A teregetés legjobb időpontja – Így sokkal gyorsabban fognak száradni a ruhák

A teregetés legjobb időpontja – Így sokkal gyorsabban fognak száradni a ruhák

Akinek nincs szárítógépe, annak ősszel és télen igencsak nagy kihívás a teregetés, hiszen a frissen mosott ruhák sokkal lassabban száradnak mint tavasszal vagy nyáron. Cikkünkben eláruljuk, hogy mikor érdemes mosni annak érdekében, hogy a hidegebb évszakokban minél gyorsabban száradjanak meg a ruhák.

Ötletládához ad!

Legkésőbb télen tudatosul bennünk, hogy mekkora luxus egy szárítógép. Ebben az évszakban hideg és nedves a levegő, így a frissen mosott ruhák is tovább maradnak azok. A száradási idő jelentősen megnő, ami azt jelenti, hogy egyfolytában kerülgethetjük a teregetőt, ami rengeteg helyet foglal el a fürdőben, a nappaliban vagy éppen a folyosón. Ez ellen az alábbi 3 trükkel tehetünk, ugyanis hála ezeknek sokkal gyorsabban fognak száradni a ruháink.

Mossunk reggel!

Ki korán kel, aranyat lel! Ha korán reggel indítjuk el a mosógépet, akkor minden bizonnyal előbb is fognak megszáradni a ruhák. Ennek oka, hogy napközben jobban megy a fűtés, aminek köszönhetően kellemes meleg van az otthonunkban, és a ruhák is előbb száradnak. A teregetőt próbáljuk az ablak közelébe tenni, ugyanis a nap még télen is képes gyorsítani a száradási folyamaton. A harmadik trükk, amit érdemes kipróbálni, hogy forgatjuk a teregetőt, így a napsugarak tényleg mindenhol érik a nedves ruhákat. Sőt mi több, ha a ruhák külső fele már száraz, akkor fordítsuk meg azokat, így a belső felük is előbb szárad meg.

Ne pakoljuk tele a mosógépet

A mosógépet szeretjük jól telepakolni, ez azonban nagy hiba! Minél több ruha van a dobban, annál nehezebben tud távozni az anyagokból a víz, így a ruhákat sokkal nedvesebben, sőt mi több, kicsit koszosan szedjük ki a gépből.

Ne pakoljuk tele a teregetőt

Arra szintén figyeljünk, hogy ne pakoljuk tele a teregetőt, hiszen fontos biztosítani a jó levegőáramlást. Ezért is lényeges, hogy ne tegyünk túl sok szennyest a mosógépbe, ugyanis akkor szellősebben tudjuk kiteríteni a ruhákat, aminek köszönhetően azok gyorsabban fognak száradni.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Otthon Gödöllői álomotthon – Ahol a tárgyak mesélnek

Minták és színek merész párosításával alakították ki ennek a csodás családi háznak a belső tereit. Az antik bútorokhoz remekül illenek a mintás tapéták és a szőnyegek, a jó stílusérzékkel válogatott kárpitok.

Stílus Sárga a lakberendezésben – 5 meggyőző érv arra, miért éri meg ezt a színt használni

A sárga, bár természetes árnyalat, nagyon megosztó. Vagy imádják, vagy egyenesen nem kedvelik, de semmiképp sem semleges. A sárga a lakberendezésben nagyon jó választás – erről fogunk most meggyőzni.

Tipp Gyertyával fűteni – Tényleg működik ez a trükk?

Amikor előbb sötétedik és már hűvös kint a levegő, előszeretettel gyújtunk gyertyát, hiszen meghitt hangulatot teremt. De gondoltad volna, hogy ezen felül akár fűteni is lehet velük?

Tipp Kazein festék – Mi is az, és hogyan alkalmazhatjuk?

A kazein festék egy nagyon különleges alapanyag, ugyanis a fő összetevője, a tejfehérje. Ezt a festéket leginkább a művészek szokták használni festményekhez, de kiválóan alkalmas falak, esetleg bútorok festésére is. Cikkünkben eláruljuk a legfontosabb tudnivalókat erről a nem mindennapi megoldásról.

Tipp Október az idősek hónapja – Íme 5 tárgy, ami megkönnyíti idős szeretteink életét

Október az idősek hónapja, így ebben az időszakban idős szeretteink támogatásán és megbecsülésén a szokottnál is nagyobb a hangsúly. A technológia fejlettségének hála ma már a kapcsolattartás is egyszerűbb a szép korú rokonokkal, és számos olyan használati tárgy van, ami nagy segítséget nyújthat nekik a mindennapokban.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin