Forrás: Getty

A pihentető alvás érdekében ezeket a hálószoba berendezési hibákat NE kövesd el

1. Többfunkciós hálószoba

Az igazán pihentető alvás akkor a legkönnyebben elérhető, ha a hálószoba kifejezetten csak alvásra szolgál. Amennyiben lehetséges, száműzzünk minden mást a szobából: tévét, asztalt, laptopot, edzőcuccot és bármi mást, ami elvonhatja a figyelmünket a relaxációról. Ha nem tudjuk megoldani a dolgaink tárolását a hálószobán kívül, akkor olyan tárolókat alakítsunk ki, hogy lefekvés előtt mindent el lehessen tenni szem elől.

2. Rossz minőségű ágynemű

Az ágynemű a matrac mellett tipikusan az a kategória, amin nem érdemes spórolni. Inkább kevésbé mutatós, de jó minőségű lepedőt, paplan- és párnahuzatot vásároljunk, hiszen a trendi hálószoba nem segíti elő a nyugodt álmokat, ám egy jó anyagú ágyneműszett garantálja a reggelig tartó kényelmet.

3. Egyféle világítás

A hálószobába szeretünk visszavonulni már lefekvés előtt egy picivel, ilyenkor pedig fontos, hogy ne díszkivilágításba ücsörögjünk. A többfajta fény segítségével fokozatosan sötétíthetjük a szobát, ezzel is felkészítve magunkat az alvásra. A szakértők szerint meleg tónusú, gyenge fényű izzókat érdemes választani azoknak, akik alvási nehézségekkel küzdenek.

4. Túl zsúfolt szoba

A sok kacat a hálószobában csak a port fogja, ráadásul elvonhatja a figyelmünket a pihenésről. Az alvóterünk dekorálására ne díszszobrokat vagy más apróságokat használjunk, hanem fali képeket, tapétát vagy növényeket, amiket rendszeresen portalanítunk.

5. Szellőzés hiánya

Ismert tény, hogy aludni 18-20 Celsius-fokban a legideálisabb – de mi a helyzet a szoba szellőzésével? Bár alvás közben nem érzékeljük, mégis kihat az alvásminőségünkre a friss levegő hiánya. Természetesen nem azt mondjuk, hogy télvíz idején is aludjunk nyitott ablakkal – elég, ha az ajtót nyitva, hagyjuk vagy lefekvés előtt egy nagyot szellőztetünk.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.