5 zseniális trükk, amikhez csak egy ragasztópisztolyra van szükségünk

5 zseniális trükk, amikhez csak egy ragasztópisztolyra van szükségünk

A forró ragasztópisztoly egy rendkívül praktikus eszköz, amit használhatunk barkácsolás során, de számos más esetben is. Sőt mi több, segítségével az alábbi 5 problémát is könnyedén megoldhatjuk.

Ötletládához ad!

Halk szekrénycsukódás

Gyakran becsapod a konyha- vagy a ruhásszekrény ajtaját, amivel óriási zajt csapsz? Ha tenni szeretnél ez ellen, akkor ragadd meg a ragasztópisztolyt, és tegyél egy-két csepp forró ragasztót az ajtók sarkaiba. Várd meg, míg teljesen megkeményedik, majd próbáld ki! Hidd el, mostantól nem fogsz tudni zajt csapni az ajtók csapkodásával.

Csúszós papucs

Ki ne ismerné a csúszásgátlóval ellátott zoknikat? Jó hír, hogy ezeket a csúszásgátlókat te magad is elkészítheted egy ragasztópisztoly segítségével. Télen nagyon kedveltek a különböző mamuszok, de ezek talpai nagyon csúsznak, ami ellen tenni kell, nehogy baleset legyen a vége. Ehhez mindössze tegyél pár cseppet a papucs talpára, várd meg, hogy teljesen megszáradjon, és már el is készültél.

Padlóvédő filc

A bútorok nagyon csúnya foltokat és karcokat hagyhatnak a padlón, ezért kell padlóvédő filcet tenni azok lábára. Ha épp nincs otthon ilyen filced, de gyors megoldásra van szükséged, akkor a ragasztópisztoly ismét segíteni fog. Ehhez tegyél az asztal- vagy a székláb aljára egy csepp ragasztót, erre egy ragasztószalagot, és már el is készültél. Nagyon fontos, hogy tényleg megvárd, amíg teljesen megszárad, nehogy a bútort hozzáragaszd a padlóhoz.

Vállfa

Nincs is annál idegesítőbb, mint amikor felteszed a frissen vasalt ruhát a vállfára, ami ugyanabban a pillanatban le is csúszik róla, így kezdheted elölről a vasalást. Annak érdekében, hogy ez a jövőben ne következzen be, tegyél 2-2 kis cseppet a vállfa mindkét oldalára, várd meg, hogy ezek teljesen megszáradjanak, majd tedd rá a ruhát. Mostantól biztos lehetsz abban, hogy nem fog lecsúszni a frissen vasalt blúz.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp Figyelem! Ezek a növények veszélyesek a macskádra

Szereted a növényeket, viszont egy vagy több cicával élsz együtt? Akkor nem mindegy, hogy milyen cserepesekkel díszíted az otthonod, mert bizonyos fajták mérgezők lehetnek a macskád számára.

Tipp Zöld otthon – Így lesz fenntarthatóbb a fürdőszobád

A lakás fontosabb pontjain már tudatosabb megoldásokra váltottál, de a fürdőszobában még várat magára a „zöldebb” életforma? Akkor fogadd meg alábbi tippjeinket!

Tipp Az igazán tiszta ablak kulcsa: így takarítsd a rolót

Az ablakpucolás egyik legnehezebb pontja a rolók tisztítása. Sok apró zug és nem ritkán vastag porréteg – nem a legjobb párosítás. Nézzük, hogyan teheted könnyebbé magadnak a feladatot.

Tipp A konyha 3 legpiszkosabb pontja – És a megoldás rájuk

Nem jó szívvel gondolunk arra, hogy a konyhának több olyan pontja is van, ahol hemzsegnek a baktériumok és kifejezetten koszosnak számítanak még akkor is, ha látszólag nem nagy a baj. Érdekel, melyik a konyhád 3 legkoszosabb pontja? Eláruljuk, hogyan teheted ezeket rendbe.

Tipp 5 zöldebb alternatíva a környezetbarát mosás jegyében

Szeretnéd az otthonodat még biztonságosabbá és fenntarthatóbbá tenni? Hagyd el a bolti, vegyszeres mosószereket és öblítőket, hiszen rengeteg környezetkímélő megoldás létezik helyettük.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin