Forrás: Getty

A beltéri festés lépései – De mi az a W technika?

1. Távolíts el mindent a falról

Akármilyen falat festesz, az első lépés, hogy távolíts el mindent a fal felületéről. Ha tapétás fal volt eddig, akkor a tapétát és a ragasztót, ha töredezik a régi festés, akkor azt, minden más esetben pedig a port és a pókhálót. Mivel ez lesz az új festés alapja, ha ez nem megfelelő, akkor a többi réteg sem lesz az, bármilyen keményen is próbálkozol.

2. Tökéletesen sík felület

Ahhoz, hogy a festés szép és egyenletes legyen, szükség van egy olyan alapra, ami teljesen egyenletes. A kisebb mélyedések, a csavarok helyei könnyen átüthetnek az új festésen, így gletteléssel érdemes ezeket eltüntetned. A boltokban kapható glettet keverd ki, majd vidd fel az egyenetlen felületekre, száradás után pedig csiszolópapírral dörzsöld teljesen egyenletesre.

A beltéri festés lépései – De mi az a W technika?
Forrás: Gety

3. Alapozófesték a megfelelő alaphoz

A tiszta és teljesen sima felület már szinte elég is lehet a tökéletes fedéshez, de van még egy lépés, amivel biztosítani tudod a festés sikerét. Ez pedig az alapozó festék használata, ami az utolsó lépés a színes festék felvitele előtt. Az alapozó általában semleges színű, így fedést nem biztosít, de nem is ez a feladata. A fő dolga, hogy olyan felületet adjon száradás után, amire a színes festék megfelelően tud tapadni, így biztosítva annak tartósságát.

4. Minőségi festék és eszközök

Olcsó festékkel is lehet csodákat művelni, csak nehezebb, és valószínűleg több réteg kell hozzá. A minőségi festékből elég lehet egy réteg is a teljes fedéshez, ami akár költséghatékonyabb is lehet. Válassz hozzá nagy méretű, jó szívóképességű hengereket, amivel a gyors haladás mellett biztosíthatod a festék egyenletes eloszlatását is!

5. A profik trükkje: a „W” technika

Rengeteg festő esküszik a „W” technikára, azaz arra, amikor W formában viszik fel a festéket a falra henger segítségével. Így egyenletes lesz a végeredmény, nem marad ki egyetlen rész sem, és ez a mozdulatsor a csöpögés ellen is hatásos.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.