Forrás: Getty

Emléktábla ötletek képekkel – Dekoráld otthonod a legkedvesebb élményeid fotóival

Emléktábla ötletek

1. Minimalista emléktábla

Az emléktáblák nem csak személyes fotókból állhat, tehetünk rá bármilyen nekünk kedves képet. Lehet egy piktúra a kedvenc művészünkről, saját festmény, esetleg gyerektől vagy unokától kapott rajz. A minimalista stílus a képek mennyiségében és méretében rejlik, tegyünk apró, letisztult ábrákat rá szellősen.

2. Színes csipeszek

Egy fémháló vagy régi, üveg nélküli képkeret is hasznunkra lesz, ha egyszerűen elkészíthető emléktáblát szeretnénk. A hálókra vagy rácsokra színes csipeszek segítségével is felerősíthetjük a képeket, így sokkal vidámabb lesz az összhatás.

3. Teendők listája

Vannak hasznos emléktábla ötletek is, melyek szó szerint segítenek nosztalgiázni. Az élményeket megörökítő fotók közé kitűzhetünk határidőket, feladatokat és teendőket. Sokkal könnyebben vesszük rá magunkat a kihívások teljesítésére

4. Emlékezettábla festőállványból

Kreatív, ízléses emléktábla készülhet régi festőállványból is. A vásznat is felhasználhatjuk, festhetünk alapot vagy hátteret a képeknek. Ezután gyurmaragasztóval vagy kétoldalú ragasztóval könnyedén felerősíthetjük a fotókat, mozijegyeket vagy bármilyen kedves emléket. A festőállvány méretétől függően kitehetjük asztalra és falra is, egy nagyobb állványt pedig beállíthatunk saját lábára is a sarokba.

5. Emléktábla krétával

Az emléktáblára nem muszáj képeket tenni, akár kézírással is megörökíthetünk rajta fontos eseményeket. Például vezethetünk táblát a kisbaba vagy egy kiskutya növekedéséről, esetleg a párunkkal közös fontos dátumokról. A számunkra kedves idézeteket is felvihetjük, akár a karrierünkben bekövetkezett fordulópontokat is kiemelhetjük, hogy motiváljuk magunkat a hétköznapokban.

6. Emlékezettábla fénysorral

A fotók, idézetek és képek mellé tehetünk dekorációt is az emléktáblára. Ehhez választhatunk műnövényt, fénysort, boát vagy bármi mást, ami nekünk kedves. A képek színvilágát érdemes összehangolni a dekorációval, így a tábla méltó dísze lesz otthonunknak.

7. Képkeret és fonál

Egyszerűen és olcsón beszerezhető emléktábla ötleteket keresel? Egy régi képkeretből, pár szögből és fonálból is elkészíthető. A szögeket vagy rajzszögeket szúrjuk a képkeret belső részeire, egymással szemben. Ezekre fűzzük fel a fonalat szorosan. Kis csipeszek segítségével egyszerűen feltehetjük a fotókat is, sőt, bármikor átrendezhetjük vagy ki is cserélhetjük őket.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.