A pihentető alvás érdekében ezeket a hálószoba berendezési hibákat NE kövesd el

A pihentető alvás érdekében ezeket a hálószoba berendezési hibákat NE kövesd el

A hálószoba az a hely, ahol a kikapcsolódásé és a feltöltődésé a főszerep. Éppen ezért fontos, hogy mindent megtegyünk annak érdekében, hogy igazán jót aludjuk éjszakánként. A hálószoba berendezése óriási hatással van az alvásra. Mutatjuk is a leggyakoribb hibát, ami álmatlan éjszakákat okozhat.

Ötletládához ad!

1. Többfunkciós hálószoba

Az igazán pihentető alvás akkor a legkönnyebben elérhető, ha a hálószoba kifejezetten csak alvásra szolgál. Amennyiben lehetséges, száműzzünk minden mást a szobából: tévét, asztalt, laptopot, edzőcuccot és bármi mást, ami elvonhatja a figyelmünket a relaxációról. Ha nem tudjuk megoldani a dolgaink tárolását a hálószobán kívül, akkor olyan tárolókat alakítsunk ki, hogy lefekvés előtt mindent el lehessen tenni szem elől.

2. Rossz minőségű ágynemű

Az ágynemű a matrac mellett tipikusan az a kategória, amin nem érdemes spórolni. Inkább kevésbé mutatós, de jó minőségű lepedőt, paplan- és párnahuzatot vásároljunk, hiszen a trendi hálószoba nem segíti elő a nyugodt álmokat, ám egy jó anyagú ágyneműszett garantálja a reggelig tartó kényelmet.

3. Egyféle világítás

A hálószobába szeretünk visszavonulni már lefekvés előtt egy picivel, ilyenkor pedig fontos, hogy ne díszkivilágításba ücsörögjünk. A többfajta fény segítségével fokozatosan sötétíthetjük a szobát, ezzel is felkészítve magunkat az alvásra. A szakértők szerint meleg tónusú, gyenge fényű izzókat érdemes választani azoknak, akik alvási nehézségekkel küzdenek.

4. Túl zsúfolt szoba

A sok kacat a hálószobában csak a port fogja, ráadásul elvonhatja a figyelmünket a pihenésről. Az alvóterünk dekorálására ne díszszobrokat vagy más apróságokat használjunk, hanem fali képeket, tapétát vagy növényeket, amiket rendszeresen portalanítunk.

5. Szellőzés hiánya

Ismert tény, hogy aludni 18-20 Celsius-fokban a legideálisabb – de mi a helyzet a szoba szellőzésével? Bár alvás közben nem érzékeljük, mégis kihat az alvásminőségünkre a friss levegő hiánya. Természetesen nem azt mondjuk, hogy télvíz idején is aludjunk nyitott ablakkal – elég, ha az ajtót nyitva, hagyjuk vagy lefekvés előtt egy nagyot szellőztetünk.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Otthon Varázslat 20 négyzetméteren – Ez a lakás felülírja a szűk terek fogalmát

A kislakás különleges műfaj, ami a megszokottnál sokkal kompaktabb elrendezést, komoly átgondolást és látványos ötleteket igényel, hogy minden funkció elférjen kevés négyzetméteren. Ebben a picike otthonban ez igencsak látványosan sikerült.

Tipp Tavaszi nagytakarítás: így lesz csíkmentes az ablaküveg

Nincs tavaszi nagytakarítás ablaktisztítás nélkül, ennek ellenére ez az egyik legkevésbé kedvelt munka, hiszen sokáig tart, sok energiát emészt fel, végül mégis sokszor csíkos és foltos a felület. Utóbbi problémára hoztunk most megoldást.

Tipp A bolyhos szőnyegek tisztítása: csak 3 eszközre van szükséged hozzá

A bolyhos szőnyegek nagyon kényelmesek, hiszen a hosszú szálak miatt puhák, ráadásul szinte valamennyi stílushoz jól illenek. Sokan azonban ódzkodnak tőlük, mégpedig a takarítás miatt. Ez valóban sarkalatos pont, de az alábbi 3 eszköz segítségével könnyebb lesz a dolgod.

Kert A gyep gondozása tél után – Erre van szüksége tavasszal a fűnek

A hosszú és hideg tél után a növényeknek kiemelt figyelemre és törődésre van szükségük. Ez a fűre is igaz. Mutatjuk, mit kell tenned a gyeppel, hogy tavasszal (aztán pedig nyáron is) szép és egészséges legyen.

Kert Ezeket a növényeket ültesd az udvar árnyékos részeire

Ha már tapasztalt kertész vagy, bizonyára félve fogsz neki az árnyékos helyek megtervezéséhez, hiszen nehéz virágba borítani a naptól elzárt részeket. A kert azonban csak úgy lesz szép, ha minden pontjában van valami zöld, ehhez pedig ismerni kell az árnyéktűrő virágokat. Hoztunk egy listát a legszebb növényekről, amelyek örömmel költöznének a kerted árnyékos sarkaiba is.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin