Ez az 5 tárgy minden rendezett lakás mélyén ott lapul

Ez az 5 tárgy minden rendezett lakás mélyén ott lapul

Biztosan jártál már olyan ismerősnél, akinek a házában IGAZI rend volt. Mitől igazi a rend? Attól, ha minden a helyén van, ráadásul átláthatóan, hozzáférhetően. Íme, 5 tárgy, ami minden rendezett lakás mélyén ott lapul – és a te otthonod rendszerezésében is sokat segíthet.

Ötletládához ad!

1. Egyen rendező tárolók

Az összhang és a rendezettség érzetét egyforma tárolószettekkel lehet elérni. Olyan darabokat válasszunk, melyeknek teljesen semleges a külseje, ezért letisztult hatást keltenek még akkor is, ha tele vannak pakolva. Az igazán rendezett otthonban ráadásul nem csak annyi tároló van, amennyi épp kell, mindig lapul a szekrény mélyén pár plusz darab, ha új dolgokat kellene ízlésesen elrendezni.

Ez az 5 tárgy minden rendezett lakás mélyén ott lapul
Forrás: Getty

2. Tárolóládák

Itt is fontos, hogy többnyire egyformák vagy egymáshoz jól passzoló tárolóládákat szerezzünk be, hiszen a sok különböző tároló csak a káosz látszatát erősíti. A nyitott tetejű ládák sokkal jobban mutatnak, hiszen átláthatóbb lesz így a végeredmény, ráadásul jobban hozzáférhető a dobozok tartalma. 

Ez az 5 tárgy minden rendezett lakás mélyén ott lapul
Forrás: Getty

3 Fiókelválasztó

Nagy nehezen rászánjuk magunkat, elpakoljuk a fiókokat, ezért szép rend van benne… 1-2 hónapig. Fiókelválasztók nélkül sajnos elkerülhetetlen, hogy a rend rövid időn belül újra káoszba fulladjon. Szerezzünk be pár fiókelválasztót, hogy minden a helyén maradjon!

Ez az 5 tárgy minden rendezett lakás mélyén ott lapul
Forrás: Getty

4. Címkék

A rend egyik kulcsa, hogy minden a saját kategóriájának megfelelő helyen van. Legyen otthon mindig öntapadós címke vagy címkézőgép, hogy feliratozni tudjuk a tárolókat, így garantáltan minden a helyére kerül. 

Ez az 5 tárgy minden rendezett lakás mélyén ott lapul
Forrás: Getty

5. Nagy tárolókosár

Még a legrendezettebb otthonokban is előfordul, hogy egy-két tárgynak átmenetileg nincs helye. Amíg választ nem találunk a „hontalan” tárgyak problémájára, addig egy nagy tárolókosár segít megőrizni a rendet. Ide berámolhatjuk a kanapéról a pokrócot, az éppen olvasott könyvet vagy a gyerek játékait.

Ez az 5 tárgy minden rendezett lakás mélyén ott lapul
Forrás: Getty

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció Időutazz velünk! Így néz ki a jövő nappalija

Napjaink technológia fejlődését látva izgalmas eljátszani a gondolattal, mit hozhat az életünkbe a (közel)jövő. Míg a repülő autó, a gondolkodásra képes robot és a mindentudó mesterséges intelligencia néhány éve még túlzottan futurisztikusnak tűnt, ma már egészen elérhető távolságba került. De vajon hogyan hat majd mindez az otthonainkra?

Tipp Nem nő az anyósnyelved? Ezek a gyakori hibák lehetnek a háttérben

Az anyósnyelv (Sansevieria) nagyon népszerű szobanövény, amit könnyű gondozásának és a levegőt tisztító tulajdonságainak köszönhet. Azonban néha előfordul, hogy az egyébként gyorsan növekedő levelek stagnálnak, rosszabb esetben sárgulnak is. Összeszedtük a leggyakoribb gondozási hibákat:

Tipp Napelemes cserép – Máris megérkezett a hagyományos napelem utódja?

Mostanában már nem lehet úgy végig sétálni az utcán, hogy ne tűnjön fel legalább egy napelemmel felszerelt háztető. Egyelőre ritkábban ugyan, de találkozhatunk már ennek tovább gondolt változatával, a napelemes cseréppel is.

Stílus Hangulatos fürdőszobára vágysz? Akkor ezt a 4 dolgot pakold el szem elől

Sokszor beszélünk arról, mivel és hogyan dekorálhatod a fürdőt, hogy szép és egyed legyen. Arról azonban kevés szó esik, mit ne tegyél oda. Épp ezért most ezeket vesszük sorra.

Tipp Gyűrődésmentes ágynemű vasalás nélkül – Nem álom többé!

Te is imádod frissen felhúzott ágynemű alatt álomra hajtani a fejed? Nincs is ezen semmi meglepő. Ahogy azon sem, ha az ágynemű vasalásáért már annyira nem rajongsz. Viszont az alábbi trükknek hála legalább ezt a fárasztó feladatot megspórolhatod.

Tipp A tökéletesre vasalt ruhák 5 titka

Nem vagy egyedül, ha számodra is a vasalás a legkevésbé kedves házimunka. Különösen, ha minden igyekezeted ellenére is maradnak gyűrődések a ruhákon. Íme néhány hasznos vasalási tipp, ami megkönnyítheti az életedet.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin