Forrás: Getty

Ezért NEM éri meg a parkettafelújítás – Ebben az 5 esetben semmiképp se dönts mellette

A parkettafelújításnak sokan szavaznak bizalmat, hiszen jóval olcsóbb megoldás, mint teljesen új szettet lerakni. Hiába lehet szép végeredményeket elérni a felújítással, van olyan helyzet, amikor már egyáltalán nem éri meg beelfogni, inkább kicsivel nagyobb összeget áldozni a parkettafelújításra.

Abban az esetben semmiképp se dönts parkettafelújítás mellett, ha…

  • a parketta legalább 20 éves

Bár papíron ennyit ki kell bírnia a legtöbb parkettának, ilyen régi padlóburkolatot már megéri lecserélni. A kinézetét csiszolással és lakkozással fel lehet javítani, ám ha a szerkezetével is bajok vannak, ajánlott a csere a javítás helyett.

  • meguntad a látványt

Természetesen nem pár éves parketta esetén ajánlják ezt a szakemberek, hanem a 10-15 éves burkolat esetén. Ennyi idő alatt rengetget változhat az ízlésünk és az otthonunk stílusa is, így inkább érdemes új parketta mellett dönteni.

  • nem értesz hozzá

Bár a parkettafelújítás otthon, saját magunk által is elvégezhető feladat, nincs meg mindenkinek hozzá az affinitása, ezért ha nem értünk hozzá, inkább neki se fogjunk. Szakembert sem érdemes erre felbérelni, ha nagyon drágán dolgozik, hiszen akkor már sokkal jobban megéri lecserélni a padlót.

  • túl sok szerkezeti baja van

Ha rengeteg helyen nyikorog, el van csúszva, esetleg szög áll ki belőle, akkor valószínűleg a szolgálati ideje végéhez ért a parkettánk. A javítása már szinte felesleges, ráadásul hatalmas munka lenne, így jobb, ha újra váltunk.

  • menthetetlen károkat okozott a víz

Sok szerencsétlen eset következtében sérülhet a parkettánk, például csőtörés esetén, vagy ha a földön lévő növényünk cserepe ereszt. Akármi miatt is vizesedett fel a parketta, ha komoly károkat okozott a nedvesség, felújítással nem lehet megoldani, célszerű újraburkolni a padlót.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.