Egyszerű és kedves anyák napi ajándékötlet gyerekeknek – Letölthető sablonnal

Egyszerű és kedves anyák napi ajándékötlet gyerekeknek – Letölthető sablonnal

A legszebb ajándék a magad készítette ajándék – a szabály, amely anyák napján duplán érvényes. Az alábbi ötletet ráadásul a legkisebbek is könnyen és egyszerűen megvalósíthatják. Pláne, hogy még a sablont is adjuk hozzá.

Ötletládához ad!

Mindössze 4 kicsi képen össze is tudjuk foglalni ennek a kedves anyák napi ajándékötletnek a lényegét. De a képek mellé természetesen receptet is adunk.

Amire szükségetek lesz:

  • Színes papír – zöld a virágok szárához és leveleihez, és más színek a szirmokhoz
  • Ragasztóstift
  • Hurkapálcika
  • Olló

És akkor lássuk az elkészítés menetét:

1. Készítsétek elő a virág szirmait. Ehhez szívecske formákra lesz szükségetek, egy virágfejhez 9-10 db-ra legalább. Ha elég magabiztosak vagytok, szabad kézzel is megrajzolhatjátok a szívformákat, de alább letölthető sablont is találtok, amit csak ki kell nyomtatnotok, aztán pedig körbevágni.

2. A szívformákat egyesével hajtsátok meg középen, hogy mindegyiknek meglegyen a gerince.

3. A zöld színes papírból vágjatok ki előbb két levélformát (pontosabban annyiszor kettőt, ahány szál virágot szeretnétek készíteni), majd egy téglalapot. Ez utóbbi arra szolgál, hogy a hurkapálcikát beborítsuk vele.

4. Fogjátok meg a hurkapálcikát, és a téglalap egyik csücskét egy kevés ragasztó segítségével rögzítsétek a pálca egyik végére, majd srégen kezdjétek el feltekerni rá. Az alját szintén rögzítsétek egy kevés ragasztóval.

5. Most jöhet a virág feje. Ehhez a szívformákat a hajtás mentén harmonikaszerűen össze kell ragasztanotok, majd ha a ragasztó megkötött, kinyitogatni, és egyenletesen elosztani körben.

6. Már csak az elkészült elemek összeillesztése van hátra. A leveleket rögzítsétek a virág szárán, a virágfejet pedig a hurkapálcikát rejtő szár végén.

Tipp: készítsetek több virágot, akár különböző színekben, majd állítsátok azokat egy vázába. Stabil száruknak köszönhetően szépen mutatnak majd benne.

Egyszerű és kedves anyák napi ajándékötlet gyerekeknek – Letölthető sablonnal
Forrás: Getty

És hogy még egyszerűbbé tegyük a legkisebbek dolgát, a sablonokat is elhoztuk ehhez az ötlethez. Egy piros és egy fehér szívecskét. Előbbit azok töltsék le, akik piros virággal szeretnék meglepni édesanyjukat vagy a nagymamájukat, utóbbi pedig azoknak jó megoldás, akik színes csokorban gondolkodnak. Ehhez a kinyomtatott, majd kivágott sablont akár magatok is kiszínezhetitek, de ha eleve színes papírt használtok a nyomtatásnál, ennyivel is kevesebb a dolgotok.

Egyszerű és kedves anyák napi ajándékötlet gyerekeknek – Letölthető sablonnal
A letöltéshez kattints ide/Forrás: Getty
Egyszerű és kedves anyák napi ajándékötlet gyerekeknek – Letölthető sablonnal
A letöltéshez kattints ide/Forrás: Getty

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Stílus Tapétatrend 2023 – Stílusok, színek és minták

Az idei évben nyugodtan legyél bátrabb, ami a színeket és a mintákat illeti. 2023-ban minden falról az energia sugárzik, és ez rád is jó hatással lesz. Valami nagyon mást hoz ez az esztendő. Mutatjuk is, mit.

Felújítás Szerelem második látásra – Bámulatos farmhouse stílus egy 54 nm-es panellakásban

Egy panellakás farmhouse stílusban – nem, ez nem csak a mesében létezik. Ha az ember nagyon akar valamit, azt bizony valóra lehet váltani. Éppen erről szól Gabi története, aki szándékosan egy nagyon reménytelen állapotban lévő panellakást keresett, hogy abban aztán hódolhasson nagy szerelmének, a lakberendezésnek. Nézzétek, milyen csodát alkotott.

Tipp A ragyogóan tiszta sütő titka – Egy influencer szuper trükkje

Ha azt hiszed, már minden takarítós trükköt láttál, akkor bizony tévedsz, ugyanis a TikTokon és az Instagramon szinte naponta bukkannak fel új megoldásokat. Most egy olyan trükköt hoztunk Neked, ami a sütőt segít újszerűen tisztává varázsolni, ráadásul papírtörlőn vagy alufólián kívül nincs is másra szükséged hozzá.

Tipp 5 zseniális ötlet, hogyan használd fel a megmaradt buborékfóliát

A pandémia óta egyre többet rendelsz webshopokból, és nem tudod, hogy mit kezdj a rengeteg buborékfóliával? Nekünk van pár zseniális ötletünk.

Tipp 5 lépés, amivel tisztán tarthatod a szárítógépet

A szárítógép tisztítása nem tűnik fontos feladatnak, hiszen tiszta ruhák kerülnek bele, így a gép sem lehet piszkos – vagy mégis? Bizony, a szárítógépben rengeteg kosz tud felhalmozódni a szöszöktől kezdve azoktól a szennyeződésekig, amelyek nem jöttek ki a mosás során a ruhákból. Ezért nagyon fontos, hogy rendszeresen és alaposan tisztítsd a szárítógépet (is).

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin