Ezt a hibát szinte mindenki elköveti a mosás során – Te is?

Ezt a hibát szinte mindenki elköveti a mosás során – Te is?

A ruhák nem lesznek teljesen tiszták, esetleg nem illatosak vagy mosópor maradványok vannak rajtuk? Ebben az esetben egy teljesen banális hiba van a háttérben.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

Rengeteg oka lehet annak, amiért a frissen mosott ruhákat nem olyan állapotban szedjük ki a mosógépből, mint amire számítottunk. Néha foltosak maradnak, furcsa a szaguk, vagy tele vannak mosópor maradványokkal. Leggyakrabban a probléma hátterében…

…túl sok mosópor áll

A több jobb? Nem! Főleg nem ruhamosás esetén. Gyakran több mosóport vagy mosószert adunk a szennyeshez, mert biztosak szeretnénk lenni, hogy azok patyolattiszták lesznek. De pont ez a hiba, ugyanis túl sok mosószerrel pont az ellenkezőjét érjük el. Ha túl sokat teszünk a gépbe, akkor az nem fogja tudni teljesen átöblíteni a ruhákat, és megszabadítani azokat a szappanmaradványoktól. Ettől pedig akár büdös is lehet a textil.

A helyes adagolás

Ha nagyon koszos a szennyes, akkor a szakértők az előkezelést javasolják. Mosás előtt áztassuk be a ruhákat vagy kezeljük azokat egy folteltávolító készítménnyel. Az olyan strapabíró anyagokat, mint a pamut és a viszkóz, nyugodtan áztassuk be meleg vízbe, míg az érzékeny anyagokat, például a gyapjút, tegyük hideg vízbe. Ezáltal eltávolítjuk a kosz nagyját, így később nem kell olyan sok mosószert használnunk. A főmosáshoz annyit adjunk, amennyit a gyártó ajánl. Mosószer és mosópor esetén is mindig használjuk a mérőpoharat.

Ne mossunk egyszerre túl sok ruhát

Szintén nagyon lényeges, hogy a szennyesnek legyen helye a gépben. Amennyiben túl sok ruhát teszünk a mosógépbe, akkor biztosak lehetünk abban, hogy nem lesznek teljesen tiszták a ruhák, ugyanis nem tudnak mozogni, így még mosópor maradványok is maradnak a textilekben.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció Túl sokat mosunk!

Az emberek 29%-a elsősorban azért mossa ki ruháit, hogy eltüntesse a szagokat, 26%-a pedig azért, mert szereti a frissen mosott ruha érzést.

Promóció Mossunk okosabban, fenntarthatóbban – a 30 az új 40!

Az, ahogy ruháinkat mossuk és szárítjuk, jelentős hatással van a környezetünkre. A ruhák karbonlábnyomának 25%-a abból adódik, ahogy tisztítjuk őket.

Promóció Hogyan lehetünk győztesei a kosszal vívott napi csatáknak?

Az amúgy is folyamatosan termelődő por és piszok mellett ismét megjelent a sár, a száradt falevél és a cipőnkre tapadó kosz a lakásban, csak hogy még kevésbé legyen egyszerű tisztán tartani otthonunkat. Biztos, hogy ez ekkora probléma? Válasszunk olyan porszívót, amely megkönnyíti a dolgunkat. Ma már hatalmas a kínálat vezeték nélküli álló porszívókból, melyekkel valóban gyorsan és kényelmesen lehet takarítani az egész lakásban.

Otthon Faház a dombtetőn – Vendégségben Varga Judit Juditunál

A Bakony dimbes-dombos lankáin álló csehszlovák típusú faházban vendégeskedtünk Varga Juditnál, a Juditu blog szerzőjénél. Az „első látásra szerelmet” nem csak Judit, de mi is éreztük, amint bekanyarodtunk a házhoz vezető árnyas erdei ösvényre.

Tipp „Csináld magad szép karácsony” VI. – Az Instagram kedvenc könnyen elkészíthető DIY ünnepi díszei

A DIY karácsonyi dekoráció egyre nagyobb trendnek örvend, mivel jóval környezetkímélőbb és egyedibb, mint a bolti díszek. Mivel az egész világ szívesen fog neki a „csináld magad” projekteknek karácsony előtt, nem csoda, hogy az Instagram is tele van jobbnál jobb ötletekkel. Mutatjuk a kedvenceinket, melyeket bárki egyszerűen elkészíthet:

Tipp Így takarítsd ki a hűtőt csupán 15 perc alatt

A hűtőtakarítást senki sem szereti, sajnos azonban nem halogathatjuk örökké, hiszen minél tovább kerülgetjük, annál rosszabb lesz a helyzet. Fontos indok még a rendszeres hűtőtisztítás mellett, hogy a hűtőben tároljuk az élelmiszereket, amiket természetesen minél tisztább helyen kell tartanunk. Utolsó érvként pedig csak annyit mondunk: hűtőszag! Utóbbi elkerülése érdekében mutatjuk, hogy tedd rendbe a frigót 15 perc alatt havonta egyszer.

Tipp 5 zseniális trükk, amikhez csak egy ragasztópisztolyra van szükségünk

A forró ragasztópisztoly egy rendkívül praktikus eszköz, amit használhatunk barkácsolás során, de számos más esetben is. Sőt mi több, segítségével az alábbi 5 problémát is könnyedén megoldhatjuk.

Tipp “Csináld magad” szép karácsony V. – Készíts hógömböt saját kezűleg!

Ha idén inkább saját kezűleg készítenéd el a karácsonyi dekorációkat, esetleg a szeretteidet is meg szeretnéd lepni egy egyedi dekorral, akkor kövesd figyelemmel a "Csináld magad" szép karácsony című cikksorozatunkat. Alábbiakban a hógömbkészítés rejtelmeibe vezetünk be.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin