Forrás: Getty

Alternatív fűtési megoldások – Hogy ne csak a gázkazán és kandalló közül választhass

Alternatív fűtési megoldások társasházba

Sajnos a társasházak esetén limitáltak a lehetőségeink fűtés terén, hiszen a lakások többségébe vagy távfűtés vagy gázkazán van beszerelve. És bár Budapesten meglepő módon még cserépkályhával is találkozhatunk panelházakban, nem ez a jellemző. Nézzük, mivel tudjuk kiváltani a gázfűtést, ha társasházi lakásban élünk: 

  • Infra fűtőpanel

Az infra fűtőpanelt az elektromos rendszerre kötik be, azaz használata során nem a gázszámlánk, hanem az áramszámlánk fog emelkedni. Ennek ellenére mégis sokan ezt a verziót preferálják a konvektorral szemben, mert okos használat mellett kedvezőbb rezsiszámlát kell fizetni az infrának köszönhetően. A napelem es társasházakban pedig egyenesen okos döntés infrára cserélni a gázkonvektorokat. 

  • Cirkófűtés 

Ez a rendszer rendkívül népszerű. Nem kellenek fűtőtestek a lakás melegen tartásához, hiszen a fűtőrendszer bele van építve a falba és a padlóba. Viszonylag drága a kiépítése, ám hosszútávon visszahozza az árát. A cirkórendszer a padlóba és falakba szerelt csövekben keringeti a meleg vizet.

  • Szigetelés

Mivel sajnos a társasházak többségében megvalósíthatatlanok az alternatív fűtési megoldások, a legjobb, amit tehetünk, hogy szigeteltetjük a lakást. A hatékonyan szigetelő nyílászárók és szigetelőanyaggal bevont falaknak köszönhetően jelentősen alacsonyabb összegű rezsiszámlákat várhatunk. 

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.