A ragyogóan tiszta otthon titka – Ezt a 4 teendőt minden egyes nap végezd el

A ragyogóan tiszta otthon titka – Ezt a 4 teendőt minden egyes nap végezd el

Nagyon kevesen vannak olyanok, akik annyira élvezik a takarítást, mint a Jóbarátokból ismert Monica. Ennek ellenére azt javasoljuk, hogy az alábbi 4 teendőre ők is szánjanak minden nap némi energiát, így kis erőfeszítésből is rendezett lesz az otthonunk.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

Mosogatás

A vasalás mellett talán ez a másik olyan teendő, amit a legjobban utálunk. Amit azonban még ennél is rosszabbul viselünk, az a rengeteg koszos tál a munkalapon vagy a mosogatóban. Ez ellen nem csupán a látvány és a terjengő szagok miatt ajánlott tenni, hanem az egészségünk miatt is, hiszen az ételmaradékok pikk-pakk penészesek lesznek, továbbá a legkülönfélébb bogarakat csalogathatják be az otthonunkba.

Szemét

Ha a szemetesbe dobtuk a megmaradt vagy a megromlott ételt, akkor értelemszerűen a kukát is minél előbb ajánlott kiüríteni. Ha mindennap főzünk, akkor napi rendszerességgel vigyük ki a szemetet! Ez egyben azt is jelenti, hogy nincs szükségünk egy óriási kukára, hanem egy kisebb is teljesen elegendő.

Munkalap

A konyhában sokkal gyorsabban terjed szét a kosz, mint otthonunk más helyiségeiben. Főzés közben kispriccel a víz vagy az olaj, továbbá a hús feldolgozása során is összekenjük a munkalapot, illetve egy szelet kenyér megkenése során is gyakran összepiszkoljuk azt. Épp ezért olyan fontos, hogy naponta minimum egyszer alaposan áttöröljük és letisztítsuk a teljes munkalapot.

Zuhanyzó

Mindenki pontosan tudja, hogy milyen fárasztó letisztítani a csempéről a vízkövet és a szappanmaradékokat. Ezen azonban jelentősen könnyíthetünk, ha minden zuhanyzás után egy ablaklehúzó segítségével eltávolítjuk a csempéről, illetve a tusoló faláról a maradék vizet. Ennek köszönhetően megelőzhetjük a durva vízkőlerakódásokat és még a penészedést is. Ez mindössze pár percet vesz el az életünkből, de hosszútávon rengeteg kellemetlenségtől kíméljük meg magunkat.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 5+1 tanács, ha fenntartható otthont szeretnél

Környezettudatos, zöld, fenntartható – rokon értelmű szavak ezek, melyek egyre inkább a mindennapjaink részévé válnak. Ezért is fontos, hogy otthonainkban is minél inkább érvényre jussanak. De mit is tehetsz azért, hogy élettered valóban fenntartható legyen? Alábbi tippjeink segítenek ebben.

Promóció Egyszerre szépít és varázsol köréd különleges illatot – Tudod mi az?

Manapság már nem elég, ha valami egy dologban jó. Többet akarunk! Legyen hasznunkra duplán. Például legyen szép és hasznos egyszerre.

Kert 4+1 ötlet, mire használhatod fel a lehullott faleveleket

Az őszi színekben pompázó lombkoronáknál kevés szemet gyönyörködtetőbb dolog van, ám a kerttulajdonosoknak munkát is adnak bőven. A lehullott levelek gereblyézése az őszi hidegben nem mindig kellemes feladat, ráadásul igazi szélmalom harc, hiszen nagyon lassan fogynak le a levelek az ágakról. De a száraz levél nem ellenség, hanem hasznos alapanyag! Hoztunk 5 ötletet arra, hogyan hasznosíthatod a kertben, így nem okoz majd akkora bosszúságot a színkavalkád a gyepen.

Stílus Különleges & olcsó DIY polcok, amiket saját magad is elkészíthetsz!

Sajátos hangulatot csempésznek az otthonainkba a különleges DIY polcok. Jó hír, hogy legtöbbjüket magad is elkészítheted! Hoztunk pár vagány ötletet

Tipp NE tedd ezt! – A következő 5 szokás jelentősen megrövidíti kanapéd élettartamát

Íratlan szabály, hogy egy közepes árú kanapéknak körülbelül 10 évig, míg a magasabb árú termékeknek legalább 25 évig kell kitartaniuk. De sajnos a legtöbb ember nem gondoskodik megfelelően a kanapéjáról, és ennek következtében még a kiváló minőségű darabok is idő előtt megöregedhetnek. Hogy mivel és hogyan rövidítjük meg ennek a bútordarabnak az élettartamát (akaratlanul is)? Ezeket gyűjtöttük össze alább.

Tipp 4+1 érv, amiért megéri belevágni a felújításba

Egy lakás teljeskörű renoválása nem kis vállalkozás. Sok-sok tervezés és szervezés előzi meg, közben még több kompromisszum és bosszúság kíséri, majd jó pár napot (hetet) igényel, mire minden a régi-új helyére kerül. Mégis azt mondjuk: megéri belevágnotok. Mutatjuk is, miért.

Kert Hasznos tippek lejtős kertek beépítéséhez – Így hozd egyenesbe az udvarod!

Magyarország területének legnagyobb részben síkság van, így ott egyáltalán nem találkozhatunk lejtős kertekkel. Azonban a kisebb falvak legnagyobb hányada hegyes, dombos vidéken fekszik, ahol bizony akadnak már lejtős területek. Ezek kicsit több odafigyelést igényelnek, mintha sík területen lennének, de szerencsére nem járnak annyival több gonddal. Ebben segítenek az alábbi hasznos tippek lejtős kertek beépítéséhez.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin