Forrás: Getty

Ezt az 5 bakit NE kövesd el a dolgozószoba berendezésekor

A dolgozószoba berendezése nem kicsi feladat, hiszen egy-két lakberendezési hiba képes rontani a teljesítményünkön. Nehéz megtalálni az egyensúlyt a dizájn és a praktikum között. Aggodalomra azonban semmi ok, segítünk! Összeszedtünk 5 gyakori bakit – és azok megoldását.

1. Gyér világítás

A profik szerint a legnagyobb hiba a dolgozószoba berendezésekor, ha nem alakítunk ki megfelelő világítást. Milyen a megfelelő világítás? Meleg fényű és réteges. A meleg fényű izzók kevésbé terhelik a szemet, ráadásul kellemesebb atmoszférát teremtenek. A réteges világítás pedig azt jelenti, hogy nem csak csillárral szereljük fel a szobát, hanem állólámpával és asztali lámpával is, hogy mindig az aktuális fényviszonyoknak megfelelően tudjuk bevilágítani a teret.

2. Kényelmetlen vagy túl kényelmes szék

A széked elég kényelmes ahhoz, hogy az egész napot benne töltsd, de nem annyira kényelmes, hogy lazításra is késztessen? Az ideális magasság, forma és anyag attól függ, hogyan szeretsz dolgozni, milyen magas vagy, illetve milyen anyagokat preferálsz vagy épp a hátad közepére se kívánsz.

3. Túlzsúfolt asztal

A dolgozószoba berendezésekor könnyű túlzásba esni, és mindenféle aranyos dekorációt beszerezni az asztalra: gyertyák, virágok és szobrocskák hada „segítik” a munkát. Bár ezek a tárgyak tagadhatatlanul jól néznek ki a fotókon, sajnos képesek elvonni a figyelmünket. Az asztalt és munkateret mindig tartsuk letisztultan, hogy a figyelmünk teljesen a munkára összpontosuljon.

Ezt az 5 bakit NE kövesd el a dolgozószoba berendezésekor
Forrás: Getty

4. Kevés tárolóhely

A dolgozószoba kialakításakor hajlamosak vagyunk az esztétikumot priorizálni, ezért előfordulhat, hogy kevesebb helyet szentelünk a tárolóknak. Pedig ez az egyik legnagyobb hiba, amit elkövethetünk, hiszen a munkavégzéshez elengedhetetlenek a jól kategorizálható, könnyen elérhető tárolók.

5. Rossz helyre tesszük az asztalt

Az asztal helyének kiválasztásakor több dologra is figyelnünk kell. Például nem ajánlott közvetlenül az ablakkal szembe tenni, hiszen akkor az utca vagy a kert elvonhatja a figyelmünket. Szakértők szerint ajtónak háttal sem ajánlott ülni, mert tudat alatt szorongást, feszengést okoz, ez pedig korlátozhatja a koncentráció képességünket.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.