Ezzel a 7 trükkel tovább marad friss az őszi virágcsokrod

Ezzel a 7 trükkel tovább marad friss az őszi virágcsokrod

Egy szép virágcsokornak mindenki örül – még akkor is, ha saját magunkat lepjük meg vele. Teljesen mindegy, hogy a réten szedett virágokból készítesz egyet, vagy a virágosnál szerzed be, mindkettő esetében ugyanaz a vágyad: minél tovább maradjon szép a csokor. Ebben pedig sokat segítenek az alábbi tippek és trükkök.

Ötletládához ad!

Tipp 1 – Tiszta váza

Minél kevesebb baktériummal érintkezik a csokor, annál tovább maradnak frissek a virágok. A meleg vízben köztudottan gyorsan elszaporodnak a bacilusok, ezért annyira fontos, hogy egy tiszta vázába tedd a csokrot, mindennap cseréld a vizet, és vízcserekor a vázát is mosd át.

Tipp 2 – Tápanyagok

A virágcsokrokhoz gyakran adnak por formájában némi tápot. Ezt közvetlenül a vízbe kell szórni. Ezáltal jelentősen, akár 60 százalékkal megnövelheted a csokor élettartamát.

Tipp 3 – Vízmennyiség

Gyakran merül fel az a kérdés, hogy mennyi vizet kell a vázába tölteni. A szakemberek azt tanácsolják, hogy mindig 2/3-ig engedd a vázát. Ha ennél több vízbe teszed a csokrot, akkor előbb fog elrohadni. Ezen kívül arra is érdemes figyelni, hogy minden olyan levelet távolíts el a virágok száráról, ami víz alá kerülne.

 Tipp 4 – Visszavágás

A virágszárak végei gyakran már dehidráltak, amikor ismét vízbe kerülnek, ezért érdemes ezeket eltávolítani. A szár vége felett 3-5 centiméterrel vágd le ferdén egy éles kés segítségével, majd néhány nap elteltével ezt ismételd meg.

 Tipp 5 – Tiszta víz

Ahogy már fentebb írtuk, a csokor vizét ajánlott naponta cserélni. Amennyiben ezt nem szeretnéd megtenni, akkor legalább arra figyelj, hogy a víz mindig tiszta és átlátszó legyen. Amint elszíneződik vagy koszos lesz, akkor azonnal cseréld le.

Szintén vízcserére van szükség, ha úgy érzed, hogy erőtlenek a virágok és lógatják a fejüket. Ilyenkor vágd vissza a szárukat, és engedj friss vizet a vázába.

Tipp 6 – Virágok állapota

Egy csokorban nem ugyanolyan gyorsasággal hervadnak el a virágok. Amint találsz egy hervadt darabot, azt azonnal távolítsd el.

Tipp 7 – Szeretet

A virágok ápolásának fokozott figyelmet kell szentelni, de emellett szeretetre is szükségük van. Ha kedvesen bánsz velük, és szeretettel gondozod őket, akkor minden bizonnyal tovább maradnak szépek.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Otthon Varázslat 20 négyzetméteren – Ez a lakás felülírja a szűk terek fogalmát

A kislakás különleges műfaj, ami a megszokottnál sokkal kompaktabb elrendezést, komoly átgondolást és látványos ötleteket igényel, hogy minden funkció elférjen kevés négyzetméteren. Ebben a picike otthonban ez igencsak látványosan sikerült.

Tipp Tavaszi nagytakarítás: így lesz csíkmentes az ablaküveg

Nincs tavaszi nagytakarítás ablaktisztítás nélkül, ennek ellenére ez az egyik legkevésbé kedvelt munka, hiszen sokáig tart, sok energiát emészt fel, végül mégis sokszor csíkos és foltos a felület. Utóbbi problémára hoztunk most megoldást.

Tipp A bolyhos szőnyegek tisztítása: csak 3 eszközre van szükséged hozzá

A bolyhos szőnyegek nagyon kényelmesek, hiszen a hosszú szálak miatt puhák, ráadásul szinte valamennyi stílushoz jól illenek. Sokan azonban ódzkodnak tőlük, mégpedig a takarítás miatt. Ez valóban sarkalatos pont, de az alábbi 3 eszköz segítségével könnyebb lesz a dolgod.

Kert A gyep gondozása tél után – Erre van szüksége tavasszal a fűnek

A hosszú és hideg tél után a növényeknek kiemelt figyelemre és törődésre van szükségük. Ez a fűre is igaz. Mutatjuk, mit kell tenned a gyeppel, hogy tavasszal (aztán pedig nyáron is) szép és egészséges legyen.

Kert Ezeket a növényeket ültesd az udvar árnyékos részeire

Ha már tapasztalt kertész vagy, bizonyára félve fogsz neki az árnyékos helyek megtervezéséhez, hiszen nehéz virágba borítani a naptól elzárt részeket. A kert azonban csak úgy lesz szép, ha minden pontjában van valami zöld, ehhez pedig ismerni kell az árnyéktűrő virágokat. Hoztunk egy listát a legszebb növényekről, amelyek örömmel költöznének a kerted árnyékos sarkaiba is.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin