Emléktábla ötletek képekkel – Dekoráld otthonod a legkedvesebb élményeid fotóival

Emléktábla ötletek képekkel – Dekoráld otthonod a legkedvesebb élményeid fotóival

Szereted otthonod személyes elemekkel dekorálni? Sok fényképet készítesz? Használd jó szokásaid a lakás dekorálására, hiszen a saját élmények időtálló, örökérvényű díszek lesznek. Az Instagramon található emléktábla ötletek segítenek abban, hogy ízlésesen állítsd ki a legkedvesebb élményeid fotóit.

Ötletládához ad!

Emléktábla ötletek

1. Minimalista emléktábla

Az emléktáblák nem csak személyes fotókból állhat, tehetünk rá bármilyen nekünk kedves képet. Lehet egy piktúra a kedvenc művészünkről, saját festmény, esetleg gyerektől vagy unokától kapott rajz. A minimalista stílus a képek mennyiségében és méretében rejlik, tegyünk apró, letisztult ábrákat rá szellősen.

2. Színes csipeszek

Egy fémháló vagy régi, üveg nélküli képkeret is hasznunkra lesz, ha egyszerűen elkészíthető emléktáblát szeretnénk. A hálókra vagy rácsokra színes csipeszek segítségével is felerősíthetjük a képeket, így sokkal vidámabb lesz az összhatás.

3. Teendők listája

Vannak hasznos emléktábla ötletek is, melyek szó szerint segítenek nosztalgiázni. Az élményeket megörökítő fotók közé kitűzhetünk határidőket, feladatokat és teendőket. Sokkal könnyebben vesszük rá magunkat a kihívások teljesítésére

4. Emlékezettábla festőállványból

Kreatív, ízléses emléktábla készülhet régi festőállványból is. A vásznat is felhasználhatjuk, festhetünk alapot vagy hátteret a képeknek. Ezután gyurmaragasztóval vagy kétoldalú ragasztóval könnyedén felerősíthetjük a fotókat, mozijegyeket vagy bármilyen kedves emléket. A festőállvány méretétől függően kitehetjük asztalra és falra is, egy nagyobb állványt pedig beállíthatunk saját lábára is a sarokba.

5. Emléktábla krétával

Az emléktáblára nem muszáj képeket tenni, akár kézírással is megörökíthetünk rajta fontos eseményeket. Például vezethetünk táblát a kisbaba vagy egy kiskutya növekedéséről, esetleg a párunkkal közös fontos dátumokról. A számunkra kedves idézeteket is felvihetjük, akár a karrierünkben bekövetkezett fordulópontokat is kiemelhetjük, hogy motiváljuk magunkat a hétköznapokban.

6. Emlékezettábla fénysorral

A fotók, idézetek és képek mellé tehetünk dekorációt is az emléktáblára. Ehhez választhatunk műnövényt, fénysort, boát vagy bármi mást, ami nekünk kedves. A képek színvilágát érdemes összehangolni a dekorációval, így a tábla méltó dísze lesz otthonunknak.

7. Képkeret és fonál

Egyszerűen és olcsón beszerezhető emléktábla ötleteket keresel? Egy régi képkeretből, pár szögből és fonálból is elkészíthető. A szögeket vagy rajzszögeket szúrjuk a képkeret belső részeire, egymással szemben. Ezekre fűzzük fel a fonalat szorosan. Kis csipeszek segítségével egyszerűen feltehetjük a fotókat is, sőt, bármikor átrendezhetjük vagy ki is cserélhetjük őket.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Otthonod modernizálása nem álom többé. Válaszd a Fundamentát, az otthonteremtés szakértőjét.
Megnézem
Bezárom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Tipp Gyertyával fűteni – Tényleg működik ez a trükk?

Amikor előbb sötétedik és már hűvös kint a levegő, előszeretettel gyújtunk gyertyát, hiszen meghitt hangulatot teremt. De gondoltad volna, hogy ezen felül akár fűteni is lehet velük?

Tipp Kazein festék – Mi is az, és hogyan alkalmazhatjuk?

A kazein festék egy nagyon különleges alapanyag, ugyanis a fő összetevője, a tejfehérje. Ezt a festéket leginkább a művészek szokták használni festményekhez, de kiválóan alkalmas falak, esetleg bútorok festésére is. Cikkünkben eláruljuk a legfontosabb tudnivalókat erről a nem mindennapi megoldásról.

Tipp Október az idősek hónapja – Íme 5 tárgy, ami megkönnyíti idős szeretteink életét

Október az idősek hónapja, így ebben az időszakban idős szeretteink támogatásán és megbecsülésén a szokottnál is nagyobb a hangsúly. A technológia fejlettségének hála ma már a kapcsolattartás is egyszerűbb a szép korú rokonokkal, és számos olyan használati tárgy van, ami nagy segítséget nyújthat nekik a mindennapokban.

Kert Madáretető házilag – Építs otthont a kert legkisebb lakóinak

Egyre inkább közeledik a tél, ami azt jelenti, hogy az összes költöző madár elvonult már délre. Viszont azok a fajok, akik itt maradtak, elég nehezen jutnak élelemhez a fagyos hónapokban, de ezen könnyen segíthetünk. Mutatjuk, hogyan készíthető madáretető házilag.

Stílus Így dekoráld az otthonod őszi falevelekkel

Az őszi levelek csodaszépek, és ami a legjobb: mindenhol ott vannak, ráadásul ingyen. Egy napsütéses délutáni séta alkalmával marékszámra gyűjthetünk szép leveleket, amiket pár nap alatt tökéletes állapotúra préselhetünk.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin