5 lifestlye tipp, hogy minimálisra csökkenthesd a kacatok számát otthon

5 lifestlye tipp, hogy minimálisra csökkenthesd a kacatok számát otthon

Sajnos nehéz elejét venni a rengeteg limlom megszaporodásának, különösen miután gyerekek is érkeznek a családba. Az éves lomtalanítás sokat segíthet a helyzeten, ám többnyire nem jelent végső megoldást. A kulcs a kacatok begyűjtésének megelőzésében áll. Hoztunk 5 lifestyle tippet, melyek segítenek ebben.

Ötletládához ad!

1. Mondj nemet az ingyenes termékmintákra

Te is tonnaszámra fogadod el az ingyenes termékmintákat, még akkor is, ha biztosan nem fogod használni azokat? Ideje változtatni ezen! Ezek ugyanis csak foglalják a helyet a szekrényben vagy a fiókban, végül lejárnak, és bontatlanul dobod őket a kukába.

2. Fizesd csekkjeidet online

Bár már leginkább elektronikus formában fizetjük a számlákat, sok cég kiküldi még papíralapon is az elszámolást. Ezzel az igazi probléma, hogy a sárga csekkek is csak tengődnek a lakásban. Szánjunk rá magunkat egy délután, hogy lemondjuk az összes papír számlát, és mostantól intézzünk mindent elektronikus úton. A környezet is hálás lesz érte.

3. Állandósítsd az ajándékozást

A lomtalanítások alkalmával a jó állapotban lévő ruhákat és tárgyakat elajándékozzuk, hiszen másnak még kincs lehet. De ne csak lomtalanítások alkalmával kerítsünk sort erre, rendszeresítsünk egy dobozt, melybe mindig betehetjük az elajándékozandó tárgyakat. Ha összegyűlt egy nagyobb adag, keressünk fel egy szeretetszolgálatot vagy egy rászoruló családot, melynek biztosan jól jön a segítség.

4. Vásárolj listával

Egy csomó felesleges dolog megvásárlását megspórolhatjuk, ha mindig listát írunk a vásárláshoz. Ne csak a heti nagy bevásárlásnál ragaszkodjunk ehhez, hanem akkor is, amikor dekorációt vagy lakberendezési kiegészítőt szerzünk be. Ragaszkodjunk ahhoz, hogy csak a listán lévő dolgokat vegyük meg, így semmi nem kerül haza feleslegesen.

5. „Egy jön, egy megy” szabály

Ennek lényege, hogy amikor valamiből beszerzünk egy újat, akkor egy réginek mennie kell. Különösen hasznos a ruhatárunk és a dekoráció területén, mivel ezekből gyűlik fel a legtöbb kacat. Vezesd be magadnak is, és ragaszkodj hozzá szigorúan.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Stílus Húsvéti asztal dekorációs ötletek: inspirálódj gyönyörű megoldásokból

Hamarosan itt a húsvét, itt az ideje készülni az ünnepi ebédre. A menü sokkal ízletesebb lesz, ha megadjuk a módját a terítéknek is. Hoztunk néhány lélegzetelállítóan szép húsvéti asztal terítéket.

Tipp Római roló kisokos – Árnyékolás divatosan „csináld magad” módra

Ha felújítás előtt állsz, és egy kicsit fel szeretnéd dobni az ablakok környékét, de még nem tudod mivel, akkor vess egy pillantást a római rolóra. A római roló egy olyan árnyékoló megoldás, ami sokféle kinézetben elérhető, így dekorációnak is kiváló.

Otthon Antik tárgyak bűvöletében – Gödöllői csodaház

A mi munkánkban talán az az irigylésre méltó, hogy különleges emberekkel az otthonukban beszélgethetünk. Már az első találkozás hatalmas bizalmat feltételez a vendéglátóink részéről, hiszen ismeretlenként kopogtatunk, és ahogy nyílik az ajtó, máris beleláthatunk a világukba.

Tipp Tavaszi nagytakarítás: 5 zseniális trükk, ami megkönnyíti a takarítást

A tavaszi nagytakarítás sokaknak mumus, hiszen rengeteg munkával jár. Az alábbi tippeknek hála azonban sokkal gyorsabban fogsz végezni, sőt, nem is fogsz annyira elfáradni.

Tipp Íme, egy zseniális trükk, hogyan varázsold ragyogóan tisztává a sütőt

A sütő tisztításának többféle módja van. Használhatod az öntisztító funkciót, de a hagyományos sikálás is mindig megoldás. Vagy bevethetsz egy olyan technikát, amelyet már régóta használnak mikrohullámú sütő tisztítására, azaz gőzzel is tisztíthatod a készülék belseját.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin