Emléktábla ötletek képekkel – Dekoráld otthonod a legkedvesebb élményeid fotóival

Emléktábla ötletek képekkel – Dekoráld otthonod a legkedvesebb élményeid fotóival

Szereted otthonod személyes elemekkel dekorálni? Sok fényképet készítesz? Használd jó szokásaid a lakás dekorálására, hiszen a saját élmények időtálló, örökérvényű díszek lesznek. Az Instagramon található emléktábla ötletek segítenek abban, hogy ízlésesen állítsd ki a legkedvesebb élményeid fotóit.

Ötletládához ad!

Emléktábla ötletek

1. Minimalista emléktábla

Az emléktáblák nem csak személyes fotókból állhat, tehetünk rá bármilyen nekünk kedves képet. Lehet egy piktúra a kedvenc művészünkről, saját festmény, esetleg gyerektől vagy unokától kapott rajz. A minimalista stílus a képek mennyiségében és méretében rejlik, tegyünk apró, letisztult ábrákat rá szellősen.

2. Színes csipeszek

Egy fémháló vagy régi, üveg nélküli képkeret is hasznunkra lesz, ha egyszerűen elkészíthető emléktáblát szeretnénk. A hálókra vagy rácsokra színes csipeszek segítségével is felerősíthetjük a képeket, így sokkal vidámabb lesz az összhatás.

3. Teendők listája

Vannak hasznos emléktábla ötletek is, melyek szó szerint segítenek nosztalgiázni. Az élményeket megörökítő fotók közé kitűzhetünk határidőket, feladatokat és teendőket. Sokkal könnyebben vesszük rá magunkat a kihívások teljesítésére

4. Emlékezettábla festőállványból

Kreatív, ízléses emléktábla készülhet régi festőállványból is. A vásznat is felhasználhatjuk, festhetünk alapot vagy hátteret a képeknek. Ezután gyurmaragasztóval vagy kétoldalú ragasztóval könnyedén felerősíthetjük a fotókat, mozijegyeket vagy bármilyen kedves emléket. A festőállvány méretétől függően kitehetjük asztalra és falra is, egy nagyobb állványt pedig beállíthatunk saját lábára is a sarokba.

5. Emléktábla krétával

Az emléktáblára nem muszáj képeket tenni, akár kézírással is megörökíthetünk rajta fontos eseményeket. Például vezethetünk táblát a kisbaba vagy egy kiskutya növekedéséről, esetleg a párunkkal közös fontos dátumokról. A számunkra kedves idézeteket is felvihetjük, akár a karrierünkben bekövetkezett fordulópontokat is kiemelhetjük, hogy motiváljuk magunkat a hétköznapokban.

6. Emlékezettábla fénysorral

A fotók, idézetek és képek mellé tehetünk dekorációt is az emléktáblára. Ehhez választhatunk műnövényt, fénysort, boát vagy bármi mást, ami nekünk kedves. A képek színvilágát érdemes összehangolni a dekorációval, így a tábla méltó dísze lesz otthonunknak.

7. Képkeret és fonál

Egyszerűen és olcsón beszerezhető emléktábla ötleteket keresel? Egy régi képkeretből, pár szögből és fonálból is elkészíthető. A szögeket vagy rajzszögeket szúrjuk a képkeret belső részeire, egymással szemben. Ezekre fűzzük fel a fonalat szorosan. Kis csipeszek segítségével egyszerűen feltehetjük a fotókat is, sőt, bármikor átrendezhetjük vagy ki is cserélhetjük őket.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Otthonod modernizálása nem álom többé. Válaszd a Fundamentát, az otthonteremtés szakértőjét.
Megnézem
Bezárom
Promóció Az igazán okos megoldások: így segítenek a háztartási gépek szebbé (is) tenni otthonod

Már rég magunk mögött tudjuk azokat az időket, amikor egy háztartási gép csupán a funkciójával és okos megoldásaival tudott lenyűgözni minket. Tegyük hozzá gyorsan: szerencsére! A tervezők ugyanis egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a különböző elektronikai berendezések esztétikai értékére is, aminek hála azok nem csak megkönnyítik, de meg is szépítik mindennapjainkat.

Tipp Ezekkel a házi praktikákkal patyolattiszta lesz a kocsibelső

Kiömlött innivaló, állatszőr, morzsák – az autónk belsejének sok megpróbáltatást kell kibírnia, melyeket nem lehet egyszerűen egy porszívó segítségével eltüntetni. Most azonban lerántjuk a leplet olyan trükkökről, melyeknek köszönhetően patyolattiszta lesz az autó belseje.

Felújítás A debreceni csoda: ez a 33 nm-es kis lakás poraiból éledt újjá

Nóriék másodszor is belevágtak: megvásároltak egy retró, lepukkant, elavult ingatlant, hogy aztán egy élhető és szerethető otthont faragjanak belőle. Ha eddig nem hittél volna a tündérmesékben, akkor a végeredményt látva ez most biztosan megváltozik. A konklúzió megint csak ennyi: nincs lehetetlen!

Tipp Költözés előtt állsz? Ezt a 6 teendőt még pakolás előtt végezd el, hogy gördülékeny legyen a váltást

Költözés előtt állsz? Szeretnéd, ha minél hamarabb visszaállna minden a normális kerékvágásba az otthonváltás után? Cikkünk segítségedre lesz.

Stílus Konyhafelújítás előtt állsz? Inspirálódj cikkünkből!

Konyhafelújítás előtt állsz és inspirációt szeretnél gyűjteni? A legjobb helyen jársz! Összegyűjtöttük neked a legtrendibb megoldásokat. Rengeteg stílust hoztunk, így biztosan megtalálod azt, ami a befutó lesz számodra.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin