Ezt az 5 bakit NE kövesd el a dolgozószoba berendezésekor

Ezt az 5 bakit NE kövesd el a dolgozószoba berendezésekor

Dolgozószoba berendezése előtt állsz? Esetleg a meglévő home office nem vált be? Mutatjuk a legtipikusabb bakikat – lehet, hogy ezek egyike a ludas.

Ötletládához ad!

A dolgozószoba berendezése nem kicsi feladat, hiszen egy-két lakberendezési hiba képes rontani a teljesítményünkön. Nehéz megtalálni az egyensúlyt a dizájn és a praktikum között. Aggodalomra azonban semmi ok, segítünk! Összeszedtünk 5 gyakori bakit – és azok megoldását.

1. Gyér világítás

A profik szerint a legnagyobb hiba a dolgozószoba berendezésekor, ha nem alakítunk ki megfelelő világítást. Milyen a megfelelő világítás? Meleg fényű és réteges. A meleg fényű izzók kevésbé terhelik a szemet, ráadásul kellemesebb atmoszférát teremtenek. A réteges világítás pedig azt jelenti, hogy nem csak csillárral szereljük fel a szobát, hanem állólámpával és asztali lámpával is, hogy mindig az aktuális fényviszonyoknak megfelelően tudjuk bevilágítani a teret.

2. Kényelmetlen vagy túl kényelmes szék

A széked elég kényelmes ahhoz, hogy az egész napot benne töltsd, de nem annyira kényelmes, hogy lazításra is késztessen? Az ideális magasság, forma és anyag attól függ, hogyan szeretsz dolgozni, milyen magas vagy, illetve milyen anyagokat preferálsz vagy épp a hátad közepére se kívánsz.

3. Túlzsúfolt asztal

A dolgozószoba berendezésekor könnyű túlzásba esni, és mindenféle aranyos dekorációt beszerezni az asztalra: gyertyák, virágok és szobrocskák hada „segítik” a munkát. Bár ezek a tárgyak tagadhatatlanul jól néznek ki a fotókon, sajnos képesek elvonni a figyelmünket. Az asztalt és munkateret mindig tartsuk letisztultan, hogy a figyelmünk teljesen a munkára összpontosuljon.

Ezt az 5 bakit NE kövesd el a dolgozószoba berendezésekor
Forrás: Getty

4. Kevés tárolóhely

A dolgozószoba kialakításakor hajlamosak vagyunk az esztétikumot priorizálni, ezért előfordulhat, hogy kevesebb helyet szentelünk a tárolóknak. Pedig ez az egyik legnagyobb hiba, amit elkövethetünk, hiszen a munkavégzéshez elengedhetetlenek a jól kategorizálható, könnyen elérhető tárolók.

5. Rossz helyre tesszük az asztalt

Az asztal helyének kiválasztásakor több dologra is figyelnünk kell. Például nem ajánlott közvetlenül az ablakkal szembe tenni, hiszen akkor az utca vagy a kert elvonhatja a figyelmünket. Szakértők szerint ajtónak háttal sem ajánlott ülni, mert tudat alatt szorongást, feszengést okoz, ez pedig korlátozhatja a koncentráció képességünket.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Promóció Okosan bánnál az energiával? Adunk hozzá 4 tuti tippet

Az energia nagy kincs, és nem olcsó mulatság. Nincs hát más választásunk, muszáj okosan bánni vele. Mutatjuk is, hogyan.

Tipp 4 lakberendezési tárgy, amivel energiát spórolhatsz

Az idei őszi és téli szezonban minden a spórolásról szól. Nem meglepő, hogy mindenki különböző trükkökkel próbálja csökkenteni a fogyasztást. Jelen esetben azt szeretnénk bemutatni, hogy bizonyos lakberendezési tárgyakkal is spórolhatsz az energián.

Otthon Lakberendezés csavarokkal – És happy enddel

Egy otthon kialakításánál biztosan előfordulnak meglepetések, és az már csak a kreativitáson és a fantázián múlik, hogy ezeket a javunkra fordítsuk. Anya és fia költözését több újratervezés is megelőzte, visszatekintve azonban minden úgy lett jó, ahogy alakult.

Stílus Ez az 5 lakberendezési trend már lejárt lemez

A trendek mindig jönnek és mennek, a lakberendezők pedig időről időre összegzik, mik nem tartoznak már a divatos kategóriába. Így történt ez 2022-ben is, mi pedig tolmácsoljuk a lakberendezők ítéletét. Eláruljuk, melyik trendek mellett nem voksolnának már (legalábbis egy ideig) a profik.

Stílus Lehet, hogy neked nem való a kék a lakberendezésbe? Íme, 5 árulkodó jel

A kéket a lakberendezés örök kedvencének tartják, hiszen rengeteg fajta időtálló megoldást lehet ezzel a színnel megvalósítani. Azonban nem mindenki egyforma, így megeshet, hogy hozzád vagy a te lakásodhoz egyáltalán nem passzol. Ne érezd emiatt rosszul magad, csupán ismerd fel időben, nehogy megutáld az otthonod.

Tipp Állandóan hideg van a lakásban? Ez a 4 leggyakoribb ok

Egy hideg lakás nem csak kellemetlen és bosszantó, de hosszútávon még káros is az ingatlanra nézve. Épp ezért annyira fontos, hogy mielőbb kiderítsd, mi okozza ezt a problémát.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin