Családi szervező-rendszerezők – Így tarts mindent kézben a rohanós hétköznapokban

Családi szervező-rendszerezők – Így tarts mindent kézben a rohanós hétköznapokban

Sosem találod a pénztárcádat? Állandóan otthon marad a gyerekek kulacsa a reggeli rohanásban? Ezeket a kellemetlenségeket könnyen megelőzhetjük, ha kicsit rendezettebbé tesszük az életünket. Amerikában hatalmas népszerűségnek örvend a családi command center, ami egy olyan szervező-rendszerezőt jelent, ahová felírhatunk teendőket és melyen tárolhatunk fontos dolgokat. Erre hoztunk példákat.

Ötletládához ad!
  • Bejárati rendszerző

A bejárati ajtó környéke gyakran válik a rendetlenség áldozatává, ez pedig egyenes út az otthon felejtett kulcsokhoz, sapkákhoz, papírokhoz. A bejárati szervező-rendszerezőből nem hiányozhat egy naptár vagy mágneses tábla, ahová felírhatjuk a legfontosabb dolgokat, amikre szükségünk lesz napközben: a gyerekeknek a beadandókat, nekünk a határidős munkákat, vezethetjük a befizetéseket, a magánórákra stb… Fúrjunk fel rá kulcstartót is, és tartsuk is ott az összes kulcsot.

  • Dolgozószobai vagy íróasztali rendszerző

Nekünk a munkában, a gyerekeknek a sulihoz hasznos, ha minden teendőnk egy helyen van. A naptárak, mágneses táblák mellett tárolókat és akasztókat is szereljünk fel rá. Szintén divatos szokás, hogy fali kosarat is kap a rendszerező, melyben a beadandókat és a határidős, fontos papírokat külön gyűjthetjük, így ezek nem vesznek el a fiókban.

  • Konyhai tervező

Vezesd a bevásárlást és a heti menüt átláthatóan egy command centre segítségével. Írd fel a fogyó termékeket és a heti menühöz szükséges alapanyagokat, amiket biztosan be kell szerezni a heti nagybevásárlás alkalmával. Érdemes pár akasztót is felszerelni rá, melyre reggel mindig kikészíthetjük a kulacsokat és a reggeliket a gyerekeknek, így biztosan nem marad semmi sem otthon.

  • Nappali szervező

A határidőnaplók, termoszok és más hétköznapi tárgyak mindig fejtörést okoznak, ha fix helyről van szó. Ha eltesszük valahova őket, nincsenek kéznél, így elveszik a lényegük. Alakítsunk ki a nappaliban egy polcot, melyen mindent egy helyen tarthatunk, szereljünk fel melléjük táblákat és naptárakat is, és garantáltan semmi nem csúszik ki a kezeink közül.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 5+1 tanács, ha fenntartható otthont szeretnél

Környezettudatos, zöld, fenntartható – rokon értelmű szavak ezek, melyek egyre inkább a mindennapjaink részévé válnak. Ezért is fontos, hogy otthonainkban is minél inkább érvényre jussanak. De mit is tehetsz azért, hogy élettered valóban fenntartható legyen? Alábbi tippjeink segítenek ebben.

Promóció Egyszerre szépít és varázsol köréd különleges illatot – Tudod mi az?

Manapság már nem elég, ha valami egy dologban jó. Többet akarunk! Legyen hasznunkra duplán. Például legyen szép és hasznos egyszerre.

Kert 4+1 ötlet, mire használhatod fel a lehullott faleveleket

Az őszi színekben pompázó lombkoronáknál kevés szemet gyönyörködtetőbb dolog van, ám a kerttulajdonosoknak munkát is adnak bőven. A lehullott levelek gereblyézése az őszi hidegben nem mindig kellemes feladat, ráadásul igazi szélmalom harc, hiszen nagyon lassan fogynak le a levelek az ágakról. De a száraz levél nem ellenség, hanem hasznos alapanyag! Hoztunk 5 ötletet arra, hogyan hasznosíthatod a kertben, így nem okoz majd akkora bosszúságot a színkavalkád a gyepen.

Stílus Különleges & olcsó DIY polcok, amiket saját magad is elkészíthetsz!

Sajátos hangulatot csempésznek az otthonainkba a különleges DIY polcok. Jó hír, hogy legtöbbjüket magad is elkészítheted! Hoztunk pár vagány ötletet

Tipp NE tedd ezt! – A következő 5 szokás jelentősen megrövidíti kanapéd élettartamát

Íratlan szabály, hogy egy közepes árú kanapéknak körülbelül 10 évig, míg a magasabb árú termékeknek legalább 25 évig kell kitartaniuk. De sajnos a legtöbb ember nem gondoskodik megfelelően a kanapéjáról, és ennek következtében még a kiváló minőségű darabok is idő előtt megöregedhetnek. Hogy mivel és hogyan rövidítjük meg ennek a bútordarabnak az élettartamát (akaratlanul is)? Ezeket gyűjtöttük össze alább.

Tipp 4+1 érv, amiért megéri belevágni a felújításba

Egy lakás teljeskörű renoválása nem kis vállalkozás. Sok-sok tervezés és szervezés előzi meg, közben még több kompromisszum és bosszúság kíséri, majd jó pár napot (hetet) igényel, mire minden a régi-új helyére kerül. Mégis azt mondjuk: megéri belevágnotok. Mutatjuk is, miért.

Kert Hasznos tippek lejtős kertek beépítéséhez – Így hozd egyenesbe az udvarod!

Magyarország területének legnagyobb részben síkság van, így ott egyáltalán nem találkozhatunk lejtős kertekkel. Azonban a kisebb falvak legnagyobb hányada hegyes, dombos vidéken fekszik, ahol bizony akadnak már lejtős területek. Ezek kicsit több odafigyelést igényelnek, mintha sík területen lennének, de szerencsére nem járnak annyival több gonddal. Ebben segítenek az alábbi hasznos tippek lejtős kertek beépítéséhez.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin