Forrás: Getty

5 zseniális trükk, amikhez csak egy ragasztópisztolyra van szükségünk

Halk szekrénycsukódás

Gyakran becsapod a konyha- vagy a ruhásszekrény ajtaját, amivel óriási zajt csapsz? Ha tenni szeretnél ez ellen, akkor ragadd meg a ragasztópisztolyt, és tegyél egy-két csepp forró ragasztót az ajtók sarkaiba. Várd meg, míg teljesen megkeményedik, majd próbáld ki! Hidd el, mostantól nem fogsz tudni zajt csapni az ajtók csapkodásával.

Csúszós papucs

Ki ne ismerné a csúszásgátlóval ellátott zoknikat? Jó hír, hogy ezeket a csúszásgátlókat te magad is elkészítheted egy ragasztópisztoly segítségével. Télen nagyon kedveltek a különböző mamuszok, de ezek talpai nagyon csúsznak, ami ellen tenni kell, nehogy baleset legyen a vége. Ehhez mindössze tegyél pár cseppet a papucs talpára, várd meg, hogy teljesen megszáradjon, és már el is készültél.

Padlóvédő filc

A bútorok nagyon csúnya foltokat és karcokat hagyhatnak a padlón, ezért kell padlóvédő filcet tenni azok lábára. Ha épp nincs otthon ilyen filced, de gyors megoldásra van szükséged, akkor a ragasztópisztoly ismét segíteni fog. Ehhez tegyél az asztal- vagy a székláb aljára egy csepp ragasztót, erre egy ragasztószalagot, és már el is készültél. Nagyon fontos, hogy tényleg megvárd, amíg teljesen megszárad, nehogy a bútort hozzáragaszd a padlóhoz.

Vállfa

Nincs is annál idegesítőbb, mint amikor felteszed a frissen vasalt ruhát a vállfára, ami ugyanabban a pillanatban le is csúszik róla, így kezdheted elölről a vasalást. Annak érdekében, hogy ez a jövőben ne következzen be, tegyél 2-2 kis cseppet a vállfa mindkét oldalára, várd meg, hogy ezek teljesen megszáradjanak, majd tedd rá a ruhát. Mostantól biztos lehetsz abban, hogy nem fog lecsúszni a frissen vasalt blúz.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.