5+1 tipp a költözés utáni kipakoláshoz – Ezt a sorrendet kövessétek!

5+1 tipp a költözés utáni kipakoláshoz – Ezt a sorrendet kövessétek!

Miután a megérkezik az összes doboz az új otthonba, igazán ijesztő érzés elkezdeni a kipakolást. A zsákok és tárolók halmazát látva a legtöbben inkább túlterheltnek, mintsem inspiráltnak érezik magunkat. Melyik dobozt csomagoljuk ki először? Hogyan lesz itt valaha rend? Aggodalomra semmi ok, cikkünkben összeszedtük a legjobb tippeket.

Ötletládához ad!

1. Romlandó dolgok elpakolása

Elsőként a hűtőt kell működőképessé tennünk, még ha nem is a végleges helyére állítjuk be azonnal. A romlandó dolgokat ugyanis muszáj elpakolni valahova, és mivel napok is kellenek a költözés utáni pakoláshoz, nem maradhatunk addig étel nélkül. Maradjunk szigorúan a romlandó dolgoknál, maximum pár konyhai eszköz kipakolásánál. A jénai tálakat elég később kirámolni.

2. Vegyük előre a hálószobát

A költözés kimerítő folyamat, pihentető alvás nélkül szinte lehetetlen végigcsinálni. A hálószoba általában amúgy is kicsi helyiség, kevés holmival. A profik szerint pedig mindig a leggyorsabban kipakolható szobákkal kell kezdeni.

3. Pakoljuk ki a legfontosabb használati tárgyakat

Itt minden olyasmire gondolunk, ami nélkülözhetetlen egy teljes napon át. Például kontaktlencse tartó, tusfürdő, naponta szedett gyógyszerek, kávé és egyéb pipereholmik… A lényeg, hogy minden olyan egy helyre össze legyen gyűjtve, aminek a napi használata elkerülhetetlen.

4. Minden doboz kerüljön azonnal a megfelelő helyiségbe

Ne a nappaliban vagy előtérben gyűjtsünk minden dobozt egy kupacban. A hálószobai holmik menjenek egyenesen a hálószobába, a nappali dolgai a nappaliba stb… Sokkal egyszerűbb lesz kipakolni vagy hozzáférni egy-egy dobozhoz.

5. Gyerekek, kisállatok, növények

A pici gyerekek, kisállatok és növények nem tudják kivenni a részüket a kipakolásból, ám az ő cuccaik is legalább olyan fontosak. A saját dolgunkkal párhuzamosan pakoljuk ki a gyerekszobát és a kiskedvenc dolgait, hogy a nap végén el tudjuk őket látni.

+1. Fontossági lista

Az előbb említett listán felül mindenkinek más lesz a fontossági sorrend. Ha otthonról dolgozol, akkor az irodai állomás felállítása fontosabb, mint a nappali rendezgetése. Írj egy listát, mik a legfontosabb, és mik a ráérős dolgok, majd ezek alapján haladj a pakolással.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Otthon Varázslat 20 négyzetméteren – Ez a lakás felülírja a szűk terek fogalmát

A kislakás különleges műfaj, ami a megszokottnál sokkal kompaktabb elrendezést, komoly átgondolást és látványos ötleteket igényel, hogy minden funkció elférjen kevés négyzetméteren. Ebben a picike otthonban ez igencsak látványosan sikerült.

Tipp Tavaszi nagytakarítás: így lesz csíkmentes az ablaküveg

Nincs tavaszi nagytakarítás ablaktisztítás nélkül, ennek ellenére ez az egyik legkevésbé kedvelt munka, hiszen sokáig tart, sok energiát emészt fel, végül mégis sokszor csíkos és foltos a felület. Utóbbi problémára hoztunk most megoldást.

Tipp A bolyhos szőnyegek tisztítása: csak 3 eszközre van szükséged hozzá

A bolyhos szőnyegek nagyon kényelmesek, hiszen a hosszú szálak miatt puhák, ráadásul szinte valamennyi stílushoz jól illenek. Sokan azonban ódzkodnak tőlük, mégpedig a takarítás miatt. Ez valóban sarkalatos pont, de az alábbi 3 eszköz segítségével könnyebb lesz a dolgod.

Kert A gyep gondozása tél után – Erre van szüksége tavasszal a fűnek

A hosszú és hideg tél után a növényeknek kiemelt figyelemre és törődésre van szükségük. Ez a fűre is igaz. Mutatjuk, mit kell tenned a gyeppel, hogy tavasszal (aztán pedig nyáron is) szép és egészséges legyen.

Kert Ezeket a növényeket ültesd az udvar árnyékos részeire

Ha már tapasztalt kertész vagy, bizonyára félve fogsz neki az árnyékos helyek megtervezéséhez, hiszen nehéz virágba borítani a naptól elzárt részeket. A kert azonban csak úgy lesz szép, ha minden pontjában van valami zöld, ehhez pedig ismerni kell az árnyéktűrő virágokat. Hoztunk egy listát a legszebb növényekről, amelyek örömmel költöznének a kerted árnyékos sarkaiba is.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin