Ezt az 5 bakit NE kövesd el a dolgozószoba berendezésekor

Ezt az 5 bakit NE kövesd el a dolgozószoba berendezésekor

Dolgozószoba berendezése előtt állsz? Esetleg a meglévő home office nem vált be? Mutatjuk a legtipikusabb bakikat – lehet, hogy ezek egyike a ludas.

Ötletládához ad!

A dolgozószoba berendezése nem kicsi feladat, hiszen egy-két lakberendezési hiba képes rontani a teljesítményünkön. Nehéz megtalálni az egyensúlyt a dizájn és a praktikum között. Aggodalomra azonban semmi ok, segítünk! Összeszedtünk 5 gyakori bakit – és azok megoldását.

1. Gyér világítás

A profik szerint a legnagyobb hiba a dolgozószoba berendezésekor, ha nem alakítunk ki megfelelő világítást. Milyen a megfelelő világítás? Meleg fényű és réteges. A meleg fényű izzók kevésbé terhelik a szemet, ráadásul kellemesebb atmoszférát teremtenek. A réteges világítás pedig azt jelenti, hogy nem csak csillárral szereljük fel a szobát, hanem állólámpával és asztali lámpával is, hogy mindig az aktuális fényviszonyoknak megfelelően tudjuk bevilágítani a teret.

2. Kényelmetlen vagy túl kényelmes szék

A széked elég kényelmes ahhoz, hogy az egész napot benne töltsd, de nem annyira kényelmes, hogy lazításra is késztessen? Az ideális magasság, forma és anyag attól függ, hogyan szeretsz dolgozni, milyen magas vagy, illetve milyen anyagokat preferálsz vagy épp a hátad közepére se kívánsz.

3. Túlzsúfolt asztal

A dolgozószoba berendezésekor könnyű túlzásba esni, és mindenféle aranyos dekorációt beszerezni az asztalra: gyertyák, virágok és szobrocskák hada „segítik” a munkát. Bár ezek a tárgyak tagadhatatlanul jól néznek ki a fotókon, sajnos képesek elvonni a figyelmünket. Az asztalt és munkateret mindig tartsuk letisztultan, hogy a figyelmünk teljesen a munkára összpontosuljon.

Ezt az 5 bakit NE kövesd el a dolgozószoba berendezésekor
Forrás: Getty

4. Kevés tárolóhely

A dolgozószoba kialakításakor hajlamosak vagyunk az esztétikumot priorizálni, ezért előfordulhat, hogy kevesebb helyet szentelünk a tárolóknak. Pedig ez az egyik legnagyobb hiba, amit elkövethetünk, hiszen a munkavégzéshez elengedhetetlenek a jól kategorizálható, könnyen elérhető tárolók.

5. Rossz helyre tesszük az asztalt

Az asztal helyének kiválasztásakor több dologra is figyelnünk kell. Például nem ajánlott közvetlenül az ablakkal szembe tenni, hiszen akkor az utca vagy a kert elvonhatja a figyelmünket. Szakértők szerint ajtónak háttal sem ajánlott ülni, mert tudat alatt szorongást, feszengést okoz, ez pedig korlátozhatja a koncentráció képességünket.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Stílus A napfelkelte színpalettája az év legnagyobb trendje

Egyre több olyan trend lát napvilágot, ami uralni fogja a 2023-as évet. Az egyik ilyen az otthonok színvilágát érinti, legyen szó a falakról, a bútorokról, a textilekről vagy a dekorációkról. Míg az utóbbi hónapokban főként a zöld árnyalatok domináltak a lakásokban, idén egy teljesen új színvilág nyer teret, méghozzá a napfelkelte színei. Beleértve mindent – a burgundi vöröstől kezdve a sáfránysárgán és aranysárgán át egészen az őszibarackig.

Stílus 5 egyszerűen megvalósítható ötlet a divatos otthon jegyében

A magazinok oldalain szebbnél szebb divatos otthon megoldásokat láthatsz, és mindig ámulatba ejtő, hogy micsoda összhang tud áradni egy jól átgondolt otthoni berendezéséből. Szerencsére nem atomfizika áll a divatos otthonok mögött, sőt, néhány egyszerű tipp segítségével a te otthonod is trendi lehet.

Stílus 20 nm-es lakás berendezése – 4 tipp, amivel kihozhatod a maximumot egy garzonból

Az új típusú társasházak elterjedésével sok olyan lakás születik, ami meglehetősen pici. Egy embernek ezek is elegek lehetnek, de egy 20 nm-es lakás berendezése nem egyszerű feladat. Ha te is ilyen kihívás előtt állsz, adunk 4 tippet, hogy könnyebben boldogulj.

Tipp Eltört egy pohár? Így szedj össze minden apró üvegszilánkot a földről

Amikor egy pohár vagy villanykörte eltörik, az apró üvegdarabok pillanatok alatt futnak ezerfele a padlón. Összeszedésük nem könnyű feladat, főleg, ha nincs kéznél egy porszívó, ezért minden praktika jól jön ilyenkor. Ilyet hoztunk most neked.

Gyerek Fiús szoba színek – Ezek a legtrendibb megoldások napjainkban

A fiús szoba színek már közel sem csak a kék árnyalataiból állnak, rengeteg trendi megoldás van, amiket mind a szülők, mind a gyerekek imádnak. Elhoztuk a profi lakberendezők és az Instagram kedvenc megoldásait.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin