Ereszcsatorna takarítása: ezzel a módszerrel a legegyszerűbb és leggyorsabb

Ereszcsatorna takarítása: ezzel a módszerrel a legegyszerűbb és leggyorsabb

A hosszú ősz és tél után ajánlott kitisztítani az ereszt, máskülönben könnyen eltömődhet, és az esővíz nem tud elfolyni benne. Annak érdekében, hogy minél előbb végezz ezzel a fárasztó munkával, eláruljuk a takarítás menetét, továbbá a dugulás megelőzésének legjobb módját.

Ötletládához ad!

Az ereszcsatorna feladata, hogy elvezesse a tetőről lefolyó esővizet. Mindössze egy probléma van vele, hogy gyakran keletkezhet zavar a rendszerben, ugyanis ha túl sok szemét gyűlik össze benne, akkor eltömődhet. Ezáltal kifolyik a víz a járdára, végigfolyik a falon, ami hosszú távon még a ház homlokzatában is kárt tehet.

Milyen gyakran kell kitisztítani az ereszt?

Annak érdekében, hogy megelőzzük az eltömődést, évente kétszer ajánlott kitakarítani az ereszt: egyszer tavasszal, és egyszer ősszel.

Az eresz takarításának menete

Az eresz tisztításához szükségünk lesz egy jó létrára, illetve stabil talajra, hiszen fontos, hogy a létra biztosan álljon. Ha fűre tesszük a létrát, és biztosra akarunk menni, akkor szereljünk a végére leszúróhegyeket. Természetesen a létra magassága is fontos, hiszen legalább 1 méterrel kell magasabbra érnie az eresznél.

Ha jól beállítottuk a létrát, akkor szükségünk lesz még egy vödörre és egy spaklira, amivel ki tudjuk szedni a szemét nagyját. Arra kell figyelnünk, hogy a leveleket és a többi szemetet mozgassuk el az ejtőcsőtől, nehogy a takarítás során okozzanak dugulást. A vödröt tartsuk az ereszhez, és abba lapátoljunk bele mindent. Ha a nagyját eltávolítottuk, akkor jöhet az aprólékosabb munka. Ehhez szükségünk lesz egy kézi seprűre, amivel a maradék koszt össze tudjuk söpörni, és bele tudjuk szedni a vödörbe.

Így előzheted meg az eresz eldugulását

Annak érdekében, hogy ne tudjanak a levelek belehullani az ereszbe, szerezzünk be egy lombfogórácsot vagy egy lombfogó kosarat.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Stílus A napfelkelte színpalettája az év legnagyobb trendje

Egyre több olyan trend lát napvilágot, ami uralni fogja a 2023-as évet. Az egyik ilyen az otthonok színvilágát érinti, legyen szó a falakról, a bútorokról, a textilekről vagy a dekorációkról. Míg az utóbbi hónapokban főként a zöld árnyalatok domináltak a lakásokban, idén egy teljesen új színvilág nyer teret, méghozzá a napfelkelte színei. Beleértve mindent – a burgundi vöröstől kezdve a sáfránysárgán és aranysárgán át egészen az őszibarackig.

Stílus 5 egyszerűen megvalósítható ötlet a divatos otthon jegyében

A magazinok oldalain szebbnél szebb divatos otthon megoldásokat láthatsz, és mindig ámulatba ejtő, hogy micsoda összhang tud áradni egy jól átgondolt otthoni berendezéséből. Szerencsére nem atomfizika áll a divatos otthonok mögött, sőt, néhány egyszerű tipp segítségével a te otthonod is trendi lehet.

Stílus 20 nm-es lakás berendezése – 4 tipp, amivel kihozhatod a maximumot egy garzonból

Az új típusú társasházak elterjedésével sok olyan lakás születik, ami meglehetősen pici. Egy embernek ezek is elegek lehetnek, de egy 20 nm-es lakás berendezése nem egyszerű feladat. Ha te is ilyen kihívás előtt állsz, adunk 4 tippet, hogy könnyebben boldogulj.

Tipp Eltört egy pohár? Így szedj össze minden apró üvegszilánkot a földről

Amikor egy pohár vagy villanykörte eltörik, az apró üvegdarabok pillanatok alatt futnak ezerfele a padlón. Összeszedésük nem könnyű feladat, főleg, ha nincs kéznél egy porszívó, ezért minden praktika jól jön ilyenkor. Ilyet hoztunk most neked.

Gyerek Fiús szoba színek – Ezek a legtrendibb megoldások napjainkban

A fiús szoba színek már közel sem csak a kék árnyalataiból állnak, rengeteg trendi megoldás van, amiket mind a szülők, mind a gyerekek imádnak. Elhoztuk a profi lakberendezők és az Instagram kedvenc megoldásait.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin