5+1 tipp a költözés utáni kipakoláshoz – Ezt a sorrendet kövessétek!

5+1 tipp a költözés utáni kipakoláshoz – Ezt a sorrendet kövessétek!

Miután a megérkezik az összes doboz az új otthonba, igazán ijesztő érzés elkezdeni a kipakolást. A zsákok és tárolók halmazát látva a legtöbben inkább túlterheltnek, mintsem inspiráltnak érezik magunkat. Melyik dobozt csomagoljuk ki először? Hogyan lesz itt valaha rend? Aggodalomra semmi ok, cikkünkben összeszedtük a legjobb tippeket.

Ötletládához ad!

1. Romlandó dolgok elpakolása

Elsőként a hűtőt kell működőképessé tennünk, még ha nem is a végleges helyére állítjuk be azonnal. A romlandó dolgokat ugyanis muszáj elpakolni valahova, és mivel napok is kellenek a költözés utáni pakoláshoz, nem maradhatunk addig étel nélkül. Maradjunk szigorúan a romlandó dolgoknál, maximum pár konyhai eszköz kipakolásánál. A jénai tálakat elég később kirámolni.

2. Vegyük előre a hálószobát

A költözés kimerítő folyamat, pihentető alvás nélkül szinte lehetetlen végigcsinálni. A hálószoba általában amúgy is kicsi helyiség, kevés holmival. A profik szerint pedig mindig a leggyorsabban kipakolható szobákkal kell kezdeni.

3. Pakoljuk ki a legfontosabb használati tárgyakat

Itt minden olyasmire gondolunk, ami nélkülözhetetlen egy teljes napon át. Például kontaktlencse tartó, tusfürdő, naponta szedett gyógyszerek, kávé és egyéb pipereholmik… A lényeg, hogy minden olyan egy helyre össze legyen gyűjtve, aminek a napi használata elkerülhetetlen.

4. Minden doboz kerüljön azonnal a megfelelő helyiségbe

Ne a nappaliban vagy előtérben gyűjtsünk minden dobozt egy kupacban. A hálószobai holmik menjenek egyenesen a hálószobába, a nappali dolgai a nappaliba stb… Sokkal egyszerűbb lesz kipakolni vagy hozzáférni egy-egy dobozhoz.

5. Gyerekek, kisállatok, növények

A pici gyerekek, kisállatok és növények nem tudják kivenni a részüket a kipakolásból, ám az ő cuccaik is legalább olyan fontosak. A saját dolgunkkal párhuzamosan pakoljuk ki a gyerekszobát és a kiskedvenc dolgait, hogy a nap végén el tudjuk őket látni.

+1. Fontossági lista

Az előbb említett listán felül mindenkinek más lesz a fontossági sorrend. Ha otthonról dolgozol, akkor az irodai állomás felállítása fontosabb, mint a nappali rendezgetése. Írj egy listát, mik a legfontosabb, és mik a ráérős dolgok, majd ezek alapján haladj a pakolással.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Kert Kertfelújítás: ezekből a kerttípusokból válogathatsz

A kert felújítása időről időre visszatérő feladat, hiszen változnak a trendek, változhat az élethelyzetünk, de az is lehet, hogy csak valami újra vágyunk. A kertfelújítás tökéletes alkalom arra, hogy újragondoljuk, milyen módon szolgálhatná ki az igényeink a legjobban a privát zöld övezetünk.

Stílus Organikus lakberendezés – Vissza a természethez!

Manapság sokat lehet hallani azt a kifejezést, hogy organikus lakberendezés. De mit is jelent ez? Nem mást, mint a természet hangsúlyba helyezését a lakáson belül. Ezt el tudjuk érni színekkel, anyagokkal, textúrákkal. Ha érdekel, hogy lehet organikusan berendezett a te otthonod is, csak görgess lejjebb.

Otthon DejaVu ház – Egy káprázatos balatoni búvóhely

Újabb kincsre bukkantunk! Ezúttal Szentantalfára utazunk, tartsatok velünk.

Stílus Így használd a fehér színt a nappaliban, a fürdőszobában vagy éppen a konyhában

A fehér szín az elegancia, a tisztaság jelképe, előszeretettel használják a minimalista lakberendezés alapszíneként. Hiába tűnik egyszerűnek, számos árnyalata létezik, így például a bodzafehér, a falfehér, az elefántcsontfehér. Mivel tágítja a teret, ha kicsi alapterületű helyiségekről beszélünk, mindenképpen javasolt fő színnek választani. Mutatjuk, hogyan használd otthonod dekorálásában.

Tipp Szobanövények a penészedés ellen – Így védd meg otthonod a penésztől!

A lakásban a penész legtöbbször télen jelenik meg, amikor nem szellőztetünk sokat, így a párás, meleg levegő nagyon jó táptalajt biztosít számára. Azonban a nyári párás melegben is előjöhet a gombásodás, ami ellen mindenképp tenni kell. Itt jöhetnek szóba a szobanövények a penészedés ellen.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin