Forrás: Getty

7 zseniális háztartási trükk borotvahabbal

Folteltávolítás szőnyegből és kárpitozott bútorokból

A szőnyegekből és különféle kárpitokból rendkívül nehéz eltávolítani a foltokat. Egy drága és környezetszennyező vegyszer helyett legközelebb próbálkozzunk a borotvahabbal. Fújjunk némi borotvahabot az érintett területre, hagyjuk megszáradni, majd töröljük le vagy porszívózzuk ki.

Polírozás

Matt lett a korábban szépen csillogó krómfelület? Ebben az esetben tegyünk rá borotvahabot, amitől nem csak ismét fényes lesz, hanem víztaszító is, így megakadályozza a vízkőcseppek kialakulását. Egyszerűen fújjunk rá habot, majd töröljük le.

Hajkefe megtisztítása

A hajkefénkben nem csak a haj gyűlik össze, hanem korpa, a por és a zsír is. Annak érdekében, hogy minél könnyebben meg tudjunk ezektől szabadulni, áztassuk be a kefét borotvahabba. Ezután folyó víz alatt pikk-pakk le tudjuk mosni a feloldódott koszt.

Sütőtisztítás

A sütő kitakarítását szeretjük mindig elodázni, hiszen ez egy rendkívül kellemetlen és fárasztó feladat. Mostantól azonban szélsebesen végezni fogunk vele. Ebben pedig szintén a borotvahab lesz a segítségünkre. Fújjuk be a sütő belsejét a habbal, hagyjuk hatni, majd egy szivaccsal egyszerűen le tudjuk törölni az odaégett ételmaradékokat és a másnemű szennyeződést.

Csillogó ékszerek

A borotvahabtól nem csak a krómfelületek csillognak, hanem a rézből készült ékszereink is. A réz egy idő után sajnos elveszíti a fényét és elszíneződik, a borotvahab azonban ismét újjá varázsolja. Az ékszereket fújjuk be vele, majd rövid hatóidő után egyszerűen mossuk le.

Kéztisztító

Zsíros és festékes a kezünk? Ha szappannal nem sikerül megtisztítanunk, akkor próbálkozzunk borotvahabbal! Szappan helyett tegyünk némi habot a tenyerünkre, majd a szokásos módon mossunk kezet. A borotvahab még a nagyon makacs körömlakk foltokat is képes eltávolítani.

Olajfoltok eltávolítása

A bőrből készült kesztyűk, táskák és ruhák rendkívül érzékenyek. Amennyiben ezeken csúnya olajfoltok keletkeznek, akkor ezeket borotvahabbal tudjuk eltüntetni. Fújjunk egy keveset az érintett részre, dörzsöljük be, majd töröljük tisztára.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.