5 zseniális trükk, amikhez csak egy ragasztópisztolyra van szükségünk

5 zseniális trükk, amikhez csak egy ragasztópisztolyra van szükségünk

A forró ragasztópisztoly egy rendkívül praktikus eszköz, amit használhatunk barkácsolás során, de számos más esetben is. Sőt mi több, segítségével az alábbi 5 problémát is könnyedén megoldhatjuk.

Ötletládához ad!

Halk szekrénycsukódás

Gyakran becsapod a konyha- vagy a ruhásszekrény ajtaját, amivel óriási zajt csapsz? Ha tenni szeretnél ez ellen, akkor ragadd meg a ragasztópisztolyt, és tegyél egy-két csepp forró ragasztót az ajtók sarkaiba. Várd meg, míg teljesen megkeményedik, majd próbáld ki! Hidd el, mostantól nem fogsz tudni zajt csapni az ajtók csapkodásával.

Csúszós papucs

Ki ne ismerné a csúszásgátlóval ellátott zoknikat? Jó hír, hogy ezeket a csúszásgátlókat te magad is elkészítheted egy ragasztópisztoly segítségével. Télen nagyon kedveltek a különböző mamuszok, de ezek talpai nagyon csúsznak, ami ellen tenni kell, nehogy baleset legyen a vége. Ehhez mindössze tegyél pár cseppet a papucs talpára, várd meg, hogy teljesen megszáradjon, és már el is készültél.

Padlóvédő filc

A bútorok nagyon csúnya foltokat és karcokat hagyhatnak a padlón, ezért kell padlóvédő filcet tenni azok lábára. Ha épp nincs otthon ilyen filced, de gyors megoldásra van szükséged, akkor a ragasztópisztoly ismét segíteni fog. Ehhez tegyél az asztal- vagy a székláb aljára egy csepp ragasztót, erre egy ragasztószalagot, és már el is készültél. Nagyon fontos, hogy tényleg megvárd, amíg teljesen megszárad, nehogy a bútort hozzáragaszd a padlóhoz.

Vállfa

Nincs is annál idegesítőbb, mint amikor felteszed a frissen vasalt ruhát a vállfára, ami ugyanabban a pillanatban le is csúszik róla, így kezdheted elölről a vasalást. Annak érdekében, hogy ez a jövőben ne következzen be, tegyél 2-2 kis cseppet a vállfa mindkét oldalára, várd meg, hogy ezek teljesen megszáradjanak, majd tedd rá a ruhát. Mostantól biztos lehetsz abban, hogy nem fog lecsúszni a frissen vasalt blúz.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp A teregetés legjobb időpontja – Így sokkal gyorsabban fognak száradni a ruhák

Akinek nincs szárítógépe, annak ősszel és télen igencsak nagy kihívás a teregetés, hiszen a frissen mosott ruhák sokkal lassabban száradnak mint tavasszal vagy nyáron. Cikkünkben eláruljuk, hogy mikor érdemes mosni annak érdekében, hogy a hidegebb évszakokban minél gyorsabban száradjanak meg a ruhák.

Tipp Így segítsz a kertedbe költözött madarakon a hidegebb hónapokban

Rendszeresen eteted a madarakat? Mutatjuk, mit tudsz tenni értük a leghidegebb hónapok alatt.

Tipp 2022 legszebb konyhai trendjei

Minden év új trendeket hoz magával, így 2022 is. Ha kíváncsi vagy, hogy idén mik lesznek a konyhatrendek, akkor görgess lejjebb!

Tipp Csokifoltok eltávolítása – Ezekkel a praktikákkal biztosan sikerül!

Legyünk őszinték! A csokifoltok nem csak a gyerekes családoknál jelentenek problémát, hiszen a felnőttek is előszeretettel esznek csokoládét – ahogy ők is könnyedén összekenhetik a ruhájukat. Cikkünkben megosztunk pár szuper trükköt, melyeknek hála hamar eltüntethetjük ennek nyomait.

Tipp 2022-ben ez a 3 lakberendezési trend fog mindenhonnan visszaköszönni

Egy biztos: 2022-ben a kényelem áll a középpontban, így minden trend ennek lesz alárendelve. Következzen 3 olyan, ami mellett nem fogunk tudni elmenni.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin