Ezt IGEN, ezt NE – Íme egy lista azokról a színekről, amelyek (nem) passzolnak a dolgozószobába

Ezt IGEN, ezt NE – Íme egy lista azokról a színekről, amelyek (nem) passzolnak a dolgozószobába

Otthonról dolgozol és szeretnéd javítani a produktivitásod? Esetleg festés előtt áll a dolgozószoba? Mutatjuk, melyik árnyalatok közül érdemes választanod.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

Nem kell bizonyítanunk, hogy a színek mennyire tudják befolyásolni a teljesítőképességünket vagy a hangulatunkat. A tudatos színhasználatot a dolgozószobánál sem szabad lebecsülni, hiszen egy-egy árnyalat kifejezetten serkentheti, vagy éppen fordítva: ronthatja a produktivitásunk. Mutatjuk a listát.

Ezeket a színeket válaszd a dolgozószobába:

  • Világos szürke: A világos szürke tökéletes választás a dolgozószobába, hiszen kiegyensúlyozott árnyalat. Nem vonja el a figyelmet, kellően semleges, ám rendkívül dizájnos eredményt lehet vele elérni, hiszen könnyen párosíthatók hozzá a dolgozószoba berendezései.
  • Bézs: Amikor a fókuszálás elengedhetetlen, a semleges színekre kell esnie a választásunknak. Voksoljunk a homok, a bézs vagy a cappuchino árnyalatra, mivel ezek kellően nyugodt színek ahhoz, hogy hosszú órákon át is tudjunk figyelni mellettük a munkánkra.
  • Kék: Ha a munkánk folyamatos kreativitást igényel, a világos kék okos választás a dolgozószobába. A világos árnyalat könnyedebb, míg a sötét verzió sokkal komolyabb hatást kelt.
  • Korall: A korall egyáltalán nem tartozik a megszokott dolgozószoba falszínek közé, pedig rengeteg jótékony hatása van. Pozitív hangulatot áraszt, serkenti a kreativitást, emellett élénkít is. Kifejezetten jó döntés azoknak, akiknek a kávé sem jelent elég löketet a munkavégzéshez.

Ezeket a színeket inkább ne a dolgozószobába válaszd:

  • Fehér: Bár rendkívül divatos, minimalista megoldás lehet a fehér dolgozószoba, a szakértők óva intenek tőle. A fehér ugyanis túlságosan egyhangú, túl steril, ezért inkább korlátozza a produktivitást, mintsem elősegíti.
  • Narancssárga: Bár kétségkívül sikkes végeredményt lehet elérni a narancssárgával, a dolgozószobában csak mértékkel használjuk, mivel ez az árnylat inkább a könnyed, pihentető kategóriába tartozik. A teljes falak narancsra kenése helyett inkább csak egy falrészt vagy csíkot húzzunk át vele.
  • Piros: Hiába sokak kedvenc színe, semmiképp sem a dolgozószobába való. A piros szenvedélyes hangulata inkább lehet zavaró, mintsem ösztönző egy munkakörnyezetbe. Mivel elég harsány, a figyelmünket is elvonná.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Otthon Gödöllői álomotthon – Ahol a tárgyak mesélnek

Minták és színek merész párosításával alakították ki ennek a csodás családi háznak a belső tereit. Az antik bútorokhoz remekül illenek a mintás tapéták és a szőnyegek, a jó stílusérzékkel válogatott kárpitok.

Stílus Sárga a lakberendezésben – 5 meggyőző érv arra, miért éri meg ezt a színt használni

A sárga, bár természetes árnyalat, nagyon megosztó. Vagy imádják, vagy egyenesen nem kedvelik, de semmiképp sem semleges. A sárga a lakberendezésben nagyon jó választás – erről fogunk most meggyőzni.

Tipp Gyertyával fűteni – Tényleg működik ez a trükk?

Amikor előbb sötétedik és már hűvös kint a levegő, előszeretettel gyújtunk gyertyát, hiszen meghitt hangulatot teremt. De gondoltad volna, hogy ezen felül akár fűteni is lehet velük?

Tipp Kazein festék – Mi is az, és hogyan alkalmazhatjuk?

A kazein festék egy nagyon különleges alapanyag, ugyanis a fő összetevője, a tejfehérje. Ezt a festéket leginkább a művészek szokták használni festményekhez, de kiválóan alkalmas falak, esetleg bútorok festésére is. Cikkünkben eláruljuk a legfontosabb tudnivalókat erről a nem mindennapi megoldásról.

Tipp Október az idősek hónapja – Íme 5 tárgy, ami megkönnyíti idős szeretteink életét

Október az idősek hónapja, így ebben az időszakban idős szeretteink támogatásán és megbecsülésén a szokottnál is nagyobb a hangsúly. A technológia fejlettségének hála ma már a kapcsolattartás is egyszerűbb a szép korú rokonokkal, és számos olyan használati tárgy van, ami nagy segítséget nyújthat nekik a mindennapokban.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin