Emléktábla ötletek képekkel – Dekoráld otthonod a legkedvesebb élményeid fotóival

Emléktábla ötletek képekkel – Dekoráld otthonod a legkedvesebb élményeid fotóival

Szereted otthonod személyes elemekkel dekorálni? Sok fényképet készítesz? Használd jó szokásaid a lakás dekorálására, hiszen a saját élmények időtálló, örökérvényű díszek lesznek. Az Instagramon található emléktábla ötletek segítenek abban, hogy ízlésesen állítsd ki a legkedvesebb élményeid fotóit.

Ötletládához ad!

Emléktábla ötletek

1. Minimalista emléktábla

Az emléktáblák nem csak személyes fotókból állhat, tehetünk rá bármilyen nekünk kedves képet. Lehet egy piktúra a kedvenc művészünkről, saját festmény, esetleg gyerektől vagy unokától kapott rajz. A minimalista stílus a képek mennyiségében és méretében rejlik, tegyünk apró, letisztult ábrákat rá szellősen.

2. Színes csipeszek

Egy fémháló vagy régi, üveg nélküli képkeret is hasznunkra lesz, ha egyszerűen elkészíthető emléktáblát szeretnénk. A hálókra vagy rácsokra színes csipeszek segítségével is felerősíthetjük a képeket, így sokkal vidámabb lesz az összhatás.

3. Teendők listája

Vannak hasznos emléktábla ötletek is, melyek szó szerint segítenek nosztalgiázni. Az élményeket megörökítő fotók közé kitűzhetünk határidőket, feladatokat és teendőket. Sokkal könnyebben vesszük rá magunkat a kihívások teljesítésére

4. Emlékezettábla festőállványból

Kreatív, ízléses emléktábla készülhet régi festőállványból is. A vásznat is felhasználhatjuk, festhetünk alapot vagy hátteret a képeknek. Ezután gyurmaragasztóval vagy kétoldalú ragasztóval könnyedén felerősíthetjük a fotókat, mozijegyeket vagy bármilyen kedves emléket. A festőállvány méretétől függően kitehetjük asztalra és falra is, egy nagyobb állványt pedig beállíthatunk saját lábára is a sarokba.

5. Emléktábla krétával

Az emléktáblára nem muszáj képeket tenni, akár kézírással is megörökíthetünk rajta fontos eseményeket. Például vezethetünk táblát a kisbaba vagy egy kiskutya növekedéséről, esetleg a párunkkal közös fontos dátumokról. A számunkra kedves idézeteket is felvihetjük, akár a karrierünkben bekövetkezett fordulópontokat is kiemelhetjük, hogy motiváljuk magunkat a hétköznapokban.

6. Emlékezettábla fénysorral

A fotók, idézetek és képek mellé tehetünk dekorációt is az emléktáblára. Ehhez választhatunk műnövényt, fénysort, boát vagy bármi mást, ami nekünk kedves. A képek színvilágát érdemes összehangolni a dekorációval, így a tábla méltó dísze lesz otthonunknak.

7. Képkeret és fonál

Egyszerűen és olcsón beszerezhető emléktábla ötleteket keresel? Egy régi képkeretből, pár szögből és fonálból is elkészíthető. A szögeket vagy rajzszögeket szúrjuk a képkeret belső részeire, egymással szemben. Ezekre fűzzük fel a fonalat szorosan. Kis csipeszek segítségével egyszerűen feltehetjük a fotókat is, sőt, bármikor átrendezhetjük vagy ki is cserélhetjük őket.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Otthonod modernizálása nem álom többé. Válaszd a Fundamentát, az otthonteremtés szakértőjét.
Megnézem
Bezárom
Stílus Tapétatrend 2023 – Stílusok, színek és minták

Az idei évben nyugodtan legyél bátrabb, ami a színeket és a mintákat illeti. 2023-ban minden falról az energia sugárzik, és ez rád is jó hatással lesz. Valami nagyon mást hoz ez az esztendő. Mutatjuk is, mit.

Felújítás Szerelem második látásra – Bámulatos farmhouse stílus egy 54 nm-es panellakásban

Egy panellakás farmhouse stílusban – nem, ez nem csak a mesében létezik. Ha az ember nagyon akar valamit, azt bizony valóra lehet váltani. Éppen erről szól Gabi története, aki szándékosan egy nagyon reménytelen állapotban lévő panellakást keresett, hogy abban aztán hódolhasson nagy szerelmének, a lakberendezésnek. Nézzétek, milyen csodát alkotott.

Tipp A ragyogóan tiszta sütő titka – Egy influencer szuper trükkje

Ha azt hiszed, már minden takarítós trükköt láttál, akkor bizony tévedsz, ugyanis a TikTokon és az Instagramon szinte naponta bukkannak fel új megoldásokat. Most egy olyan trükköt hoztunk Neked, ami a sütőt segít újszerűen tisztává varázsolni, ráadásul papírtörlőn vagy alufólián kívül nincs is másra szükséged hozzá.

Tipp 5 zseniális ötlet, hogyan használd fel a megmaradt buborékfóliát

A pandémia óta egyre többet rendelsz webshopokból, és nem tudod, hogy mit kezdj a rengeteg buborékfóliával? Nekünk van pár zseniális ötletünk.

Tipp 5 lépés, amivel tisztán tarthatod a szárítógépet

A szárítógép tisztítása nem tűnik fontos feladatnak, hiszen tiszta ruhák kerülnek bele, így a gép sem lehet piszkos – vagy mégis? Bizony, a szárítógépben rengeteg kosz tud felhalmozódni a szöszöktől kezdve azoktól a szennyeződésekig, amelyek nem jöttek ki a mosás során a ruhákból. Ezért nagyon fontos, hogy rendszeresen és alaposan tisztítsd a szárítógépet (is).

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin