Forrás: Getty

Dióból minigyertya DIY – Ennél aranyosabb világítást még nem láttál

Ősszel és télen előszeretettel gyújtunk gyertyát, hiszen rendkívül meghitt hangulatot varázsolnak. Ha a hagyományos gyertyákat már unod, és valami különlegesebbre vágysz, akkor jó helyen jársz, ugyanis megmutatjuk, hogyan tudsz dióból gyertyát készíteni.

Így készítsd el:

Hozzávalók

 • Dió
 • Gyertyaviasz (akár maradék gyertyákat is használhatsz)
 • Kanóc egy fémvéggel
 • Farudacskák

Elkészítés

 1. Óvatosan vágd félbe a diót, méghozzá úgy, hogy mindkét diófél ép maradjon.
 2. Távolítsd el a dióbelet, és alaposan tisztítsd ki a héját.
 3. Tegyél egy vízzel teli edényt a tűzhelyre, majd arra helyezz rá egy másikat. Utóbbiba tedd bele a gyertyaviaszt vagy a maradék gyertyákat. Ezután melegítsd fel annyira a vizet, hogy a keletkező gőztől megolvadjon a viasz. Folyamatosan kevergesd.
 4. Ha már teljesen folyékony a viasz, akkor félrerakhatod.
 5. A dióhéjba helyezd bele a fémvéggel ellátott kanócot.
 6. Óvatosan töltsd bele a megolvadt viaszt a héjba. Arra figyelj, hogy ne dőljön meg a héj. Ha mégis elmozdult a kanóc, akkor egy farudacska segítségével még meg tudod igazítani, amíg meg nem köt a viasz.
 7. Ezt a folyamatot ismételd meg a többi dióhéjjal is. A viasznak kb. 1 óra kell, hogy teljesen megdermedjen.
 8. Ha az összessel elkészültél, akkor tedd a minigyertyákat egy tálba, szórj mellé más terméseket vagy egész diót, majd gyújtsd meg a saját készítésű diógyertyákat.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.