Ezzel a 7 trükkel tovább marad friss az őszi virágcsokrod

Ezzel a 7 trükkel tovább marad friss az őszi virágcsokrod

Egy szép virágcsokornak mindenki örül – még akkor is, ha saját magunkat lepjük meg vele. Teljesen mindegy, hogy a réten szedett virágokból készítesz egyet, vagy a virágosnál szerzed be, mindkettő esetében ugyanaz a vágyad: minél tovább maradjon szép a csokor. Ebben pedig sokat segítenek az alábbi tippek és trükkök.

Ötletládához ad!

Tipp 1 – Tiszta váza

Minél kevesebb baktériummal érintkezik a csokor, annál tovább maradnak frissek a virágok. A meleg vízben köztudottan gyorsan elszaporodnak a bacilusok, ezért annyira fontos, hogy egy tiszta vázába tedd a csokrot, mindennap cseréld a vizet, és vízcserekor a vázát is mosd át.

Tipp 2 – Tápanyagok

A virágcsokrokhoz gyakran adnak por formájában némi tápot. Ezt közvetlenül a vízbe kell szórni. Ezáltal jelentősen, akár 60 százalékkal megnövelheted a csokor élettartamát.

Tipp 3 – Vízmennyiség

Gyakran merül fel az a kérdés, hogy mennyi vizet kell a vázába tölteni. A szakemberek azt tanácsolják, hogy mindig 2/3-ig engedd a vázát. Ha ennél több vízbe teszed a csokrot, akkor előbb fog elrohadni. Ezen kívül arra is érdemes figyelni, hogy minden olyan levelet távolíts el a virágok száráról, ami víz alá kerülne.

 Tipp 4 – Visszavágás

A virágszárak végei gyakran már dehidráltak, amikor ismét vízbe kerülnek, ezért érdemes ezeket eltávolítani. A szár vége felett 3-5 centiméterrel vágd le ferdén egy éles kés segítségével, majd néhány nap elteltével ezt ismételd meg.

 Tipp 5 – Tiszta víz

Ahogy már fentebb írtuk, a csokor vizét ajánlott naponta cserélni. Amennyiben ezt nem szeretnéd megtenni, akkor legalább arra figyelj, hogy a víz mindig tiszta és átlátszó legyen. Amint elszíneződik vagy koszos lesz, akkor azonnal cseréld le.

Szintén vízcserére van szükség, ha úgy érzed, hogy erőtlenek a virágok és lógatják a fejüket. Ilyenkor vágd vissza a szárukat, és engedj friss vizet a vázába.

Tipp 6 – Virágok állapota

Egy csokorban nem ugyanolyan gyorsasággal hervadnak el a virágok. Amint találsz egy hervadt darabot, azt azonnal távolítsd el.

Tipp 7 – Szeretet

A virágok ápolásának fokozott figyelmet kell szentelni, de emellett szeretetre is szükségük van. Ha kedvesen bánsz velük, és szeretettel gondozod őket, akkor minden bizonnyal tovább maradnak szépek.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp Neked készítettem VI. – Csodaszép ékszertartó doboz fillérekből

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Tipp Zuzmófal készítése házilag – Furcsa, modern és látványos dekoráció

A zuzmófal készítése házilag is megoldható, ha tisztában vagyunk pár alapvető szabállyal az elkészítése és gondozása kapcsán. A legjobb helyen jársz, ha te is szeretnéd a természet csodaszép darabjával feldobni az otthonod.

Otthon Bérelt lakásból igazi otthon – Nikinek sikerült!

Amikor valaki nem saját tulajdonú, hanem bérelt ingatlanban álmodja meg otthonát, gyakran nem is igazán szabja magára a tereket és a stílust. Niki viszont úgy döntött, valóban hozzá illő zugra vágyik, és Bíró Andrea lakberendező segítségével meg is valósította elképzelését.

Tipp Magad készítette dísz a karácsonyfára: aranyos csillagok sótésztából

Ne tévesszen meg, hogy ehhez a DIY projekthez sótésztára van szükség. Nem süteményt fogunk készítünk, hanem karácsonyi díszeket, amik akár kulcstartóként is megállják a helyüket.

Tipp Tedd fel úgy az égősort a karácsonyfára, ahogy csak a profik tudják

Lehet bármennyi dísz is egy karácsnyfán, igazán az égősortól lesz szép. Segítünk, hogy ezzel idén már ne legyen problémád.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin