Ezért NEM éri meg a parkettafelújítás – Ebben az 5 esetben semmiképp se dönts mellette

Ezért NEM éri meg a parkettafelújítás – Ebben az 5 esetben semmiképp se dönts mellette

Parkettafelújításon gondolkozol? Hidd el, nem minden esetben éri meg energiát és pénzt pazarolnod rá.

Ötletládához ad!

A parkettafelújításnak sokan szavaznak bizalmat, hiszen jóval olcsóbb megoldás, mint teljesen új szettet lerakni. Hiába lehet szép végeredményeket elérni a felújítással, van olyan helyzet, amikor már egyáltalán nem éri meg beelfogni, inkább kicsivel nagyobb összeget áldozni a parkettafelújításra.

Abban az esetben semmiképp se dönts parkettafelújítás mellett, ha…

  • a parketta legalább 20 éves

Bár papíron ennyit ki kell bírnia a legtöbb parkettának, ilyen régi padlóburkolatot már megéri lecserélni. A kinézetét csiszolással és lakkozással fel lehet javítani, ám ha a szerkezetével is bajok vannak, ajánlott a csere a javítás helyett.

  • meguntad a látványt

Természetesen nem pár éves parketta esetén ajánlják ezt a szakemberek, hanem a 10-15 éves burkolat esetén. Ennyi idő alatt rengetget változhat az ízlésünk és az otthonunk stílusa is, így inkább érdemes új parketta mellett dönteni.

  • nem értesz hozzá

Bár a parkettafelújítás otthon, saját magunk által is elvégezhető feladat, nincs meg mindenkinek hozzá az affinitása, ezért ha nem értünk hozzá, inkább neki se fogjunk. Szakembert sem érdemes erre felbérelni, ha nagyon drágán dolgozik, hiszen akkor már sokkal jobban megéri lecserélni a padlót.

  • túl sok szerkezeti baja van

Ha rengeteg helyen nyikorog, el van csúszva, esetleg szög áll ki belőle, akkor valószínűleg a szolgálati ideje végéhez ért a parkettánk. A javítása már szinte felesleges, ráadásul hatalmas munka lenne, így jobb, ha újra váltunk.

  • menthetetlen károkat okozott a víz

Sok szerencsétlen eset következtében sérülhet a parkettánk, például csőtörés esetén, vagy ha a földön lévő növényünk cserepe ereszt. Akármi miatt is vizesedett fel a parketta, ha komoly károkat okozott a nedvesség, felújítással nem lehet megoldani, célszerű újraburkolni a padlót.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Promóció Okosan bánnál az energiával? Adunk hozzá 4 tuti tippet

Az energia nagy kincs, és nem olcsó mulatság. Nincs hát más választásunk, muszáj okosan bánni vele. Mutatjuk is, hogyan.

Tipp 5 ok, amiért megéri szódabikarbónát tartani a mosókonyhában

Szereted a természetes megoldásokat? Imádod a friss, illatos mosott ruhákat? Akkor jó helyen jársz, eláruljuk, hogyan kapcsolódik ide a szódabikarbóna.

Tipp Izzó kisokos – Hova milyen izzó passzol igazán?

A lakásokban sok különböző lámpatest van, ráadásul más-más szobákban, amiknek a felhasználási módja is mind különböző. Ha nem tudod, hogy milyen izzót válassz a különböző helyekre, akkor itt az izzó kisokos, ami biztosan segít kicsit jobban megvilágítani a helyzetet.

Stílus 4 dekorációs trend, ami már idejemúlt – Ezeket kerüld 2022 őszén

Minden évnek és évszaknak megvannak a maga trendjei, így nem meglepő, hogy a lakberendezésnél is más számít divatosnak 2022 őszétől, mint ami az volt még nyáron. Nézzük, melyek az idejétmúlt trendek.

Otthon Budai családi bázis – három generáció használatában

Egy budai társasház elegáns lakásában vendégeskedtünk, amely Bárdos Zsuzsa enteriőrtervező útmutatásai alapján szépült.

Kert Az ősszel lehullott falevelek hasznosítása – 5 szuper ötlet

Az ősz egyik velejárója, hogy a lombhullató növények megszabadulnak a leveleiktől. Ennek nyomán az évszak közepére ellepik az udvart a lehullott falevelek. A szép látványon túl a legjobb, hogy van pár ötlet, amivel hasznos alapanyagot tudunk belőle készíteni.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin