Ezt az 5 bakit NE kövesd el a dolgozószoba berendezésekor

Ezt az 5 bakit NE kövesd el a dolgozószoba berendezésekor

Dolgozószoba berendezése előtt állsz? Esetleg a meglévő home office nem vált be? Mutatjuk a legtipikusabb bakikat – lehet, hogy ezek egyike a ludas.

Ötletládához ad!

A dolgozószoba berendezése nem kicsi feladat, hiszen egy-két lakberendezési hiba képes rontani a teljesítményünkön. Nehéz megtalálni az egyensúlyt a dizájn és a praktikum között. Aggodalomra azonban semmi ok, segítünk! Összeszedtünk 5 gyakori bakit – és azok megoldását.

1. Gyér világítás

A profik szerint a legnagyobb hiba a dolgozószoba berendezésekor, ha nem alakítunk ki megfelelő világítást. Milyen a megfelelő világítás? Meleg fényű és réteges. A meleg fényű izzók kevésbé terhelik a szemet, ráadásul kellemesebb atmoszférát teremtenek. A réteges világítás pedig azt jelenti, hogy nem csak csillárral szereljük fel a szobát, hanem állólámpával és asztali lámpával is, hogy mindig az aktuális fényviszonyoknak megfelelően tudjuk bevilágítani a teret.

2. Kényelmetlen vagy túl kényelmes szék

A széked elég kényelmes ahhoz, hogy az egész napot benne töltsd, de nem annyira kényelmes, hogy lazításra is késztessen? Az ideális magasság, forma és anyag attól függ, hogyan szeretsz dolgozni, milyen magas vagy, illetve milyen anyagokat preferálsz vagy épp a hátad közepére se kívánsz.

3. Túlzsúfolt asztal

A dolgozószoba berendezésekor könnyű túlzásba esni, és mindenféle aranyos dekorációt beszerezni az asztalra: gyertyák, virágok és szobrocskák hada „segítik” a munkát. Bár ezek a tárgyak tagadhatatlanul jól néznek ki a fotókon, sajnos képesek elvonni a figyelmünket. Az asztalt és munkateret mindig tartsuk letisztultan, hogy a figyelmünk teljesen a munkára összpontosuljon.

Ezt az 5 bakit NE kövesd el a dolgozószoba berendezésekor
Forrás: Getty

4. Kevés tárolóhely

A dolgozószoba kialakításakor hajlamosak vagyunk az esztétikumot priorizálni, ezért előfordulhat, hogy kevesebb helyet szentelünk a tárolóknak. Pedig ez az egyik legnagyobb hiba, amit elkövethetünk, hiszen a munkavégzéshez elengedhetetlenek a jól kategorizálható, könnyen elérhető tárolók.

5. Rossz helyre tesszük az asztalt

Az asztal helyének kiválasztásakor több dologra is figyelnünk kell. Például nem ajánlott közvetlenül az ablakkal szembe tenni, hiszen akkor az utca vagy a kert elvonhatja a figyelmünket. Szakértők szerint ajtónak háttal sem ajánlott ülni, mert tudat alatt szorongást, feszengést okoz, ez pedig korlátozhatja a koncentráció képességünket.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció Az igazán okos megoldások: így segítenek a háztartási gépek szebbé (is) tenni otthonod

Már rég magunk mögött tudjuk azokat az időket, amikor egy háztartási gép csupán a funkciójával és okos megoldásaival tudott lenyűgözni minket. Tegyük hozzá gyorsan: szerencsére! A tervezők ugyanis egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a különböző elektronikai berendezések esztétikai értékére is, aminek hála azok nem csak megkönnyítik, de meg is szépítik mindennapjainkat.

Tipp Ezekkel a házi praktikákkal patyolattiszta lesz a kocsibelső

Kiömlött innivaló, állatszőr, morzsák – az autónk belsejének sok megpróbáltatást kell kibírnia, melyeket nem lehet egyszerűen egy porszívó segítségével eltüntetni. Most azonban lerántjuk a leplet olyan trükkökről, melyeknek köszönhetően patyolattiszta lesz az autó belseje.

Felújítás A debreceni csoda: ez a 33 nm-es kis lakás poraiból éledt újjá

Nóriék másodszor is belevágtak: megvásároltak egy retró, lepukkant, elavult ingatlant, hogy aztán egy élhető és szerethető otthont faragjanak belőle. Ha eddig nem hittél volna a tündérmesékben, akkor a végeredményt látva ez most biztosan megváltozik. A konklúzió megint csak ennyi: nincs lehetetlen!

Tipp Költözés előtt állsz? Ezt a 6 teendőt még pakolás előtt végezd el, hogy gördülékeny legyen a váltást

Költözés előtt állsz? Szeretnéd, ha minél hamarabb visszaállna minden a normális kerékvágásba az otthonváltás után? Cikkünk segítségedre lesz.

Stílus Konyhafelújítás előtt állsz? Inspirálódj cikkünkből!

Konyhafelújítás előtt állsz és inspirációt szeretnél gyűjteni? A legjobb helyen jársz! Összegyűjtöttük neked a legtrendibb megoldásokat. Rengeteg stílust hoztunk, így biztosan megtalálod azt, ami a befutó lesz számodra.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin