Családi szervező-rendszerezők – Így tarts mindent kézben a rohanós hétköznapokban

Családi szervező-rendszerezők – Így tarts mindent kézben a rohanós hétköznapokban

Sosem találod a pénztárcádat? Állandóan otthon marad a gyerekek kulacsa a reggeli rohanásban? Ezeket a kellemetlenségeket könnyen megelőzhetjük, ha kicsit rendezettebbé tesszük az életünket. Amerikában hatalmas népszerűségnek örvend a családi command center, ami egy olyan szervező-rendszerezőt jelent, ahová felírhatunk teendőket és melyen tárolhatunk fontos dolgokat. Erre hoztunk példákat.

Ötletládához ad!
  • Bejárati rendszerző

A bejárati ajtó környéke gyakran válik a rendetlenség áldozatává, ez pedig egyenes út az otthon felejtett kulcsokhoz, sapkákhoz, papírokhoz. A bejárati szervező-rendszerezőből nem hiányozhat egy naptár vagy mágneses tábla, ahová felírhatjuk a legfontosabb dolgokat, amikre szükségünk lesz napközben: a gyerekeknek a beadandókat, nekünk a határidős munkákat, vezethetjük a befizetéseket, a magánórákra stb… Fúrjunk fel rá kulcstartót is, és tartsuk is ott az összes kulcsot.

  • Dolgozószobai vagy íróasztali rendszerző

Nekünk a munkában, a gyerekeknek a sulihoz hasznos, ha minden teendőnk egy helyen van. A naptárak, mágneses táblák mellett tárolókat és akasztókat is szereljünk fel rá. Szintén divatos szokás, hogy fali kosarat is kap a rendszerező, melyben a beadandókat és a határidős, fontos papírokat külön gyűjthetjük, így ezek nem vesznek el a fiókban.

  • Konyhai tervező

Vezesd a bevásárlást és a heti menüt átláthatóan egy command centre segítségével. Írd fel a fogyó termékeket és a heti menühöz szükséges alapanyagokat, amiket biztosan be kell szerezni a heti nagybevásárlás alkalmával. Érdemes pár akasztót is felszerelni rá, melyre reggel mindig kikészíthetjük a kulacsokat és a reggeliket a gyerekeknek, így biztosan nem marad semmi sem otthon.

  • Nappali szervező

A határidőnaplók, termoszok és más hétköznapi tárgyak mindig fejtörést okoznak, ha fix helyről van szó. Ha eltesszük valahova őket, nincsenek kéznél, így elveszik a lényegük. Alakítsunk ki a nappaliban egy polcot, melyen mindent egy helyen tarthatunk, szereljünk fel melléjük táblákat és naptárakat is, és garantáltan semmi nem csúszik ki a kezeink közül.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Stílus Tavaszi bejárati ajtó dekorációs ötletek: képeken mutatjuk a gyönyörű megoldásokat

Amikor végre beköszönt a tavasz, ilyenkor a ház minden pontján szeretnénk vidám és friss hangulatát megidézni. Márpedig a tavaszi dekoráció a bejárati ajtó környékén kezdődik. Mutatjuk a legszebb bejárati ajtó dekorációkat, amelyek garantáltan segítenek a tavasz légkörét a küszöbödre varázsolni.

Felújítás A sírból hozták vissza: egy alapjaiban újragondolt 40 nm-es lakás a 11. kerületből

Rettenetes állapot, nagyon rossz alaprajz, hegyesszögeket bezáró falak – ezek fogadták Vasziljevics Erikát és csapatát, akiknek azonban ez nem szegte a kedvét. A szakértői team célja az volt, hogy egy tágas élhető, kényelmes életeret alakítsanak ki belőle. Elöljáróban csak annyit mondunk: sikerült!

Otthon Varázslat 20 négyzetméteren – Ez a lakás felülírja a szűk terek fogalmát

A kislakás különleges műfaj, ami a megszokottnál sokkal kompaktabb elrendezést, komoly átgondolást és látványos ötleteket igényel, hogy minden funkció elférjen kevés négyzetméteren. Ebben a picike otthonban ez igencsak látványosan sikerült.

Tipp Tavaszi nagytakarítás: így lesz csíkmentes az ablaküveg

Nincs tavaszi nagytakarítás ablaktisztítás nélkül, ennek ellenére ez az egyik legkevésbé kedvelt munka, hiszen sokáig tart, sok energiát emészt fel, végül mégis sokszor csíkos és foltos a felület. Utóbbi problémára hoztunk most megoldást.

Tipp A bolyhos szőnyegek tisztítása: csak 3 eszközre van szükséged hozzá

A bolyhos szőnyegek nagyon kényelmesek, hiszen a hosszú szálak miatt puhák, ráadásul szinte valamennyi stílushoz jól illenek. Sokan azonban ódzkodnak tőlük, mégpedig a takarítás miatt. Ez valóban sarkalatos pont, de az alábbi 3 eszköz segítségével könnyebb lesz a dolgod.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin