Ezt a hibát szinte mindenki elköveti a mosás során – Te is?

Ezt a hibát szinte mindenki elköveti a mosás során – Te is?

A ruhák nem lesznek teljesen tiszták, esetleg nem illatosak vagy mosópor maradványok vannak rajtuk? Ebben az esetben egy teljesen banális hiba van a háttérben.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

Rengeteg oka lehet annak, amiért a frissen mosott ruhákat nem olyan állapotban szedjük ki a mosógépből, mint amire számítottunk. Néha foltosak maradnak, furcsa a szaguk, vagy tele vannak mosópor maradványokkal. Leggyakrabban a probléma hátterében…

…túl sok mosópor áll

A több jobb? Nem! Főleg nem ruhamosás esetén. Gyakran több mosóport vagy mosószert adunk a szennyeshez, mert biztosak szeretnénk lenni, hogy azok patyolattiszták lesznek. De pont ez a hiba, ugyanis túl sok mosószerrel pont az ellenkezőjét érjük el. Ha túl sokat teszünk a gépbe, akkor az nem fogja tudni teljesen átöblíteni a ruhákat, és megszabadítani azokat a szappanmaradványoktól. Ettől pedig akár büdös is lehet a textil.

A helyes adagolás

Ha nagyon koszos a szennyes, akkor a szakértők az előkezelést javasolják. Mosás előtt áztassuk be a ruhákat vagy kezeljük azokat egy folteltávolító készítménnyel. Az olyan strapabíró anyagokat, mint a pamut és a viszkóz, nyugodtan áztassuk be meleg vízbe, míg az érzékeny anyagokat, például a gyapjút, tegyük hideg vízbe. Ezáltal eltávolítjuk a kosz nagyját, így később nem kell olyan sok mosószert használnunk. A főmosáshoz annyit adjunk, amennyit a gyártó ajánl. Mosószer és mosópor esetén is mindig használjuk a mérőpoharat.

Ne mossunk egyszerre túl sok ruhát

Szintén nagyon lényeges, hogy a szennyesnek legyen helye a gépben. Amennyiben túl sok ruhát teszünk a mosógépbe, akkor biztosak lehetünk abban, hogy nem lesznek teljesen tiszták a ruhák, ugyanis nem tudnak mozogni, így még mosópor maradványok is maradnak a textilekben.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció Az igazán okos megoldások: így segítenek a háztartási gépek szebbé (is) tenni otthonod

Már rég magunk mögött tudjuk azokat az időket, amikor egy háztartási gép csupán a funkciójával és okos megoldásaival tudott lenyűgözni minket. Tegyük hozzá gyorsan: szerencsére! A tervezők ugyanis egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a különböző elektronikai berendezések esztétikai értékére is, aminek hála azok nem csak megkönnyítik, de meg is szépítik mindennapjainkat.

Tipp Ezekkel a házi praktikákkal patyolattiszta lesz a kocsibelső

Kiömlött innivaló, állatszőr, morzsák – az autónk belsejének sok megpróbáltatást kell kibírnia, melyeket nem lehet egyszerűen egy porszívó segítségével eltüntetni. Most azonban lerántjuk a leplet olyan trükkökről, melyeknek köszönhetően patyolattiszta lesz az autó belseje.

Felújítás A debreceni csoda: ez a 33 nm-es kis lakás poraiból éledt újjá

Nóriék másodszor is belevágtak: megvásároltak egy retró, lepukkant, elavult ingatlant, hogy aztán egy élhető és szerethető otthont faragjanak belőle. Ha eddig nem hittél volna a tündérmesékben, akkor a végeredményt látva ez most biztosan megváltozik. A konklúzió megint csak ennyi: nincs lehetetlen!

Tipp Költözés előtt állsz? Ezt a 6 teendőt még pakolás előtt végezd el, hogy gördülékeny legyen a váltást

Költözés előtt állsz? Szeretnéd, ha minél hamarabb visszaállna minden a normális kerékvágásba az otthonváltás után? Cikkünk segítségedre lesz.

Stílus Konyhafelújítás előtt állsz? Inspirálódj cikkünkből!

Konyhafelújítás előtt állsz és inspirációt szeretnél gyűjteni? A legjobb helyen jársz! Összegyűjtöttük neked a legtrendibb megoldásokat. Rengeteg stílust hoztunk, így biztosan megtalálod azt, ami a befutó lesz számodra.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin