5 lifestlye tipp, hogy minimálisra csökkenthesd a kacatok számát otthon

5 lifestlye tipp, hogy minimálisra csökkenthesd a kacatok számát otthon

Sajnos nehéz elejét venni a rengeteg limlom megszaporodásának, különösen miután gyerekek is érkeznek a családba. Az éves lomtalanítás sokat segíthet a helyzeten, ám többnyire nem jelent végső megoldást. A kulcs a kacatok begyűjtésének megelőzésében áll. Hoztunk 5 lifestyle tippet, melyek segítenek ebben.

Ötletládához ad!

1. Mondj nemet az ingyenes termékmintákra

Te is tonnaszámra fogadod el az ingyenes termékmintákat, még akkor is, ha biztosan nem fogod használni azokat? Ideje változtatni ezen! Ezek ugyanis csak foglalják a helyet a szekrényben vagy a fiókban, végül lejárnak, és bontatlanul dobod őket a kukába.

2. Fizesd csekkjeidet online

Bár már leginkább elektronikus formában fizetjük a számlákat, sok cég kiküldi még papíralapon is az elszámolást. Ezzel az igazi probléma, hogy a sárga csekkek is csak tengődnek a lakásban. Szánjunk rá magunkat egy délután, hogy lemondjuk az összes papír számlát, és mostantól intézzünk mindent elektronikus úton. A környezet is hálás lesz érte.

3. Állandósítsd az ajándékozást

A lomtalanítások alkalmával a jó állapotban lévő ruhákat és tárgyakat elajándékozzuk, hiszen másnak még kincs lehet. De ne csak lomtalanítások alkalmával kerítsünk sort erre, rendszeresítsünk egy dobozt, melybe mindig betehetjük az elajándékozandó tárgyakat. Ha összegyűlt egy nagyobb adag, keressünk fel egy szeretetszolgálatot vagy egy rászoruló családot, melynek biztosan jól jön a segítség.

4. Vásárolj listával

Egy csomó felesleges dolog megvásárlását megspórolhatjuk, ha mindig listát írunk a vásárláshoz. Ne csak a heti nagy bevásárlásnál ragaszkodjunk ehhez, hanem akkor is, amikor dekorációt vagy lakberendezési kiegészítőt szerzünk be. Ragaszkodjunk ahhoz, hogy csak a listán lévő dolgokat vegyük meg, így semmi nem kerül haza feleslegesen.

5. „Egy jön, egy megy” szabály

Ennek lényege, hogy amikor valamiből beszerzünk egy újat, akkor egy réginek mennie kell. Különösen hasznos a ruhatárunk és a dekoráció területén, mivel ezekből gyűlik fel a legtöbb kacat. Vezesd be magadnak is, és ragaszkodj hozzá szigorúan.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Felújítás Vintage komód és tálaló bútor ötletek – Napjaink legjobb DIY bútorfelújításai

A bútorfelújítás a valaha volt legnagyobb népszerűségének örvend, az interneten pedig naponta tömegek osztják meg sikeres bútorfelújítási projektjeiket. Összeválogattuk a legjobban sikerül vintage komód vagy tálaló megoldásokat, melyeket mi is könnyen megvalósíthatunk otthon.

Stílus Maximalista lakberendezés – Képekkel mutatjuk be ezt a nem mindennapi stílust

Nem hallottál még a maximalista lakberendezésről? Vagy csupán nem tudsz konkrétumokat társítani hozzá? Segítünk jobban megismerni.

Kert Optikai csalás: így lesz egy kicsi kertből nagy

Nagyon sokan egy saját kertről álmodnak, aminek azonban az alapterülete gyakran sokkal kisebb, mint amekkorára a legtöbben vágynak. Azonban nem kell elkeseredni, ugyanis pár trükkel optikailag tágasabbá lehet varázsolni.

Kert Agyagos a talaj a kertedben? Íme 5 virág, ami ilyen földben is jól érzi magát

Agyagos a talaj a kertedben, ezért kipusztulnak a növényeid? Vagy eleve bele se mersz fogni a kertészkedésbe? Van megoldás!

Kert Elszáradtak a növényeid? Ezekkel a zseniális praktikákkal új életet lehelhetsz beléjük

Szereted a szobanövényeket, de sajnos nincs érzéked a gondozásukhoz, aminek következtében a legtöbb tönkremegy? Ebben az esetben az alábbi trükköket ajánljuk, hogy a jövőben tovább bírják a szobanövényeid.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin