7 zseniális háztartási trükk borotvahabbal

7 zseniális háztartási trükk borotvahabbal

Ki gondolta volna, hogy a borotvahabot nemcsak borotválkozáshoz lehet használni? Pedig így van! Cikkünkben hoztunk pár zseniális háztartási trükköt.

Ötletládához ad!

Folteltávolítás szőnyegből és kárpitozott bútorokból

A szőnyegekből és különféle kárpitokból rendkívül nehéz eltávolítani a foltokat. Egy drága és környezetszennyező vegyszer helyett legközelebb próbálkozzunk a borotvahabbal. Fújjunk némi borotvahabot az érintett területre, hagyjuk megszáradni, majd töröljük le vagy porszívózzuk ki.

Polírozás

Matt lett a korábban szépen csillogó krómfelület? Ebben az esetben tegyünk rá borotvahabot, amitől nem csak ismét fényes lesz, hanem víztaszító is, így megakadályozza a vízkőcseppek kialakulását. Egyszerűen fújjunk rá habot, majd töröljük le.

Hajkefe megtisztítása

A hajkefénkben nem csak a haj gyűlik össze, hanem korpa, a por és a zsír is. Annak érdekében, hogy minél könnyebben meg tudjunk ezektől szabadulni, áztassuk be a kefét borotvahabba. Ezután folyó víz alatt pikk-pakk le tudjuk mosni a feloldódott koszt.

Sütőtisztítás

A sütő kitakarítását szeretjük mindig elodázni, hiszen ez egy rendkívül kellemetlen és fárasztó feladat. Mostantól azonban szélsebesen végezni fogunk vele. Ebben pedig szintén a borotvahab lesz a segítségünkre. Fújjuk be a sütő belsejét a habbal, hagyjuk hatni, majd egy szivaccsal egyszerűen le tudjuk törölni az odaégett ételmaradékokat és a másnemű szennyeződést.

Csillogó ékszerek

A borotvahabtól nem csak a krómfelületek csillognak, hanem a rézből készült ékszereink is. A réz egy idő után sajnos elveszíti a fényét és elszíneződik, a borotvahab azonban ismét újjá varázsolja. Az ékszereket fújjuk be vele, majd rövid hatóidő után egyszerűen mossuk le.

Kéztisztító

Zsíros és festékes a kezünk? Ha szappannal nem sikerül megtisztítanunk, akkor próbálkozzunk borotvahabbal! Szappan helyett tegyünk némi habot a tenyerünkre, majd a szokásos módon mossunk kezet. A borotvahab még a nagyon makacs körömlakk foltokat is képes eltávolítani.

Olajfoltok eltávolítása

A bőrből készült kesztyűk, táskák és ruhák rendkívül érzékenyek. Amennyiben ezeken csúnya olajfoltok keletkeznek, akkor ezeket borotvahabbal tudjuk eltüntetni. Fújjunk egy keveset az érintett részre, dörzsöljük be, majd töröljük tisztára.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció Az igazán okos megoldások: így segítenek a háztartási gépek szebbé (is) tenni otthonod

Már rég magunk mögött tudjuk azokat az időket, amikor egy háztartási gép csupán a funkciójával és okos megoldásaival tudott lenyűgözni minket. Tegyük hozzá gyorsan: szerencsére! A tervezők ugyanis egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a különböző elektronikai berendezések esztétikai értékére is, aminek hála azok nem csak megkönnyítik, de meg is szépítik mindennapjainkat.

Tipp Ezekkel a házi praktikákkal patyolattiszta lesz a kocsibelső

Kiömlött innivaló, állatszőr, morzsák – az autónk belsejének sok megpróbáltatást kell kibírnia, melyeket nem lehet egyszerűen egy porszívó segítségével eltüntetni. Most azonban lerántjuk a leplet olyan trükkökről, melyeknek köszönhetően patyolattiszta lesz az autó belseje.

Felújítás A debreceni csoda: ez a 33 nm-es kis lakás poraiból éledt újjá

Nóriék másodszor is belevágtak: megvásároltak egy retró, lepukkant, elavult ingatlant, hogy aztán egy élhető és szerethető otthont faragjanak belőle. Ha eddig nem hittél volna a tündérmesékben, akkor a végeredményt látva ez most biztosan megváltozik. A konklúzió megint csak ennyi: nincs lehetetlen!

Tipp Költözés előtt állsz? Ezt a 6 teendőt még pakolás előtt végezd el, hogy gördülékeny legyen a váltást

Költözés előtt állsz? Szeretnéd, ha minél hamarabb visszaállna minden a normális kerékvágásba az otthonváltás után? Cikkünk segítségedre lesz.

Stílus Konyhafelújítás előtt állsz? Inspirálódj cikkünkből!

Konyhafelújítás előtt állsz és inspirációt szeretnél gyűjteni? A legjobb helyen jársz! Összegyűjtöttük neked a legtrendibb megoldásokat. Rengeteg stílust hoztunk, így biztosan megtalálod azt, ami a befutó lesz számodra.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin