7 tipp, hogy alacsonyabb legyen az áramszámlád

7 tipp, hogy alacsonyabb legyen az áramszámlád

Időről időre érdemes újragondolni, hogyan tudnánk hatékonyabban felhasználni az energiát. Összegyűjtöttünk 7 tippet, amely segítségével csökkenthetjük az áramszámlánkat, és még a bolygónak is jót teszünk.

Ötletládához ad!

1. Fényerőszabályzós kapcsoló

Minek használnánk teljes erővel a lámpákat, ha egyszer nincs rá szükség? Az esti tévénézéshez teljesen felesleges a nagy fényáradat, fényerőszabályozó kapcsoló segítségével csak annyi energiát használjunk, amennyire ténylegesen szükségünk van. Sőt, a félhomály segít kikapcsolódni és könnyebben elaludni.

2. Ne használj szárítógépet

Néha nagyon is indokolt és szükséges, hogy szárítógépbe dobjuk a frissen mosott ruhákat. Azonban teljesen felesleges minden mosás után használni a gépet, pláne a jó időben. Ha van rá lehetőségünk, inkább teregessünk az erkélyre, az udvarra, vagy egy ritkán használt szobába.

3. Árnyékolók

A nagy hőségben érthető, hogy mindenki a klímához fordul segítségért. A használati idejét és intenzitását azonban csökkenthetjük, ha otthonunkban jó árnyékolórendszert alakítunk ki.

4. LED izzók

LED izzók már mindenhol kaphatók, abszolút megfizethetők és rendkívül takarékosak. Sokkal szebb a fényük is, mint a hagyományos izzóknak. Ráadásul 90 százalékkal kevesebb energiát fogyasztanak, ezért a bolygónak is jót teszünk a használatukkal.

5. Mosogatógép hőjének kikapcsolása

A mosogatógép rengeteg energiát fogyaszt, ám nem a mosogatással. A nagy energiafogyasztó funkció a szárítás. Ha a gépen van ilyen opció, kapcsoljuk ki, és szimplán nyissuk ki az ajtaját, hogy megszáradjanak az edények.

7 tipp, hogy alacsonyabb legyen az áramszámlád
Forrás: Getty

6. Energiatakarékos háztartási gépek

Ha itt az ideje az egyik háztartási gépedet lecserélni, mindenképp energiatakarékos modell mellett tedd le a voksod. A „C” jelölésnél jobb, azaz a „B”, „A” vagy az „A+” energetikai besorolású készülékek már kifejezetten energiatakarékos megoldást jelentenek.

7. „Hideg vizes” mosás

A mosógéped energiafogyasztása 90%-ban a víz melegítésére megy el. Ez azonban a hétköznapokban egészen felesleges, hiszen alacsonyabb hőfokokon is ugyanolyan hatékonyan távolítja el a mindennapi szennyeződéseket a gép.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Tipp Gyertyával fűteni – Tényleg működik ez a trükk?

Amikor előbb sötétedik és már hűvös kint a levegő, előszeretettel gyújtunk gyertyát, hiszen meghitt hangulatot teremt. De gondoltad volna, hogy ezen felül akár fűteni is lehet velük?

Tipp Kazein festék – Mi is az, és hogyan alkalmazhatjuk?

A kazein festék egy nagyon különleges alapanyag, ugyanis a fő összetevője, a tejfehérje. Ezt a festéket leginkább a művészek szokták használni festményekhez, de kiválóan alkalmas falak, esetleg bútorok festésére is. Cikkünkben eláruljuk a legfontosabb tudnivalókat erről a nem mindennapi megoldásról.

Tipp Október az idősek hónapja – Íme 5 tárgy, ami megkönnyíti idős szeretteink életét

Október az idősek hónapja, így ebben az időszakban idős szeretteink támogatásán és megbecsülésén a szokottnál is nagyobb a hangsúly. A technológia fejlettségének hála ma már a kapcsolattartás is egyszerűbb a szép korú rokonokkal, és számos olyan használati tárgy van, ami nagy segítséget nyújthat nekik a mindennapokban.

Kert Madáretető házilag – Építs otthont a kert legkisebb lakóinak

Egyre inkább közeledik a tél, ami azt jelenti, hogy az összes költöző madár elvonult már délre. Viszont azok a fajok, akik itt maradtak, elég nehezen jutnak élelemhez a fagyos hónapokban, de ezen könnyen segíthetünk. Mutatjuk, hogyan készíthető madáretető házilag.

Stílus Így dekoráld az otthonod őszi falevelekkel

Az őszi levelek csodaszépek, és ami a legjobb: mindenhol ott vannak, ráadásul ingyen. Egy napsütéses délutáni séta alkalmával marékszámra gyűjthetünk szép leveleket, amiket pár nap alatt tökéletes állapotúra préselhetünk.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin