Forrás: Getty

A ragyogóan tiszta otthon titka – Ezt a 4 teendőt minden egyes nap végezd el

Mosogatás

A vasalás mellett talán ez a másik olyan teendő, amit a legjobban utálunk. Amit azonban még ennél is rosszabbul viselünk, az a rengeteg koszos tál a munkalapon vagy a mosogatóban. Ez ellen nem csupán a látvány és a terjengő szagok miatt ajánlott tenni, hanem az egészségünk miatt is, hiszen az ételmaradékok pikk-pakk penészesek lesznek, továbbá a legkülönfélébb bogarakat csalogathatják be az otthonunkba.

Szemét

Ha a szemetesbe dobtuk a megmaradt vagy a megromlott ételt, akkor értelemszerűen a kukát is minél előbb ajánlott kiüríteni. Ha mindennap főzünk, akkor napi rendszerességgel vigyük ki a szemetet! Ez egyben azt is jelenti, hogy nincs szükségünk egy óriási kukára, hanem egy kisebb is teljesen elegendő.

Munkalap

A konyhában sokkal gyorsabban terjed szét a kosz, mint otthonunk más helyiségeiben. Főzés közben kispriccel a víz vagy az olaj, továbbá a hús feldolgozása során is összekenjük a munkalapot, illetve egy szelet kenyér megkenése során is gyakran összepiszkoljuk azt. Épp ezért olyan fontos, hogy naponta minimum egyszer alaposan áttöröljük és letisztítsuk a teljes munkalapot.

Zuhanyzó

Mindenki pontosan tudja, hogy milyen fárasztó letisztítani a csempéről a vízkövet és a szappanmaradékokat. Ezen azonban jelentősen könnyíthetünk, ha minden zuhanyzás után egy ablaklehúzó segítségével eltávolítjuk a csempéről, illetve a tusoló faláról a maradék vizet. Ennek köszönhetően megelőzhetjük a durva vízkőlerakódásokat és még a penészedést is. Ez mindössze pár percet vesz el az életünkből, de hosszútávon rengeteg kellemetlenségtől kíméljük meg magunkat.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.