7 zseniális háztartási trükk borotvahabbal

7 zseniális háztartási trükk borotvahabbal

Ki gondolta volna, hogy a borotvahabot nemcsak borotválkozáshoz lehet használni? Pedig így van! Cikkünkben hoztunk pár zseniális háztartási trükköt.

Ötletládához ad!

Folteltávolítás szőnyegből és kárpitozott bútorokból

A szőnyegekből és különféle kárpitokból rendkívül nehéz eltávolítani a foltokat. Egy drága és környezetszennyező vegyszer helyett legközelebb próbálkozzunk a borotvahabbal. Fújjunk némi borotvahabot az érintett területre, hagyjuk megszáradni, majd töröljük le vagy porszívózzuk ki.

Polírozás

Matt lett a korábban szépen csillogó krómfelület? Ebben az esetben tegyünk rá borotvahabot, amitől nem csak ismét fényes lesz, hanem víztaszító is, így megakadályozza a vízkőcseppek kialakulását. Egyszerűen fújjunk rá habot, majd töröljük le.

Hajkefe megtisztítása

A hajkefénkben nem csak a haj gyűlik össze, hanem korpa, a por és a zsír is. Annak érdekében, hogy minél könnyebben meg tudjunk ezektől szabadulni, áztassuk be a kefét borotvahabba. Ezután folyó víz alatt pikk-pakk le tudjuk mosni a feloldódott koszt.

Sütőtisztítás

A sütő kitakarítását szeretjük mindig elodázni, hiszen ez egy rendkívül kellemetlen és fárasztó feladat. Mostantól azonban szélsebesen végezni fogunk vele. Ebben pedig szintén a borotvahab lesz a segítségünkre. Fújjuk be a sütő belsejét a habbal, hagyjuk hatni, majd egy szivaccsal egyszerűen le tudjuk törölni az odaégett ételmaradékokat és a másnemű szennyeződést.

Csillogó ékszerek

A borotvahabtól nem csak a krómfelületek csillognak, hanem a rézből készült ékszereink is. A réz egy idő után sajnos elveszíti a fényét és elszíneződik, a borotvahab azonban ismét újjá varázsolja. Az ékszereket fújjuk be vele, majd rövid hatóidő után egyszerűen mossuk le.

Kéztisztító

Zsíros és festékes a kezünk? Ha szappannal nem sikerül megtisztítanunk, akkor próbálkozzunk borotvahabbal! Szappan helyett tegyünk némi habot a tenyerünkre, majd a szokásos módon mossunk kezet. A borotvahab még a nagyon makacs körömlakk foltokat is képes eltávolítani.

Olajfoltok eltávolítása

A bőrből készült kesztyűk, táskák és ruhák rendkívül érzékenyek. Amennyiben ezeken csúnya olajfoltok keletkeznek, akkor ezeket borotvahabbal tudjuk eltüntetni. Fújjunk egy keveset az érintett részre, dörzsöljük be, majd töröljük tisztára.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Tipp Gyertyával fűteni – Tényleg működik ez a trükk?

Amikor előbb sötétedik és már hűvös kint a levegő, előszeretettel gyújtunk gyertyát, hiszen meghitt hangulatot teremt. De gondoltad volna, hogy ezen felül akár fűteni is lehet velük?

Tipp Kazein festék – Mi is az, és hogyan alkalmazhatjuk?

A kazein festék egy nagyon különleges alapanyag, ugyanis a fő összetevője, a tejfehérje. Ezt a festéket leginkább a művészek szokták használni festményekhez, de kiválóan alkalmas falak, esetleg bútorok festésére is. Cikkünkben eláruljuk a legfontosabb tudnivalókat erről a nem mindennapi megoldásról.

Tipp Október az idősek hónapja – Íme 5 tárgy, ami megkönnyíti idős szeretteink életét

Október az idősek hónapja, így ebben az időszakban idős szeretteink támogatásán és megbecsülésén a szokottnál is nagyobb a hangsúly. A technológia fejlettségének hála ma már a kapcsolattartás is egyszerűbb a szép korú rokonokkal, és számos olyan használati tárgy van, ami nagy segítséget nyújthat nekik a mindennapokban.

Kert Madáretető házilag – Építs otthont a kert legkisebb lakóinak

Egyre inkább közeledik a tél, ami azt jelenti, hogy az összes költöző madár elvonult már délre. Viszont azok a fajok, akik itt maradtak, elég nehezen jutnak élelemhez a fagyos hónapokban, de ezen könnyen segíthetünk. Mutatjuk, hogyan készíthető madáretető házilag.

Stílus Így dekoráld az otthonod őszi falevelekkel

Az őszi levelek csodaszépek, és ami a legjobb: mindenhol ott vannak, ráadásul ingyen. Egy napsütéses délutáni séta alkalmával marékszámra gyűjthetünk szép leveleket, amiket pár nap alatt tökéletes állapotúra préselhetünk.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin