Egyszerű és kedves anyák napi ajándékötlet gyerekeknek – Letölthető sablonnal

Egyszerű és kedves anyák napi ajándékötlet gyerekeknek – Letölthető sablonnal

A legszebb ajándék a magad készítette ajándék – a szabály, amely anyák napján duplán érvényes. Az alábbi ötletet ráadásul a legkisebbek is könnyen és egyszerűen megvalósíthatják. Pláne, hogy még a sablont is adjuk hozzá.

Ötletládához ad!

Mindössze 4 kicsi képen össze is tudjuk foglalni ennek a kedves anyák napi ajándékötletnek a lényegét. De a képek mellé természetesen receptet is adunk.

Amire szükségetek lesz:

  • Színes papír – zöld a virágok szárához és leveleihez, és más színek a szirmokhoz
  • Ragasztóstift
  • Hurkapálcika
  • Olló

És akkor lássuk az elkészítés menetét:

1. Készítsétek elő a virág szirmait. Ehhez szívecske formákra lesz szükségetek, egy virágfejhez 9-10 db-ra legalább. Ha elég magabiztosak vagytok, szabad kézzel is megrajzolhatjátok a szívformákat, de alább letölthető sablont is találtok, amit csak ki kell nyomtatnotok, aztán pedig körbevágni.

2. A szívformákat egyesével hajtsátok meg középen, hogy mindegyiknek meglegyen a gerince.

3. A zöld színes papírból vágjatok ki előbb két levélformát (pontosabban annyiszor kettőt, ahány szál virágot szeretnétek készíteni), majd egy téglalapot. Ez utóbbi arra szolgál, hogy a hurkapálcikát beborítsuk vele.

4. Fogjátok meg a hurkapálcikát, és a téglalap egyik csücskét egy kevés ragasztó segítségével rögzítsétek a pálca egyik végére, majd srégen kezdjétek el feltekerni rá. Az alját szintén rögzítsétek egy kevés ragasztóval.

5. Most jöhet a virág feje. Ehhez a szívformákat a hajtás mentén harmonikaszerűen össze kell ragasztanotok, majd ha a ragasztó megkötött, kinyitogatni, és egyenletesen elosztani körben.

6. Már csak az elkészült elemek összeillesztése van hátra. A leveleket rögzítsétek a virág szárán, a virágfejet pedig a hurkapálcikát rejtő szár végén.

Tipp: készítsetek több virágot, akár különböző színekben, majd állítsátok azokat egy vázába. Stabil száruknak köszönhetően szépen mutatnak majd benne.

Egyszerű és kedves anyák napi ajándékötlet gyerekeknek – Letölthető sablonnal
Forrás: Getty

És hogy még egyszerűbbé tegyük a legkisebbek dolgát, a sablonokat is elhoztuk ehhez az ötlethez. Egy piros és egy fehér szívecskét. Előbbit azok töltsék le, akik piros virággal szeretnék meglepni édesanyjukat vagy a nagymamájukat, utóbbi pedig azoknak jó megoldás, akik színes csokorban gondolkodnak. Ehhez a kinyomtatott, majd kivágott sablont akár magatok is kiszínezhetitek, de ha eleve színes papírt használtok a nyomtatásnál, ennyivel is kevesebb a dolgotok.

Egyszerű és kedves anyák napi ajándékötlet gyerekeknek – Letölthető sablonnal
A letöltéshez kattints ide/Forrás: Getty
Egyszerű és kedves anyák napi ajándékötlet gyerekeknek – Letölthető sablonnal
A letöltéshez kattints ide/Forrás: Getty

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Promóció Okosan bánnál az energiával? Adunk hozzá 4 tuti tippet

Az energia nagy kincs, és nem olcsó mulatság. Nincs hát más választásunk, muszáj okosan bánni vele. Mutatjuk is, hogyan.

Tipp 5 ok, amiért megéri szódabikarbónát tartani a mosókonyhában

Szereted a természetes megoldásokat? Imádod a friss, illatos mosott ruhákat? Akkor jó helyen jársz, eláruljuk, hogyan kapcsolódik ide a szódabikarbóna.

Tipp Izzó kisokos – Hova milyen izzó passzol igazán?

A lakásokban sok különböző lámpatest van, ráadásul más-más szobákban, amiknek a felhasználási módja is mind különböző. Ha nem tudod, hogy milyen izzót válassz a különböző helyekre, akkor itt az izzó kisokos, ami biztosan segít kicsit jobban megvilágítani a helyzetet.

Stílus 4 dekorációs trend, ami már idejemúlt – Ezeket kerüld 2022 őszén

Minden évnek és évszaknak megvannak a maga trendjei, így nem meglepő, hogy a lakberendezésnél is más számít divatosnak 2022 őszétől, mint ami az volt még nyáron. Nézzük, melyek az idejétmúlt trendek.

Otthon Budai családi bázis – három generáció használatában

Egy budai társasház elegáns lakásában vendégeskedtünk, amely Bárdos Zsuzsa enteriőrtervező útmutatásai alapján szépült.

Kert Az ősszel lehullott falevelek hasznosítása – 5 szuper ötlet

Az ősz egyik velejárója, hogy a lombhullató növények megszabadulnak a leveleiktől. Ennek nyomán az évszak közepére ellepik az udvart a lehullott falevelek. A szép látványon túl a legjobb, hogy van pár ötlet, amivel hasznos alapanyagot tudunk belőle készíteni.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin