Forrás: Getty

8 dolog a lakásban, amit ecettel tisztíthatsz makulátlanra

1. Ablakok

Az ablaktisztítás sokaknak nyűg, mert tényleg nehéz megtalálni hozzá az ideális szert és eszközt. Ha még nem találtad meg azt, amire nyugodt szívvel esküszöl, nyugodtan próbáld ki az ecetet olyan napszakban, amikor éppen nem éri közvetlen napfény az üveget. Felülről lefelé haladva, egyenes mozdulatokkal végezd a tisztítást a csíkmentes eredmény érdekében!

2. Mikrohullámú sütő

A mikró ugyancsak kényes pont lehet, ahonnan különösen nehéz az ételmaradékok eltávolítása. Az ecet ebben is a barátod, főleg mikroszálas törlőkendővel kiegészítve.

3. Padló

Hatékony, olcsó – mi kellhet még? Ha csak a szaga miatt idegenkedsz az ecettől, akkor eukaliptusz- és/vagy teafaolajat is cseppenthetsz az elegybe.

4. Tűzhely

Az ecet gyakran még a legprofibb és legborsosabb árú speciális tűzhelytisztítónál is többet ér. Talán adhatsz neki egy esélyt!

5. Mosogató

A mosogató tisztán tartása higiéniai okokból is fontos. Soha többé nem lesz vele problémád, ha egyszerűen ráfújod az ecetet a tisztítani kívánt részekre, aztán leöblíted szappanos vagy mosogatószeres vízzel.

6. Tea- és kávéfőző

Ezek a készülékek hamar vízkövesednek, pláne gyakori használat mellett. Az ecet az egyik legjobb vízkőoldó, így már emiatt sem kell aggódnod!

7. Edények

A makacs égésmaradványok ellen is hatékony fegyver az ecet. Az ecetes vizet akár fel is forralhatod, ha belső szennyeződést szeretnél eltávolítani, valamint szódabikarbónával is kombinálhatod.

8. Műanyag vágódeszka

A vágódeszkák tisztán tartása élelmiszerbiztonsági szempontból elengedhetetlen. Az ecet szerencsére gyors és kényelmes megoldást nyújt erre.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.