6 hiba, amit sose kövess el a mosás közben, különben a ruháid és mosógéped bánják

6 hiba, amit sose kövess el a mosás közben, különben a ruháid és mosógéped bánják

A mosás teljesen átlagos, hétköznapi feladat, a mosógép kezelését pedig már gyerekfejjel megtanuljuk. Van azonban néhány rossz szokás, ami hosszú távon káros lehet a ruhákra vagy a mosógépre nézve. Ezeket szedtük össze neked.

Ötletládához ad!

1. Nem vesszük figyelembe a címkéket

Hiába az egyre modernebb, okos mosógépek, a csúcsmodellek (még) nem képesek elolvasni a ruhák címkéit, és beállítani az azoknak megfelelő fokozatot. Mielőtt kimosnánk az új ruháink, mindig ellenőrizzük a mosási javaslatot, különben jelentősen megrövidítjük a ruhadarabok élettartamát.

2. Nem jól használjuk a programokat

Nagyon gyakori hiba, hogy valaki egyetlen bevált programot használ minden mosásnál. Pedig teljesen másik fokozat és beállítás kell az ágyneműhöz, a függönyhöz, a pamutruhához vagy éppen a fehérneműkhöz. Ha szükséges, kis post-it cetlikkel jegyezzük fel az egyes programok mellé, hogy melyik minek a mosásához ajánlott.

3. Túlpakoljuk a gépet

Minden mosógépnek van egy maximális teherbírása, ezt kilogrammban szokták megadni. Ha pl. 6 kg-os a mosógép töltetsúlya, akkor 6 kilónyi ruhát pakolhatunk bele. Ezt lehet száraz vagy nedves állapotban is érteni, ezt a gyártó határozza meg, ám többnyire a száraz ruhák súlyát szokták megadni. Sose lépjük túl a meghatározott mértéket, mert azzal nem teszünk jót a gépnek.

4. Túl sok mosóport vagy öblítőt használsz

Szívesen adagoljuk bőségesen a mosóport és az öblítőt, hogy minél illatosabb ruhákat kapjunk vissza. Azonban ezzel többet ártunk, mint hinnénk, hiszen a túl sok mosószer dugulást és lerakódást okozhat a mosógépben. Ráadásul nem is egészséges, ha túl sok tisztítószer kerül a ruhánkra, hiszen a bőrünk közvetlenül érintkezik vele.

5. Hagyjuk állni a vizes ruhákat

Mindannyiunkkal megesik, hogy elfelejtünk azonnal kiteregetni. Ha azonban órákig állnak a vizes ruhák, nem csak kellemetlen szaguk lesz, de a gépnek sem tesz jót. Sőt, mosás után hagyjuk is nyitva a mosógép ajtaját, hogy a gép belseje megszáradhasson, máskülönben hamar felüti a fejét a penész.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Otthon Gödöllői álomotthon – Ahol a tárgyak mesélnek

Minták és színek merész párosításával alakították ki ennek a csodás családi háznak a belső tereit. Az antik bútorokhoz remekül illenek a mintás tapéták és a szőnyegek, a jó stílusérzékkel válogatott kárpitok.

Stílus Sárga a lakberendezésben – 5 meggyőző érv arra, miért éri meg ezt a színt használni

A sárga, bár természetes árnyalat, nagyon megosztó. Vagy imádják, vagy egyenesen nem kedvelik, de semmiképp sem semleges. A sárga a lakberendezésben nagyon jó választás – erről fogunk most meggyőzni.

Tipp Gyertyával fűteni – Tényleg működik ez a trükk?

Amikor előbb sötétedik és már hűvös kint a levegő, előszeretettel gyújtunk gyertyát, hiszen meghitt hangulatot teremt. De gondoltad volna, hogy ezen felül akár fűteni is lehet velük?

Tipp Kazein festék – Mi is az, és hogyan alkalmazhatjuk?

A kazein festék egy nagyon különleges alapanyag, ugyanis a fő összetevője, a tejfehérje. Ezt a festéket leginkább a művészek szokták használni festményekhez, de kiválóan alkalmas falak, esetleg bútorok festésére is. Cikkünkben eláruljuk a legfontosabb tudnivalókat erről a nem mindennapi megoldásról.

Tipp Október az idősek hónapja – Íme 5 tárgy, ami megkönnyíti idős szeretteink életét

Október az idősek hónapja, így ebben az időszakban idős szeretteink támogatásán és megbecsülésén a szokottnál is nagyobb a hangsúly. A technológia fejlettségének hála ma már a kapcsolattartás is egyszerűbb a szép korú rokonokkal, és számos olyan használati tárgy van, ami nagy segítséget nyújthat nekik a mindennapokban.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin