Forrás: Getty

A teregetés legjobb időpontja – Így sokkal gyorsabban fognak száradni a ruhák

Legkésőbb télen tudatosul bennünk, hogy mekkora luxus egy szárítógép. Ebben az évszakban hideg és nedves a levegő, így a frissen mosott ruhák is tovább maradnak azok. A száradási idő jelentősen megnő, ami azt jelenti, hogy egyfolytában kerülgethetjük a teregetőt, ami rengeteg helyet foglal el a fürdőben, a nappaliban vagy éppen a folyosón. Ez ellen az alábbi 3 trükkel tehetünk, ugyanis hála ezeknek sokkal gyorsabban fognak száradni a ruháink.

Mossunk reggel!

Ki korán kel, aranyat lel! Ha korán reggel indítjuk el a mosógépet, akkor minden bizonnyal előbb is fognak megszáradni a ruhák. Ennek oka, hogy napközben jobban megy a fűtés, aminek köszönhetően kellemes meleg van az otthonunkban, és a ruhák is előbb száradnak. A teregetőt próbáljuk az ablak közelébe tenni, ugyanis a nap még télen is képes gyorsítani a száradási folyamaton. A harmadik trükk, amit érdemes kipróbálni, hogy forgatjuk a teregetőt, így a napsugarak tényleg mindenhol érik a nedves ruhákat. Sőt mi több, ha a ruhák külső fele már száraz, akkor fordítsuk meg azokat, így a belső felük is előbb szárad meg.

Ne pakoljuk tele a mosógépet

A mosógépet szeretjük jól telepakolni, ez azonban nagy hiba! Minél több ruha van a dobban, annál nehezebben tud távozni az anyagokból a víz, így a ruhákat sokkal nedvesebben, sőt mi több, kicsit koszosan szedjük ki a gépből.

Ne pakoljuk tele a teregetőt

Arra szintén figyeljünk, hogy ne pakoljuk tele a teregetőt, hiszen fontos biztosítani a jó levegőáramlást. Ezért is lényeges, hogy ne tegyünk túl sok szennyest a mosógépbe, ugyanis akkor szellősebben tudjuk kiteríteni a ruhákat, aminek köszönhetően azok gyorsabban fognak száradni.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.