Ezért NEM éri meg a parkettafelújítás – Ebben az 5 esetben semmiképp se dönts mellette

Ezért NEM éri meg a parkettafelújítás – Ebben az 5 esetben semmiképp se dönts mellette

Parkettafelújításon gondolkozol? Hidd el, nem minden esetben éri meg energiát és pénzt pazarolnod rá.

Ötletládához ad!

A parkettafelújításnak sokan szavaznak bizalmat, hiszen jóval olcsóbb megoldás, mint teljesen új szettet lerakni. Hiába lehet szép végeredményeket elérni a felújítással, van olyan helyzet, amikor már egyáltalán nem éri meg beelfogni, inkább kicsivel nagyobb összeget áldozni a parkettafelújításra.

Abban az esetben semmiképp se dönts parkettafelújítás mellett, ha…

  • a parketta legalább 20 éves

Bár papíron ennyit ki kell bírnia a legtöbb parkettának, ilyen régi padlóburkolatot már megéri lecserélni. A kinézetét csiszolással és lakkozással fel lehet javítani, ám ha a szerkezetével is bajok vannak, ajánlott a csere a javítás helyett.

  • meguntad a látványt

Természetesen nem pár éves parketta esetén ajánlják ezt a szakemberek, hanem a 10-15 éves burkolat esetén. Ennyi idő alatt rengetget változhat az ízlésünk és az otthonunk stílusa is, így inkább érdemes új parketta mellett dönteni.

  • nem értesz hozzá

Bár a parkettafelújítás otthon, saját magunk által is elvégezhető feladat, nincs meg mindenkinek hozzá az affinitása, ezért ha nem értünk hozzá, inkább neki se fogjunk. Szakembert sem érdemes erre felbérelni, ha nagyon drágán dolgozik, hiszen akkor már sokkal jobban megéri lecserélni a padlót.

  • túl sok szerkezeti baja van

Ha rengeteg helyen nyikorog, el van csúszva, esetleg szög áll ki belőle, akkor valószínűleg a szolgálati ideje végéhez ért a parkettánk. A javítása már szinte felesleges, ráadásul hatalmas munka lenne, így jobb, ha újra váltunk.

  • menthetetlen károkat okozott a víz

Sok szerencsétlen eset következtében sérülhet a parkettánk, például csőtörés esetén, vagy ha a földön lévő növényünk cserepe ereszt. Akármi miatt is vizesedett fel a parketta, ha komoly károkat okozott a nedvesség, felújítással nem lehet megoldani, célszerű újraburkolni a padlót.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp Figyelem! Ezek a növények veszélyesek a macskádra

Szereted a növényeket, viszont egy vagy több cicával élsz együtt? Akkor nem mindegy, hogy milyen cserepesekkel díszíted az otthonod, mert bizonyos fajták mérgezők lehetnek a macskád számára.

Tipp Zöld otthon – Így lesz fenntarthatóbb a fürdőszobád

A lakás fontosabb pontjain már tudatosabb megoldásokra váltottál, de a fürdőszobában még várat magára a „zöldebb” életforma? Akkor fogadd meg alábbi tippjeinket!

Tipp Az igazán tiszta ablak kulcsa: így takarítsd a rolót

Az ablakpucolás egyik legnehezebb pontja a rolók tisztítása. Sok apró zug és nem ritkán vastag porréteg – nem a legjobb párosítás. Nézzük, hogyan teheted könnyebbé magadnak a feladatot.

Tipp A konyha 3 legpiszkosabb pontja – És a megoldás rájuk

Nem jó szívvel gondolunk arra, hogy a konyhának több olyan pontja is van, ahol hemzsegnek a baktériumok és kifejezetten koszosnak számítanak még akkor is, ha látszólag nem nagy a baj. Érdekel, melyik a konyhád 3 legkoszosabb pontja? Eláruljuk, hogyan teheted ezeket rendbe.

Tipp 5 zöldebb alternatíva a környezetbarát mosás jegyében

Szeretnéd az otthonodat még biztonságosabbá és fenntarthatóbbá tenni? Hagyd el a bolti, vegyszeres mosószereket és öblítőket, hiszen rengeteg környezetkímélő megoldás létezik helyettük.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin