5+1 tipp a költözés utáni kipakoláshoz – Ezt a sorrendet kövessétek!

5+1 tipp a költözés utáni kipakoláshoz – Ezt a sorrendet kövessétek!

Miután a megérkezik az összes doboz az új otthonba, igazán ijesztő érzés elkezdeni a kipakolást. A zsákok és tárolók halmazát látva a legtöbben inkább túlterheltnek, mintsem inspiráltnak érezik magunkat. Melyik dobozt csomagoljuk ki először? Hogyan lesz itt valaha rend? Aggodalomra semmi ok, cikkünkben összeszedtük a legjobb tippeket.

Ötletládához ad!

1. Romlandó dolgok elpakolása

Elsőként a hűtőt kell működőképessé tennünk, még ha nem is a végleges helyére állítjuk be azonnal. A romlandó dolgokat ugyanis muszáj elpakolni valahova, és mivel napok is kellenek a költözés utáni pakoláshoz, nem maradhatunk addig étel nélkül. Maradjunk szigorúan a romlandó dolgoknál, maximum pár konyhai eszköz kipakolásánál. A jénai tálakat elég később kirámolni.

2. Vegyük előre a hálószobát

A költözés kimerítő folyamat, pihentető alvás nélkül szinte lehetetlen végigcsinálni. A hálószoba általában amúgy is kicsi helyiség, kevés holmival. A profik szerint pedig mindig a leggyorsabban kipakolható szobákkal kell kezdeni.

3. Pakoljuk ki a legfontosabb használati tárgyakat

Itt minden olyasmire gondolunk, ami nélkülözhetetlen egy teljes napon át. Például kontaktlencse tartó, tusfürdő, naponta szedett gyógyszerek, kávé és egyéb pipereholmik… A lényeg, hogy minden olyan egy helyre össze legyen gyűjtve, aminek a napi használata elkerülhetetlen.

4. Minden doboz kerüljön azonnal a megfelelő helyiségbe

Ne a nappaliban vagy előtérben gyűjtsünk minden dobozt egy kupacban. A hálószobai holmik menjenek egyenesen a hálószobába, a nappali dolgai a nappaliba stb… Sokkal egyszerűbb lesz kipakolni vagy hozzáférni egy-egy dobozhoz.

5. Gyerekek, kisállatok, növények

A pici gyerekek, kisállatok és növények nem tudják kivenni a részüket a kipakolásból, ám az ő cuccaik is legalább olyan fontosak. A saját dolgunkkal párhuzamosan pakoljuk ki a gyerekszobát és a kiskedvenc dolgait, hogy a nap végén el tudjuk őket látni.

+1. Fontossági lista

Az előbb említett listán felül mindenkinek más lesz a fontossági sorrend. Ha otthonról dolgozol, akkor az irodai állomás felállítása fontosabb, mint a nappali rendezgetése. Írj egy listát, mik a legfontosabb, és mik a ráérős dolgok, majd ezek alapján haladj a pakolással.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Otthon Vakáció a fák világában – A noszvaji Fekete Rigó

Kikapcsolódás a lombok között? Nem véletlenül egy madár nevét kapta meg a Noszvaj üdülőterületén épült Fekete Rigó, ahol tényleg a lombok között fújhatjuk ki a levegőt és szabadulhatunk meg a hétköznapok stresszétől. A különleges, igényesen berendezett ház két fő számára tökéletes pihenőhelyet nyújt.

Tipp Neked készítettem VIII. – Saját készítésű illatkő sótésztából

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Tipp Ezeket az egyszerű, de jópofa díszeket akár kisgyerekekkel is elkészíthetjük

A rossz időben állandóan otthon unatkoznak a gyerekek? Esetleg szereted kézzel készített díszekkel dekorálni a karácsonyfát? A legjobb helyen jársz!

Tipp Neked készítettem VII. – Rozmaringvíz mindössze 5 lépésben

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Stílus Tegyük tisztába! Ez a különbség a modern és a kortárs lakásbelső között

Sokan talán azt sem veszik észre, hogy két külön stílusvilágról van szó. Akik igen, azok sem biztos, hogy meg tudják ragadni a kettő közötti különbség lényegét. Pedig van differencia. Most el is magyarázzuk, mi.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin