Ez az 5 tárgy minden rendezett lakás mélyén ott lapul

Ez az 5 tárgy minden rendezett lakás mélyén ott lapul

Biztosan jártál már olyan ismerősnél, akinek a házában IGAZI rend volt. Mitől igazi a rend? Attól, ha minden a helyén van, ráadásul átláthatóan, hozzáférhetően. Íme, 5 tárgy, ami minden rendezett lakás mélyén ott lapul – és a te otthonod rendszerezésében is sokat segíthet.

Ötletládához ad!

1. Egyen rendező tárolók

Az összhang és a rendezettség érzetét egyforma tárolószettekkel lehet elérni. Olyan darabokat válasszunk, melyeknek teljesen semleges a külseje, ezért letisztult hatást keltenek még akkor is, ha tele vannak pakolva. Az igazán rendezett otthonban ráadásul nem csak annyi tároló van, amennyi épp kell, mindig lapul a szekrény mélyén pár plusz darab, ha új dolgokat kellene ízlésesen elrendezni.

Ez az 5 tárgy minden rendezett lakás mélyén ott lapul
Forrás: Getty

2. Tárolóládák

Itt is fontos, hogy többnyire egyformák vagy egymáshoz jól passzoló tárolóládákat szerezzünk be, hiszen a sok különböző tároló csak a káosz látszatát erősíti. A nyitott tetejű ládák sokkal jobban mutatnak, hiszen átláthatóbb lesz így a végeredmény, ráadásul jobban hozzáférhető a dobozok tartalma. 

Ez az 5 tárgy minden rendezett lakás mélyén ott lapul
Forrás: Getty

3 Fiókelválasztó

Nagy nehezen rászánjuk magunkat, elpakoljuk a fiókokat, ezért szép rend van benne… 1-2 hónapig. Fiókelválasztók nélkül sajnos elkerülhetetlen, hogy a rend rövid időn belül újra káoszba fulladjon. Szerezzünk be pár fiókelválasztót, hogy minden a helyén maradjon!

Ez az 5 tárgy minden rendezett lakás mélyén ott lapul
Forrás: Getty

4. Címkék

A rend egyik kulcsa, hogy minden a saját kategóriájának megfelelő helyen van. Legyen otthon mindig öntapadós címke vagy címkézőgép, hogy feliratozni tudjuk a tárolókat, így garantáltan minden a helyére kerül. 

Ez az 5 tárgy minden rendezett lakás mélyén ott lapul
Forrás: Getty

5. Nagy tárolókosár

Még a legrendezettebb otthonokban is előfordul, hogy egy-két tárgynak átmenetileg nincs helye. Amíg választ nem találunk a „hontalan” tárgyak problémájára, addig egy nagy tárolókosár segít megőrizni a rendet. Ide berámolhatjuk a kanapéról a pokrócot, az éppen olvasott könyvet vagy a gyerek játékait.

Ez az 5 tárgy minden rendezett lakás mélyén ott lapul
Forrás: Getty

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Otthon Bérelt lakásból igazi otthon – Nikinek sikerült!

Amikor valaki nem saját tulajdonú, hanem bérelt ingatlanban álmodja meg otthonát, gyakran nem is igazán szabja magára a tereket és a stílust. Niki viszont úgy döntött, valóban hozzá illő zugra vágyik, és Bíró Andrea lakberendező segítségével meg is valósította elképzelését.

Tipp Magad készítette dísz a karácsonyfára: aranyos csillagok sótésztából

Ne tévesszen meg, hogy ehhez a DIY projekthez sótésztára van szükség. Nem süteményt fogunk készítünk, hanem karácsonyi díszeket, amik akár kulcstartóként is megállják a helyüket.

Tipp Tedd fel úgy az égősort a karácsonyfára, ahogy csak a profik tudják

Lehet bármennyi dísz is egy karácsnyfán, igazán az égősortól lesz szép. Segítünk, hogy ezzel idén már ne legyen problémád.

Tipp Ezért ne dobd ki SOHA a citrusfélék héját

Semmiféleképpen se dobd ki a mandarin, a narancs és a citrom héját, mert sok élethelyzetben a segítségedre lehetnek. Mutatjuk is, hogyan.

Tipp Neked készítettem V. – Sikkes DIY dizájner kép a falra festés nélkül

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin