Forrás: Getty

5+1 tipp a költözés utáni kipakoláshoz – Ezt a sorrendet kövessétek!

1. Romlandó dolgok elpakolása

Elsőként a hűtőt kell működőképessé tennünk, még ha nem is a végleges helyére állítjuk be azonnal. A romlandó dolgokat ugyanis muszáj elpakolni valahova, és mivel napok is kellenek a költözés utáni pakoláshoz, nem maradhatunk addig étel nélkül. Maradjunk szigorúan a romlandó dolgoknál, maximum pár konyhai eszköz kipakolásánál. A jénai tálakat elég később kirámolni.

2. Vegyük előre a hálószobát

A költözés kimerítő folyamat, pihentető alvás nélkül szinte lehetetlen végigcsinálni. A hálószoba általában amúgy is kicsi helyiség, kevés holmival. A profik szerint pedig mindig a leggyorsabban kipakolható szobákkal kell kezdeni.

3. Pakoljuk ki a legfontosabb használati tárgyakat

Itt minden olyasmire gondolunk, ami nélkülözhetetlen egy teljes napon át. Például kontaktlencse tartó, tusfürdő, naponta szedett gyógyszerek, kávé és egyéb pipereholmik… A lényeg, hogy minden olyan egy helyre össze legyen gyűjtve, aminek a napi használata elkerülhetetlen.

4. Minden doboz kerüljön azonnal a megfelelő helyiségbe

Ne a nappaliban vagy előtérben gyűjtsünk minden dobozt egy kupacban. A hálószobai holmik menjenek egyenesen a hálószobába, a nappali dolgai a nappaliba stb… Sokkal egyszerűbb lesz kipakolni vagy hozzáférni egy-egy dobozhoz.

5. Gyerekek, kisállatok, növények

A pici gyerekek, kisállatok és növények nem tudják kivenni a részüket a kipakolásból, ám az ő cuccaik is legalább olyan fontosak. A saját dolgunkkal párhuzamosan pakoljuk ki a gyerekszobát és a kiskedvenc dolgait, hogy a nap végén el tudjuk őket látni.

+1. Fontossági lista

Az előbb említett listán felül mindenkinek más lesz a fontossági sorrend. Ha otthonról dolgozol, akkor az irodai állomás felállítása fontosabb, mint a nappali rendezgetése. Írj egy listát, mik a legfontosabb, és mik a ráérős dolgok, majd ezek alapján haladj a pakolással.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.