Ez az 5 tárgy minden rendezett lakás mélyén ott lapul

Ez az 5 tárgy minden rendezett lakás mélyén ott lapul

Biztosan jártál már olyan ismerősnél, akinek a házában IGAZI rend volt. Mitől igazi a rend? Attól, ha minden a helyén van, ráadásul átláthatóan, hozzáférhetően. Íme, 5 tárgy, ami minden rendezett lakás mélyén ott lapul – és a te otthonod rendszerezésében is sokat segíthet.

Ötletládához ad!

1. Egyen rendező tárolók

Az összhang és a rendezettség érzetét egyforma tárolószettekkel lehet elérni. Olyan darabokat válasszunk, melyeknek teljesen semleges a külseje, ezért letisztult hatást keltenek még akkor is, ha tele vannak pakolva. Az igazán rendezett otthonban ráadásul nem csak annyi tároló van, amennyi épp kell, mindig lapul a szekrény mélyén pár plusz darab, ha új dolgokat kellene ízlésesen elrendezni.

Ez az 5 tárgy minden rendezett lakás mélyén ott lapul
Forrás: Getty

2. Tárolóládák

Itt is fontos, hogy többnyire egyformák vagy egymáshoz jól passzoló tárolóládákat szerezzünk be, hiszen a sok különböző tároló csak a káosz látszatát erősíti. A nyitott tetejű ládák sokkal jobban mutatnak, hiszen átláthatóbb lesz így a végeredmény, ráadásul jobban hozzáférhető a dobozok tartalma. 

Ez az 5 tárgy minden rendezett lakás mélyén ott lapul
Forrás: Getty

3 Fiókelválasztó

Nagy nehezen rászánjuk magunkat, elpakoljuk a fiókokat, ezért szép rend van benne… 1-2 hónapig. Fiókelválasztók nélkül sajnos elkerülhetetlen, hogy a rend rövid időn belül újra káoszba fulladjon. Szerezzünk be pár fiókelválasztót, hogy minden a helyén maradjon!

Ez az 5 tárgy minden rendezett lakás mélyén ott lapul
Forrás: Getty

4. Címkék

A rend egyik kulcsa, hogy minden a saját kategóriájának megfelelő helyen van. Legyen otthon mindig öntapadós címke vagy címkézőgép, hogy feliratozni tudjuk a tárolókat, így garantáltan minden a helyére kerül. 

Ez az 5 tárgy minden rendezett lakás mélyén ott lapul
Forrás: Getty

5. Nagy tárolókosár

Még a legrendezettebb otthonokban is előfordul, hogy egy-két tárgynak átmenetileg nincs helye. Amíg választ nem találunk a „hontalan” tárgyak problémájára, addig egy nagy tárolókosár segít megőrizni a rendet. Ide berámolhatjuk a kanapéról a pokrócot, az éppen olvasott könyvet vagy a gyerek játékait.

Ez az 5 tárgy minden rendezett lakás mélyén ott lapul
Forrás: Getty

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp 5 nyári trend szín, ami egész évben dominálni fogja a lakberendezés világát

Otthonunk frissítését új színekkel tudjuk a legegyszerűbben biztosítani, a színpaletta kiválasztását pedig nagy mértékben befolyásolják a szezonális trendszínek. Az idei nyárnak is megvannak a saját árnyalatai, melyek ráadásul nem csak a legmelegebb hónapokban, hanem egész évben a felkapott kategóriába tartoznak majd. Mutatjuk, melyek ezek.

Tipp Konyhatervezési kisokos: 6 tanács, hogy flottul menjen főzőtered kialakítása

A konyha megtervezése nem könnyű feladat, rengeteg utánajárást igényel, és még így is felmerül egy csomó kérdés. A következő konyhatervezési kisokos a legfontosabbakra biztosan választ ad.

Tipp Mi a home staging – és mi nem az?

Érdekel, hogyan tudnád a legtöbbet kihozni lakásod eladásából? Akkor ismerd meg a home staginget! Háromrészes cikksorozatunkból megtudhatod, mit jelent a home staging, hogyan segít neked, valamint azt is, hogy mi nem home staging. Kapsz ezenkívül majd tippeket, amiket te magad is azonnal alkalmazhatsz. Az utolsó részben pedig világosság válik, hogy mikor és mire használjuk a home staginget – amire egyébként befektetésként érdemes tekinteni. Mindezt Magyari Éva ingatlan eladási tanácsadó és home staging szakértő tolmácsolásában.

Tipp Pénztárcabarát megoldások II. – Hogyan spóroljunk a bevásárlással?

Szeretnél tudatos vásárlóvá válni, hogy kevesebbet fizess a boltokban? Szeretnéd megszüntetni az élelmiszerpazarlást a bolygó és a pénztárcád érdekében? Segítünk.

Tipp Kültéri lépcső burkolatok – Melyiket és miért éri meg választani?

A kültéri élettér burkolatát ugyanolyan odafigyeléssel kell megválasztani, mint a bentit, hiszen a szabad ég alatt nem csak az idő, az időjárás is próbára teszi azt. Ezek a leggyakrabban választott kültéri lépcső burkolatok, melyek nem csak szépek, de strapabírók is.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin