Ezért NEM éri meg a parkettafelújítás – Ebben az 5 esetben semmiképp se dönts mellette

Ezért NEM éri meg a parkettafelújítás – Ebben az 5 esetben semmiképp se dönts mellette

Parkettafelújításon gondolkozol? Hidd el, nem minden esetben éri meg energiát és pénzt pazarolnod rá.

Ötletládához ad!

A parkettafelújításnak sokan szavaznak bizalmat, hiszen jóval olcsóbb megoldás, mint teljesen új szettet lerakni. Hiába lehet szép végeredményeket elérni a felújítással, van olyan helyzet, amikor már egyáltalán nem éri meg beelfogni, inkább kicsivel nagyobb összeget áldozni a parkettafelújításra.

Abban az esetben semmiképp se dönts parkettafelújítás mellett, ha…

  • a parketta legalább 20 éves

Bár papíron ennyit ki kell bírnia a legtöbb parkettának, ilyen régi padlóburkolatot már megéri lecserélni. A kinézetét csiszolással és lakkozással fel lehet javítani, ám ha a szerkezetével is bajok vannak, ajánlott a csere a javítás helyett.

  • meguntad a látványt

Természetesen nem pár éves parketta esetén ajánlják ezt a szakemberek, hanem a 10-15 éves burkolat esetén. Ennyi idő alatt rengetget változhat az ízlésünk és az otthonunk stílusa is, így inkább érdemes új parketta mellett dönteni.

  • nem értesz hozzá

Bár a parkettafelújítás otthon, saját magunk által is elvégezhető feladat, nincs meg mindenkinek hozzá az affinitása, ezért ha nem értünk hozzá, inkább neki se fogjunk. Szakembert sem érdemes erre felbérelni, ha nagyon drágán dolgozik, hiszen akkor már sokkal jobban megéri lecserélni a padlót.

  • túl sok szerkezeti baja van

Ha rengeteg helyen nyikorog, el van csúszva, esetleg szög áll ki belőle, akkor valószínűleg a szolgálati ideje végéhez ért a parkettánk. A javítása már szinte felesleges, ráadásul hatalmas munka lenne, így jobb, ha újra váltunk.

  • menthetetlen károkat okozott a víz

Sok szerencsétlen eset következtében sérülhet a parkettánk, például csőtörés esetén, vagy ha a földön lévő növényünk cserepe ereszt. Akármi miatt is vizesedett fel a parketta, ha komoly károkat okozott a nedvesség, felújítással nem lehet megoldani, célszerű újraburkolni a padlót.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 5+1 tanács, ha fenntartható otthont szeretnél

Környezettudatos, zöld, fenntartható – rokon értelmű szavak ezek, melyek egyre inkább a mindennapjaink részévé válnak. Ezért is fontos, hogy otthonainkban is minél inkább érvényre jussanak. De mit is tehetsz azért, hogy élettered valóban fenntartható legyen? Alábbi tippjeink segítenek ebben.

Promóció Egyszerre szépít és varázsol köréd különleges illatot – Tudod mi az?

Manapság már nem elég, ha valami egy dologban jó. Többet akarunk! Legyen hasznunkra duplán. Például legyen szép és hasznos egyszerre.

Kert 4+1 ötlet, mire használhatod fel a lehullott faleveleket

Az őszi színekben pompázó lombkoronáknál kevés szemet gyönyörködtetőbb dolog van, ám a kerttulajdonosoknak munkát is adnak bőven. A lehullott levelek gereblyézése az őszi hidegben nem mindig kellemes feladat, ráadásul igazi szélmalom harc, hiszen nagyon lassan fogynak le a levelek az ágakról. De a száraz levél nem ellenség, hanem hasznos alapanyag! Hoztunk 5 ötletet arra, hogyan hasznosíthatod a kertben, így nem okoz majd akkora bosszúságot a színkavalkád a gyepen.

Stílus Különleges & olcsó DIY polcok, amiket saját magad is elkészíthetsz!

Sajátos hangulatot csempésznek az otthonainkba a különleges DIY polcok. Jó hír, hogy legtöbbjüket magad is elkészítheted! Hoztunk pár vagány ötletet

Tipp NE tedd ezt! – A következő 5 szokás jelentősen megrövidíti kanapéd élettartamát

Íratlan szabály, hogy egy közepes árú kanapéknak körülbelül 10 évig, míg a magasabb árú termékeknek legalább 25 évig kell kitartaniuk. De sajnos a legtöbb ember nem gondoskodik megfelelően a kanapéjáról, és ennek következtében még a kiváló minőségű darabok is idő előtt megöregedhetnek. Hogy mivel és hogyan rövidítjük meg ennek a bútordarabnak az élettartamát (akaratlanul is)? Ezeket gyűjtöttük össze alább.

Tipp 4+1 érv, amiért megéri belevágni a felújításba

Egy lakás teljeskörű renoválása nem kis vállalkozás. Sok-sok tervezés és szervezés előzi meg, közben még több kompromisszum és bosszúság kíséri, majd jó pár napot (hetet) igényel, mire minden a régi-új helyére kerül. Mégis azt mondjuk: megéri belevágnotok. Mutatjuk is, miért.

Kert Hasznos tippek lejtős kertek beépítéséhez – Így hozd egyenesbe az udvarod!

Magyarország területének legnagyobb részben síkság van, így ott egyáltalán nem találkozhatunk lejtős kertekkel. Azonban a kisebb falvak legnagyobb hányada hegyes, dombos vidéken fekszik, ahol bizony akadnak már lejtős területek. Ezek kicsit több odafigyelést igényelnek, mintha sík területen lennének, de szerencsére nem járnak annyival több gonddal. Ebben segítenek az alábbi hasznos tippek lejtős kertek beépítéséhez.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin