A padlásszigetelés módjai és érvei – Megéri? Miért jó? Milyen opciók vannak?

A padlásszigetelés módjai és érvei – Megéri? Miért jó? Milyen opciók vannak?

A szigetelt padlás sok mindenre megoldást jelenthet – például télen könnyebb melegen tartani a házat, vagy praktikusabb tároló alakítható ki benne. Összegyűjtöttünk minden tudnivalót a padlásszigetelésről, beleértve, hogy milyen módok vannak rá, illetve miért éri meg befektetni egy ilyen műveletbe.

Ötletládához ad!

Miért éri meg szigetelni a padlást?

  • Alacsonyabb rezsi számlák: Ha megfelelően leszigeteljük a padlást, akkor egy idő után kellemes változást vehetünk észre a rezsi számlákon. A szigetelésnek köszönhetően jobban megtartja a hőt a ház, ezért kevesebbet kell majd menni a fűtő- vagy hűtőberendezésnek.
  • Strapabíróbb házszerkezet: A padlás szigetelése abban is segít, hogy hosszabb ideig legyen jó állapotban a ház. A szigetelés például a vizesedést is kiválóan kezeli, ezért jó pár évvel meghosszabbíthatjuk vele a ház élettartamát.
  • Jobb levegőminőség: A padlás szigetelése jobb levegőminőséget eredményez a lakótérben. A szigeteléssel egy csomó port vagy penészedést kivédhetünk, ezért egészségügyi szempontból is jó befektetés.  
  • Tisztább tárolórész: Ha leszigeteljük a padlást, sokkal tisztább tárolórészt kaphatunk. A szigetelésnek köszönhetően védettebb a padlás (például a bogaraktól), így akár értékesebb dolgokat is tárolhatunk a padláson.
  • Könnyebb beépítés: A leszigetelt padlást később sokkal kisebb beruházásból be lehet építeni gyerekszobának vagy dolgozószobának.  

Milyen módszerek léteznek a padlás szigetelésére?

A padlásszigetelés természetesen akkor lesz teljes és tökéletes, ha szakemberek segítségét vesszük igénybe hozzá. Azonban tűzoltó jelleggel mi magunk is tehetünk azért, hogy a lakásban tartsuk a meleget. Mert itt különösen igaz: sok kicsi sokra megy.

Hungarocell: Ha csak a rezsin szeretnénk spórolni, akár mi magunk is leszigetelhetjük a padlást hungarocell lapokkal. A hőszigetelésben biztosan segítenek, azonban a beázások és vizesedések kezelésére nem alkalmas.

Buborékfólia: Minimális szigetelést jelent, azonban olcsó és egyszerű padlásszigetelési mód a buborékfólia. Ezt elsősorban kiegészítésként szokták ajánlani, például a szigetelt padlás ablakaira helyezhetjük fel plusz rétegnek.

Purhab: A purhabbal való szigetelést szintén felvehetjük a DIY listánkra, hiszen a purhab pisztoly segítségével könnyű irányítani az anyagot. Fújjuk a szigetelőanyagot a nyílászárókhoz, és jóval effektívebben fogja megtartani a padlás a hőt.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Otthon Vakáció a fák világában – A noszvaji Fekete Rigó

Kikapcsolódás a lombok között? Nem véletlenül egy madár nevét kapta meg a Noszvaj üdülőterületén épült Fekete Rigó, ahol tényleg a lombok között fújhatjuk ki a levegőt és szabadulhatunk meg a hétköznapok stresszétől. A különleges, igényesen berendezett ház két fő számára tökéletes pihenőhelyet nyújt.

Tipp Neked készítettem VIII. – Saját készítésű illatkő sótésztából

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Tipp Ezeket az egyszerű, de jópofa díszeket akár kisgyerekekkel is elkészíthetjük

A rossz időben állandóan otthon unatkoznak a gyerekek? Esetleg szereted kézzel készített díszekkel dekorálni a karácsonyfát? A legjobb helyen jársz!

Tipp Neked készítettem VII. – Rozmaringvíz mindössze 5 lépésben

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Stílus Tegyük tisztába! Ez a különbség a modern és a kortárs lakásbelső között

Sokan talán azt sem veszik észre, hogy két külön stílusvilágról van szó. Akik igen, azok sem biztos, hogy meg tudják ragadni a kettő közötti különbség lényegét. Pedig van differencia. Most el is magyarázzuk, mi.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin