Ezt a hibát szinte mindenki elköveti a mosás során – Te is?

Ezt a hibát szinte mindenki elköveti a mosás során – Te is?

A ruhák nem lesznek teljesen tiszták, esetleg nem illatosak vagy mosópor maradványok vannak rajtuk? Ebben az esetben egy teljesen banális hiba van a háttérben.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

Rengeteg oka lehet annak, amiért a frissen mosott ruhákat nem olyan állapotban szedjük ki a mosógépből, mint amire számítottunk. Néha foltosak maradnak, furcsa a szaguk, vagy tele vannak mosópor maradványokkal. Leggyakrabban a probléma hátterében…

…túl sok mosópor áll

A több jobb? Nem! Főleg nem ruhamosás esetén. Gyakran több mosóport vagy mosószert adunk a szennyeshez, mert biztosak szeretnénk lenni, hogy azok patyolattiszták lesznek. De pont ez a hiba, ugyanis túl sok mosószerrel pont az ellenkezőjét érjük el. Ha túl sokat teszünk a gépbe, akkor az nem fogja tudni teljesen átöblíteni a ruhákat, és megszabadítani azokat a szappanmaradványoktól. Ettől pedig akár büdös is lehet a textil.

A helyes adagolás

Ha nagyon koszos a szennyes, akkor a szakértők az előkezelést javasolják. Mosás előtt áztassuk be a ruhákat vagy kezeljük azokat egy folteltávolító készítménnyel. Az olyan strapabíró anyagokat, mint a pamut és a viszkóz, nyugodtan áztassuk be meleg vízbe, míg az érzékeny anyagokat, például a gyapjút, tegyük hideg vízbe. Ezáltal eltávolítjuk a kosz nagyját, így később nem kell olyan sok mosószert használnunk. A főmosáshoz annyit adjunk, amennyit a gyártó ajánl. Mosószer és mosópor esetén is mindig használjuk a mérőpoharat.

Ne mossunk egyszerre túl sok ruhát

Szintén nagyon lényeges, hogy a szennyesnek legyen helye a gépben. Amennyiben túl sok ruhát teszünk a mosógépbe, akkor biztosak lehetünk abban, hogy nem lesznek teljesen tiszták a ruhák, ugyanis nem tudnak mozogni, így még mosópor maradványok is maradnak a textilekben.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Promóció Okosan bánnál az energiával? Adunk hozzá 4 tuti tippet

Az energia nagy kincs, és nem olcsó mulatság. Nincs hát más választásunk, muszáj okosan bánni vele. Mutatjuk is, hogyan.

Tipp 5 ok, amiért megéri szódabikarbónát tartani a mosókonyhában

Szereted a természetes megoldásokat? Imádod a friss, illatos mosott ruhákat? Akkor jó helyen jársz, eláruljuk, hogyan kapcsolódik ide a szódabikarbóna.

Tipp Izzó kisokos – Hova milyen izzó passzol igazán?

A lakásokban sok különböző lámpatest van, ráadásul más-más szobákban, amiknek a felhasználási módja is mind különböző. Ha nem tudod, hogy milyen izzót válassz a különböző helyekre, akkor itt az izzó kisokos, ami biztosan segít kicsit jobban megvilágítani a helyzetet.

Stílus 4 dekorációs trend, ami már idejemúlt – Ezeket kerüld 2022 őszén

Minden évnek és évszaknak megvannak a maga trendjei, így nem meglepő, hogy a lakberendezésnél is más számít divatosnak 2022 őszétől, mint ami az volt még nyáron. Nézzük, melyek az idejétmúlt trendek.

Otthon Budai családi bázis – három generáció használatában

Egy budai társasház elegáns lakásában vendégeskedtünk, amely Bárdos Zsuzsa enteriőrtervező útmutatásai alapján szépült.

Kert Az ősszel lehullott falevelek hasznosítása – 5 szuper ötlet

Az ősz egyik velejárója, hogy a lombhullató növények megszabadulnak a leveleiktől. Ennek nyomán az évszak közepére ellepik az udvart a lehullott falevelek. A szép látványon túl a legjobb, hogy van pár ötlet, amivel hasznos alapanyagot tudunk belőle készíteni.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin