Forrás: getty

Csodaszép mézeskalács inspirációk – Az idei sütést csináld úgy, mint a profik

1. Jegesmacik

A téli szezon kedves (ám a való életben kissé veszélyes) cukiságai a jegesmedvék, ezért a profik őket sem felejtették ki a mézeskalácsok sorából. Elkészítése sem túl bonyolult: maci formára kivágjuk a tésztát, majd hófehér mázzal bevonjuk az egészet, a végén pedig feketével három pöttyöt teszünk az arcára – ezek lesznek a maci szemei és az orra.

2. Nagyfejű cukiságok

A mesék ihlette mézeskalács figura jellegzetesen nagy feje millió lehetőséget nyit meg a kreatív dekoráció előtt. Ne féljünk esélyt adni a színes díszítéseknek, a csupa fehér már úgyis unalmas!

3. Mézeskalács palota

Ezt már nem is merjük mézeskalács házikónak hívni, hiszen egy valaki egy valóságos palotát épített a karácsony kedvenc sütijéből. Mi biztosan sajnálnánk megenni, hiszen egy múzeumban vagy művészkiállításon is megállná a helyét.

4. Karácsonyi falu

A napjainkban nagyon népszerű karácsonyi falut nem csak sütőpapírból vagy kartonból készíthetjük el, hanem meg is „süthetjük”. Házikó formát sok helyen lehet kapni, ezért ezt a projektet mi is bevállalhatjuk.

5. Az erdő

Az idei mézeskalácsokat készíthetjük tematikusan is. Az egyik téma lehet például az erdő és annak lakói is. Nem tipikus karácsonyi megoldás, mégis tökéletesen passzol majd a téli hangulathoz.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.