Forrás: Getty

Ezt IGEN, ezt NE – Íme egy lista azokról a színekről, amelyek (nem) passzolnak a dolgozószobába

Nem kell bizonyítanunk, hogy a színek mennyire tudják befolyásolni a teljesítőképességünket vagy a hangulatunkat. A tudatos színhasználatot a dolgozószobánál sem szabad lebecsülni, hiszen egy-egy árnyalat kifejezetten serkentheti, vagy éppen fordítva: ronthatja a produktivitásunk. Mutatjuk a listát.

Ezeket a színeket válaszd a dolgozószobába:

  • Világos szürke: A világos szürke tökéletes választás a dolgozószobába, hiszen kiegyensúlyozott árnyalat. Nem vonja el a figyelmet, kellően semleges, ám rendkívül dizájnos eredményt lehet vele elérni, hiszen könnyen párosíthatók hozzá a dolgozószoba berendezései.
  • Bézs: Amikor a fókuszálás elengedhetetlen, a semleges színekre kell esnie a választásunknak. Voksoljunk a homok, a bézs vagy a cappuchino árnyalatra, mivel ezek kellően nyugodt színek ahhoz, hogy hosszú órákon át is tudjunk figyelni mellettük a munkánkra.
  • Kék: Ha a munkánk folyamatos kreativitást igényel, a világos kék okos választás a dolgozószobába. A világos árnyalat könnyedebb, míg a sötét verzió sokkal komolyabb hatást kelt.
  • Korall: A korall egyáltalán nem tartozik a megszokott dolgozószoba falszínek közé, pedig rengeteg jótékony hatása van. Pozitív hangulatot áraszt, serkenti a kreativitást, emellett élénkít is. Kifejezetten jó döntés azoknak, akiknek a kávé sem jelent elég löketet a munkavégzéshez.

Ezeket a színeket inkább ne a dolgozószobába válaszd:

  • Fehér: Bár rendkívül divatos, minimalista megoldás lehet a fehér dolgozószoba, a szakértők óva intenek tőle. A fehér ugyanis túlságosan egyhangú, túl steril, ezért inkább korlátozza a produktivitást, mintsem elősegíti.
  • Narancssárga: Bár kétségkívül sikkes végeredményt lehet elérni a narancssárgával, a dolgozószobában csak mértékkel használjuk, mivel ez az árnylat inkább a könnyed, pihentető kategóriába tartozik. A teljes falak narancsra kenése helyett inkább csak egy falrészt vagy csíkot húzzunk át vele.
  • Piros: Hiába sokak kedvenc színe, semmiképp sem a dolgozószobába való. A piros szenvedélyes hangulata inkább lehet zavaró, mintsem ösztönző egy munkakörnyezetbe. Mivel elég harsány, a figyelmünket is elvonná.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.