5 zseniális trükk, amikhez csak egy ragasztópisztolyra van szükségünk

5 zseniális trükk, amikhez csak egy ragasztópisztolyra van szükségünk

A forró ragasztópisztoly egy rendkívül praktikus eszköz, amit használhatunk barkácsolás során, de számos más esetben is. Sőt mi több, segítségével az alábbi 5 problémát is könnyedén megoldhatjuk.

Ötletládához ad!

Halk szekrénycsukódás

Gyakran becsapod a konyha- vagy a ruhásszekrény ajtaját, amivel óriási zajt csapsz? Ha tenni szeretnél ez ellen, akkor ragadd meg a ragasztópisztolyt, és tegyél egy-két csepp forró ragasztót az ajtók sarkaiba. Várd meg, míg teljesen megkeményedik, majd próbáld ki! Hidd el, mostantól nem fogsz tudni zajt csapni az ajtók csapkodásával.

Csúszós papucs

Ki ne ismerné a csúszásgátlóval ellátott zoknikat? Jó hír, hogy ezeket a csúszásgátlókat te magad is elkészítheted egy ragasztópisztoly segítségével. Télen nagyon kedveltek a különböző mamuszok, de ezek talpai nagyon csúsznak, ami ellen tenni kell, nehogy baleset legyen a vége. Ehhez mindössze tegyél pár cseppet a papucs talpára, várd meg, hogy teljesen megszáradjon, és már el is készültél.

Padlóvédő filc

A bútorok nagyon csúnya foltokat és karcokat hagyhatnak a padlón, ezért kell padlóvédő filcet tenni azok lábára. Ha épp nincs otthon ilyen filced, de gyors megoldásra van szükséged, akkor a ragasztópisztoly ismét segíteni fog. Ehhez tegyél az asztal- vagy a székláb aljára egy csepp ragasztót, erre egy ragasztószalagot, és már el is készültél. Nagyon fontos, hogy tényleg megvárd, amíg teljesen megszárad, nehogy a bútort hozzáragaszd a padlóhoz.

Vállfa

Nincs is annál idegesítőbb, mint amikor felteszed a frissen vasalt ruhát a vállfára, ami ugyanabban a pillanatban le is csúszik róla, így kezdheted elölről a vasalást. Annak érdekében, hogy ez a jövőben ne következzen be, tegyél 2-2 kis cseppet a vállfa mindkét oldalára, várd meg, hogy ezek teljesen megszáradjanak, majd tedd rá a ruhát. Mostantól biztos lehetsz abban, hogy nem fog lecsúszni a frissen vasalt blúz.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Promóció Okosan bánnál az energiával? Adunk hozzá 4 tuti tippet

Az energia nagy kincs, és nem olcsó mulatság. Nincs hát más választásunk, muszáj okosan bánni vele. Mutatjuk is, hogyan.

Otthon Balázs Andi színésznő kutyabarát otthonában jártunk

Két ember plusz négy kutya az annyi, mint egy nagy boldog falka. Így él együtt Balázs Andi színésznő és párja, Gábor befogadott kedvenceivel. Náluk jártunk vendégségben.

Tipp Vajon úgy locsolod az anyósnyelvet, ahogyan kell?

Az anyósnyelv – vagy más néven szanszeveria – arról híres, hogy elnyűhetetlen. Az anyósnyelv Achilles-sarka egyedül a locsolás, mivel sajnos könnyű túlöntözni. Szerencsére azonban, ha pár dologra odafigyelünk, elkerülhető a baj.

Tipp Teakfa tisztítása: ezekkel a házi szerekkel garantált a siker!

Ha eddig azt hitted, hogy a teakfa tisztítása csak drága vegyszerekkel lehetséges, akkor biztosan örülsz annak a hírnek, miszerint egyszerű házi szerekkel is könnyedén sikert érhetsz el.

Tipp A 3 legismertebb áramspórolási technika – Melyik igaz, és melyik nem?

A villany egyre drágább, ezért érthető, hogy egyre nagyobb keletje van a spórolási technikáknak. De vajon milyen trükkökkel lehet ténylegesen megfogni a rezsit, és melyek azok a praktikák, amik nem érnek semmit?

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin