Ereszcsatorna takarítása: ezzel a módszerrel a legegyszerűbb és leggyorsabb

Ereszcsatorna takarítása: ezzel a módszerrel a legegyszerűbb és leggyorsabb

A hosszú ősz és tél után ajánlott kitisztítani az ereszt, máskülönben könnyen eltömődhet, és az esővíz nem tud elfolyni benne. Annak érdekében, hogy minél előbb végezz ezzel a fárasztó munkával, eláruljuk a takarítás menetét, továbbá a dugulás megelőzésének legjobb módját.

Ötletládához ad!

Az ereszcsatorna feladata, hogy elvezesse a tetőről lefolyó esővizet. Mindössze egy probléma van vele, hogy gyakran keletkezhet zavar a rendszerben, ugyanis ha túl sok szemét gyűlik össze benne, akkor eltömődhet. Ezáltal kifolyik a víz a járdára, végigfolyik a falon, ami hosszú távon még a ház homlokzatában is kárt tehet.

Milyen gyakran kell kitisztítani az ereszt?

Annak érdekében, hogy megelőzzük az eltömődést, évente kétszer ajánlott kitakarítani az ereszt: egyszer tavasszal, és egyszer ősszel.

Az eresz takarításának menete

Az eresz tisztításához szükségünk lesz egy jó létrára, illetve stabil talajra, hiszen fontos, hogy a létra biztosan álljon. Ha fűre tesszük a létrát, és biztosra akarunk menni, akkor szereljünk a végére leszúróhegyeket. Természetesen a létra magassága is fontos, hiszen legalább 1 méterrel kell magasabbra érnie az eresznél.

Ha jól beállítottuk a létrát, akkor szükségünk lesz még egy vödörre és egy spaklira, amivel ki tudjuk szedni a szemét nagyját. Arra kell figyelnünk, hogy a leveleket és a többi szemetet mozgassuk el az ejtőcsőtől, nehogy a takarítás során okozzanak dugulást. A vödröt tartsuk az ereszhez, és abba lapátoljunk bele mindent. Ha a nagyját eltávolítottuk, akkor jöhet az aprólékosabb munka. Ehhez szükségünk lesz egy kézi seprűre, amivel a maradék koszt össze tudjuk söpörni, és bele tudjuk szedni a vödörbe.

Így előzheted meg az eresz eldugulását

Annak érdekében, hogy ne tudjanak a levelek belehullani az ereszbe, szerezzünk be egy lombfogórácsot vagy egy lombfogó kosarat.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Promóció Okosan bánnál az energiával? Adunk hozzá 4 tuti tippet

Az energia nagy kincs, és nem olcsó mulatság. Nincs hát más választásunk, muszáj okosan bánni vele. Mutatjuk is, hogyan.

Tipp Mosókonyha kialakításán gondolkozol? 6 eset, amikor NEM éri meg rászánnod a helyet és a pénzt

Egyre többen döntenek a mosókonyha kialakítása mellett, mert számos előnye van. Például a mosó- és szárítógép nem foglalja a helyet a fürdőszobában, vagy egy helyen tárolhatjuk az összes takarítóeszközt és tisztítószert. Néhány esetben azonban kifejezetten nem éri meg a kialakítása. Mutatjuk is, mikor érdemes elengedni a mosókonyha gondolatát:

Stílus Így készítsd fel a teraszt a hidegebb időre, hogy az utolsó őszi napsugarakat is kint élvezhesd

Az igazán meleg napok ugyan véget értek, ám ez nem azt jelenti, hogy vége lenne a kint töltött időnek is. Ősszel is akadnak délutánok, amikor a napsugarak barátságosan hívogatnak minket, és pár órát még kényelmesen el lehet tölteni a teraszon. Sőt, akár még a szezon utolsó kerti partijaira is sor kerülhet, ha kicsit felkészítjük rá a teraszt. Mutatjuk, hogyan láss neki.

Otthon Háromszög alakú házak – A romantika és az elvonulás szimbólumai

Az erdei kabinok varázsa egyre több építészt ihlet meg, így terjedtek el a háromszög alakú házak. De vajon alkalmasak ezek az épületek a mindennapi életre? Hogyan néznek ki belülről? Milyen nehézségek akadnak az építése során? Most mindent kitárgyalunk.

Stílus Őszi terasz dekorációs ötletek – Mutatjuk a legszebb megoldásokat

Az ősz a leghangulatosabb évszak: ikonikus színek és termések tömkelegét használhatjuk otthonunk csinosítására. Ráadásul egy őszi erdei séta alkalmával begyűjthetünk egy halom alapanyagot a dekorációhoz. Nézzük, hogyan dekorálják a teraszaikat a legkreatívabbak!

Tipp Könyvespolc házilag – Klasszikus és alternatív megoldások egy helyen

Ha a barkácsolás szerelmese vagy, és szereted saját kezed által készített bútorokkal dekorálni az otthonod, akkor itt a következő projekt! Mutatjuk, hogyan készíthető könyvespolc házilag. Ráadásul több variációt is hozunk, hogy megtaláld azt, ami a leginkább passzol életteredbe.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin