Forrás: Getty

Dolgozni csak szépen – 3 praktikus tanács az inspiráló irodai környezet kialakításához

Három fő tényezője van egy inspiráló iroda kialakításának. Kellemes munkakörnyezet, karakteres bútorelemek, valamint alig észrevehető, de sokat adó kiegészítők. Nézzük ezeket sorjában!

A munkakörnyezet

Az irodára nem tekinthetünk csak úgy, mint a kötelezően elvégzendő munka egyik szükséges feltételére. Akár otthonról dolgozunk, akár bejárunk a munkahelyünkre, íróasztalunk mellett bizonyosan sok időt töltünk el, ezért fontos, hogy néha-néha, a monitor mögül felpillantva kellemes környezet vegyen körbe bennünket. A dolgozó sarok vagy iroda hangulata hatással van ugyanis motivációnkra és munka iránti elkötelezettségünkre egyaránt. Az inspiráló, ügyesen megtervezett és szépen kivitelezett berendezés ezért elengedhetetlen.

Bútorok

A hagyományos irodai elrendezések egyre kevésbé felelnek meg a modern kor elvárásainak. A tradicionális bútorok, a korlátozott belső tér, a durva világítás, a színtelen falak vagy a tiszta asztalra vonatkozó elvárások nemhogy nem inspirálják, leginkább gúzsba kötik a dolgozókat. Ehelyett egy-egy formabontó megoldás, egy ízlésesen berendezett kávésarok, és néhány domináns szín a bútorokon máris élettel töltheti meg a helyiséget.

Kiegészítők

Az apró kiegészítők nem kiváltságok egy munkakörnyezetben, hanem kötelező elemek. Ne gondoljunk ugyanakkor bonyolult dolgokra! Néhány zöld növény, egy dizájnos tűzőgép, egy mutatós kancsóban szervírozott friss víz észrevétlenül növeli az belső harmóniát, ezzel együtt pedig a kreativitást és a munkakedvet is.

Az apró részletek nem adnak látványosan sokat hozzá irodánk végső összképéhez, de elvégzik azokat az utolsó simításokat, melyekkel tökéletesre zárhatjuk a munkánkat.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.