor élettartamát.

Tipp 3 – Vízmennyiség

Gyakran merül fel az a kérdés, hogy mennyi vizet kell a vázába tölteni. A szakemberek azt tanácsolják, hogy mindig 2/3-ig engedd a vázát. Ha ennél több vízbe teszed a csokrot, akkor előbb fog elrohadni. Ezen kívül arra is érdemes figyelni, hogy minden olyan levelet távolíts el a virágok száráról, ami víz alá kerülne.

 Tipp 4 – Visszavágás

A virágszárak végei gyakran már dehidráltak, amikor ismét vízbe kerülnek, ezért érdemes ezeket eltávolítani. A szár vége felett 3-5 centiméterrel vágd le ferdén egy éles kés segítségével, majd néhány nap elteltével ezt ismételd meg.

 Tipp 5 – Tiszta víz

Ahogy már fentebb írtuk, a csokor vizét ajánlott naponta cserélni. Amennyiben ezt nem szeretnéd megtenni, akkor legalább arra figyelj, hogy a víz mindig tiszta és átlátszó legyen. Amint elszíneződik vagy koszos lesz, akkor azonnal cseréld le.

Szintén vízcserére van szükség, ha úgy érzed, hogy erőtlenek a virágok és lógatják a fejüket. Ilyenkor vágd vissza a szárukat, és engedj friss vizet a vázába.

Tipp 6 – Virágok állapota

Egy csokorban nem ugyanolyan gyorsasággal hervadnak el a virágok. Amint találsz egy hervadt darabot, azt azonnal távolítsd el.

Tipp 7 – Szeretet

A virágok ápolásának fokozott figyelmet kell szentelni, de emellett szeretetre is szükségük van. Ha kedvesen bánsz velük, és szeretettel gondozod őket, akkor minden bizonnyal tovább maradnak szépek.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.