Forrás: Getty

6 WC takarítási tipp, amellyel könnyen és gyorsan ragyogó lesz a mosdó

Következzen 6 WC takarítási tipp, melynek érdemes bizalmat szavaznod.

6 WC takarítási tipp

1. Ecettel a szagok és foltok ellen

Az ecetről mindenki tudja, hogy az egyik legjobb természetes tisztítószer, és kiváltja a legtöbb vegyszert a háztartásban. Akkor miért ne használnánk a WC takarítása során? Ha a vízkő által okozott foltokat szeretnénk könnyen eltávolítani, akkor áztassunk be egy kis WC papírt ecetben, majd helyezzük rá a foltra, és hagyjuk hatni egy éjszakán át. Reggel csak egyszerűen húzzuk le, ezzel teljesen eltüntetjük a makacs foltot.

2. Hidrogén-peroxidos fertőtlenítés

A hidrogén-peroxid egy biztonságos, egyben nagyon effektív fertőtlenítő. Ha a WC-t szeretnénk vele fertőtleníteni, akkor öntsünk 1 dl-t a szerből a csészébe, majd hagyjuk állni egy jó fél órán át. Ezután húzzuk le a WC-t egy-két alkalommal, és kész is a fertőtlenítés.

3. Babaolajos polírozás

Ha úgy gondoljuk, hogy a WC csésze porcelánja egy kicsit mattá vált, akkor azon pár csepp babaolajjal nagyon könnyen tudunk segíteni. Csepegtessünk egy kicsi olajat egy puha és tiszta rongyra, majd kezdjük el fényezni a porcelánt. Pár perc után már látható is lesz az eredmény. Addig ismételjük meg ezt, amíg mindenhol nem csillog a porcelán.

4. Forró vízzel a dugulások ellen

Ha nincs semmi eszközünk, de meg kell oldanunk egy dugulást, akkor a forró víz a legkönnyebb megoldás. Vegyünk egy közepes lábast, és forraljunk fel benne vizet. Ha lobog a víz, akkor óvatosan és lassan öntsük bele a WC-be, hogy ezzel feloldjuk a dugulást.

5. Takarítás kólával

A rozsdát viszonylag nehéz eltávolítani, de egy doboz kóla nagy segítség lehet ebben. Öntsünk belőle a tisztítani kívánt felületre, majd hagyjuk állni legalább egy órán át. Ezalatt az idő alatt a kóla lebontja a rozsdát. A hatóidő leteltével egy kis dörzsölés után már csak le kell öblítenünk a kagylót, és el is tűnt a rozsda!

6. A rozsda megelőzése körömlakkal

A WC fém része könnyen berozsdásodhat, hiszen nagyon nedves környezetben van használva. Ezt megelőzendő kenjük be az ilyen fém felületeket átlátszó körömlakkal, és hagyjuk, hogy megszáradjon. A lakk egy védőréteget képez a fémen, elzárja a víztől, így nem is tud majd rozsdásodni.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.