Családi szervező-rendszerezők – Így tarts mindent kézben a rohanós hétköznapokban

Családi szervező-rendszerezők – Így tarts mindent kézben a rohanós hétköznapokban

Sosem találod a pénztárcádat? Állandóan otthon marad a gyerekek kulacsa a reggeli rohanásban? Ezeket a kellemetlenségeket könnyen megelőzhetjük, ha kicsit rendezettebbé tesszük az életünket. Amerikában hatalmas népszerűségnek örvend a családi command center, ami egy olyan szervező-rendszerezőt jelent, ahová felírhatunk teendőket és melyen tárolhatunk fontos dolgokat. Erre hoztunk példákat.

Ötletládához ad!
  • Bejárati rendszerző

A bejárati ajtó környéke gyakran válik a rendetlenség áldozatává, ez pedig egyenes út az otthon felejtett kulcsokhoz, sapkákhoz, papírokhoz. A bejárati szervező-rendszerezőből nem hiányozhat egy naptár vagy mágneses tábla, ahová felírhatjuk a legfontosabb dolgokat, amikre szükségünk lesz napközben: a gyerekeknek a beadandókat, nekünk a határidős munkákat, vezethetjük a befizetéseket, a magánórákra stb… Fúrjunk fel rá kulcstartót is, és tartsuk is ott az összes kulcsot.

  • Dolgozószobai vagy íróasztali rendszerző

Nekünk a munkában, a gyerekeknek a sulihoz hasznos, ha minden teendőnk egy helyen van. A naptárak, mágneses táblák mellett tárolókat és akasztókat is szereljünk fel rá. Szintén divatos szokás, hogy fali kosarat is kap a rendszerező, melyben a beadandókat és a határidős, fontos papírokat külön gyűjthetjük, így ezek nem vesznek el a fiókban.

  • Konyhai tervező

Vezesd a bevásárlást és a heti menüt átláthatóan egy command centre segítségével. Írd fel a fogyó termékeket és a heti menühöz szükséges alapanyagokat, amiket biztosan be kell szerezni a heti nagybevásárlás alkalmával. Érdemes pár akasztót is felszerelni rá, melyre reggel mindig kikészíthetjük a kulacsokat és a reggeliket a gyerekeknek, így biztosan nem marad semmi sem otthon.

  • Nappali szervező

A határidőnaplók, termoszok és más hétköznapi tárgyak mindig fejtörést okoznak, ha fix helyről van szó. Ha eltesszük valahova őket, nincsenek kéznél, így elveszik a lényegük. Alakítsunk ki a nappaliban egy polcot, melyen mindent egy helyen tarthatunk, szereljünk fel melléjük táblákat és naptárakat is, és garantáltan semmi nem csúszik ki a kezeink közül.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp Általános iskolás ballagás: 3 egyszerűen elkészíthető DIY ajándékötlet az osztályfőnöknek

Nyakunkon az általános iskolai ballagás, de még mindig nem tudjátok, milyen apró figyelmességgel lepjétek meg az osztályfőnököt? Ebben segítünk most.

Tipp Csináld magad szúnyogháló – Így tudsz DIY úton védekezni a szúnyogok ellen

Nem szabványméret az ablakod, ezért sosem találsz hatásos szúnyoghálót? Vagy csak nem akarsz rá most vagyonokat költeni? Ne járd tovább feleslegesen a boltokat! Mutatjuk, hogyan készül a csináld magad szúnyogháló.

Felújítás Vintage komód és tálaló bútor ötletek – Napjaink legjobb DIY bútorfelújításai

A bútorfelújítás a valaha volt legnagyobb népszerűségének örvend, az interneten pedig naponta tömegek osztják meg sikeres bútorfelújítási projektjeiket. Összeválogattuk a legjobban sikerül vintage komód vagy tálaló megoldásokat, melyeket mi is könnyen megvalósíthatunk otthon.

Stílus Maximalista lakberendezés – Képekkel mutatjuk be ezt a nem mindennapi stílust

Nem hallottál még a maximalista lakberendezésről? Vagy csupán nem tudsz konkrétumokat társítani hozzá? Segítünk jobban megismerni.

Kert Optikai csalás: így lesz egy kicsi kertből nagy

Nagyon sokan egy saját kertről álmodnak, aminek azonban az alapterülete gyakran sokkal kisebb, mint amekkorára a legtöbben vágynak. Azonban nem kell elkeseredni, ugyanis pár trükkel optikailag tágasabbá lehet varázsolni.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin