A pihentető alvás érdekében ezeket a hálószoba berendezési hibákat NE kövesd el

A pihentető alvás érdekében ezeket a hálószoba berendezési hibákat NE kövesd el

A hálószoba az a hely, ahol a kikapcsolódásé és a feltöltődésé a főszerep. Éppen ezért fontos, hogy mindent megtegyünk annak érdekében, hogy igazán jót aludjuk éjszakánként. A hálószoba berendezése óriási hatással van az alvásra. Mutatjuk is a leggyakoribb hibát, ami álmatlan éjszakákat okozhat.

Ötletládához ad!

1. Többfunkciós hálószoba

Az igazán pihentető alvás akkor a legkönnyebben elérhető, ha a hálószoba kifejezetten csak alvásra szolgál. Amennyiben lehetséges, száműzzünk minden mást a szobából: tévét, asztalt, laptopot, edzőcuccot és bármi mást, ami elvonhatja a figyelmünket a relaxációról. Ha nem tudjuk megoldani a dolgaink tárolását a hálószobán kívül, akkor olyan tárolókat alakítsunk ki, hogy lefekvés előtt mindent el lehessen tenni szem elől.

2. Rossz minőségű ágynemű

Az ágynemű a matrac mellett tipikusan az a kategória, amin nem érdemes spórolni. Inkább kevésbé mutatós, de jó minőségű lepedőt, paplan- és párnahuzatot vásároljunk, hiszen a trendi hálószoba nem segíti elő a nyugodt álmokat, ám egy jó anyagú ágyneműszett garantálja a reggelig tartó kényelmet.

3. Egyféle világítás

A hálószobába szeretünk visszavonulni már lefekvés előtt egy picivel, ilyenkor pedig fontos, hogy ne díszkivilágításba ücsörögjünk. A többfajta fény segítségével fokozatosan sötétíthetjük a szobát, ezzel is felkészítve magunkat az alvásra. A szakértők szerint meleg tónusú, gyenge fényű izzókat érdemes választani azoknak, akik alvási nehézségekkel küzdenek.

4. Túl zsúfolt szoba

A sok kacat a hálószobában csak a port fogja, ráadásul elvonhatja a figyelmünket a pihenésről. Az alvóterünk dekorálására ne díszszobrokat vagy más apróságokat használjunk, hanem fali képeket, tapétát vagy növényeket, amiket rendszeresen portalanítunk.

5. Szellőzés hiánya

Ismert tény, hogy aludni 18-20 Celsius-fokban a legideálisabb – de mi a helyzet a szoba szellőzésével? Bár alvás közben nem érzékeljük, mégis kihat az alvásminőségünkre a friss levegő hiánya. Természetesen nem azt mondjuk, hogy télvíz idején is aludjunk nyitott ablakkal – elég, ha az ajtót nyitva, hagyjuk vagy lefekvés előtt egy nagyot szellőztetünk.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp Neked készítettem VI. – Csodaszép ékszertartó doboz fillérekből

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Tipp Zuzmófal készítése házilag – Furcsa, modern és látványos dekoráció

A zuzmófal készítése házilag is megoldható, ha tisztában vagyunk pár alapvető szabállyal az elkészítése és gondozása kapcsán. A legjobb helyen jársz, ha te is szeretnéd a természet csodaszép darabjával feldobni az otthonod.

Otthon Bérelt lakásból igazi otthon – Nikinek sikerült!

Amikor valaki nem saját tulajdonú, hanem bérelt ingatlanban álmodja meg otthonát, gyakran nem is igazán szabja magára a tereket és a stílust. Niki viszont úgy döntött, valóban hozzá illő zugra vágyik, és Bíró Andrea lakberendező segítségével meg is valósította elképzelését.

Tipp Magad készítette dísz a karácsonyfára: aranyos csillagok sótésztából

Ne tévesszen meg, hogy ehhez a DIY projekthez sótésztára van szükség. Nem süteményt fogunk készítünk, hanem karácsonyi díszeket, amik akár kulcstartóként is megállják a helyüket.

Tipp Tedd fel úgy az égősort a karácsonyfára, ahogy csak a profik tudják

Lehet bármennyi dísz is egy karácsnyfán, igazán az égősortól lesz szép. Segítünk, hogy ezzel idén már ne legyen problémád.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin