Forrás: Getty

Ősszel és télen előszeretettel gyújtunk gyertyát, hiszen rendkívül meghitt hangulatot varázsolnak. Ha a hagyományos gyertyákat már unod, és valami különlegesebbre vágysz, akkor jó helyen jársz, ugyanis megmutatjuk, hogyan tudsz dióból gyertyát készíteni.
Így készítsd el:
Hozzávalók
- Dió
- Gyertyaviasz (akár maradék gyertyákat is használhatsz)
- Kanóc egy fémvéggel
- Farudacskák
Elkészítés
- Óvatosan vágd félbe a diót, méghozzá úgy, hogy mindkét diófél ép maradjon.
- Távolítsd el a dióbelet, és alaposan tisztítsd ki a héját.
- Tegyél egy vízzel teli edényt a tűzhelyre, majd arra helyezz rá egy másikat. Utóbbiba tedd bele a gyertyaviaszt vagy a maradék gyertyákat. Ezután melegítsd fel annyira a vizet, hogy a keletkező gőztől megolvadjon a viasz. Folyamatosan kevergesd.
- Ha már teljesen folyékony a viasz, akkor félrerakhatod.
- A dióhéjba helyezd bele a fémvéggel ellátott kanócot.
- Óvatosan töltsd bele a megolvadt viaszt a héjba. Arra figyelj, hogy ne dőljön meg a héj. Ha mégis elmozdult a kanóc, akkor egy farudacska segítségével még meg tudod igazítani, amíg meg nem köt a viasz.
- Ezt a folyamatot ismételd meg a többi dióhéjjal is. A viasznak kb. 1 óra kell, hogy teljesen megdermedjen.
- Ha az összessel elkészültél, akkor tedd a minigyertyákat egy tálba, szórj mellé más terméseket vagy egész diót, majd gyújtsd meg a saját készítésű diógyertyákat.