5 lifestlye tipp, hogy minimálisra csökkenthesd a kacatok számát otthon

5 lifestlye tipp, hogy minimálisra csökkenthesd a kacatok számát otthon

Sajnos nehéz elejét venni a rengeteg limlom megszaporodásának, különösen miután gyerekek is érkeznek a családba. Az éves lomtalanítás sokat segíthet a helyzeten, ám többnyire nem jelent végső megoldást. A kulcs a kacatok begyűjtésének megelőzésében áll. Hoztunk 5 lifestyle tippet, melyek segítenek ebben.

Ötletládához ad!

1. Mondj nemet az ingyenes termékmintákra

Te is tonnaszámra fogadod el az ingyenes termékmintákat, még akkor is, ha biztosan nem fogod használni azokat? Ideje változtatni ezen! Ezek ugyanis csak foglalják a helyet a szekrényben vagy a fiókban, végül lejárnak, és bontatlanul dobod őket a kukába.

2. Fizesd csekkjeidet online

Bár már leginkább elektronikus formában fizetjük a számlákat, sok cég kiküldi még papíralapon is az elszámolást. Ezzel az igazi probléma, hogy a sárga csekkek is csak tengődnek a lakásban. Szánjunk rá magunkat egy délután, hogy lemondjuk az összes papír számlát, és mostantól intézzünk mindent elektronikus úton. A környezet is hálás lesz érte.

3. Állandósítsd az ajándékozást

A lomtalanítások alkalmával a jó állapotban lévő ruhákat és tárgyakat elajándékozzuk, hiszen másnak még kincs lehet. De ne csak lomtalanítások alkalmával kerítsünk sort erre, rendszeresítsünk egy dobozt, melybe mindig betehetjük az elajándékozandó tárgyakat. Ha összegyűlt egy nagyobb adag, keressünk fel egy szeretetszolgálatot vagy egy rászoruló családot, melynek biztosan jól jön a segítség.

4. Vásárolj listával

Egy csomó felesleges dolog megvásárlását megspórolhatjuk, ha mindig listát írunk a vásárláshoz. Ne csak a heti nagy bevásárlásnál ragaszkodjunk ehhez, hanem akkor is, amikor dekorációt vagy lakberendezési kiegészítőt szerzünk be. Ragaszkodjunk ahhoz, hogy csak a listán lévő dolgokat vegyük meg, így semmi nem kerül haza feleslegesen.

5. „Egy jön, egy megy” szabály

Ennek lényege, hogy amikor valamiből beszerzünk egy újat, akkor egy réginek mennie kell. Különösen hasznos a ruhatárunk és a dekoráció területén, mivel ezekből gyűlik fel a legtöbb kacat. Vezesd be magadnak is, és ragaszkodj hozzá szigorúan.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 5+1 tanács, ha fenntartható otthont szeretnél

Környezettudatos, zöld, fenntartható – rokon értelmű szavak ezek, melyek egyre inkább a mindennapjaink részévé válnak. Ezért is fontos, hogy otthonainkban is minél inkább érvényre jussanak. De mit is tehetsz azért, hogy élettered valóban fenntartható legyen? Alábbi tippjeink segítenek ebben.

Promóció Egyszerre szépít és varázsol köréd különleges illatot – Tudod mi az?

Manapság már nem elég, ha valami egy dologban jó. Többet akarunk! Legyen hasznunkra duplán. Például legyen szép és hasznos egyszerre.

Kert A legszebb növények egy színes és gyönyörű őszi kerthez

Az esős őszies napokon minden porcikánkkal arra vágyunk, hogy valami színt csempésszen a szürke hétköznapokba. Ennek a kívánságunknak pedig tökéletesen eleget tesznek az alábbi gyönyörű virágok.

Tipp 5 szuper trükk, hogy gyorsabban száradjon a frissen mosott ruha

Már biztosan mindenkivel megesett, hogy az aznapra kiszemelt ruhadarabja még mindig a teregetőn lógott vizesen, így nem tudta felvenni. Ennek azonban vége! Az alábbi 5 tippnek hála érdemben gyorsíthatunk a száradási folyamaton.

Tipp Ez az 5 népszerű szobanövény mérgező a kutyák számára

A növényrajongók számára nem ismeretlen az a bosszantó helyzet, amikor egyik kedvenc cserepe leveleit megcsócsálja a család kutyája. Sajnos ezt nem tudjuk teljesen kiküszöbölni, ha kisállatunk van – és nem is ez a legnagyobb ezzel, hiszen cserepeseink viszonylag könnyen pótolhatók. Az igazi veszély kiskedvencünket fenyegeti, hiszen ha számára mérgező növényt harapdál meg, könnyen baj történhet.

Tipp Egy csodaösszetevő, három természetes keverék – Így varázsolj a levendulával

Szereted a friss, nyugtató illatokat otthonodban? Inkább a természetes, saját készítményeket választod a bolti szerek helyett? Az alábbi csodaösszetevővel környezetbarát légfrissítőt, szőnyegillatosítót és öblítőt készíthetsz. Ráadásul fillérekből, pillanatok alatt!

Tipp Ízléstelen vagy trendi? Visszatérnek a 2000-es évek lakberendezési trendjei

Ahogy a divatban, úgy a lakberendezésben is rendre visszatérnek a korábbi évek trendjei. Jelen esetben a 2000-es évek vannak a terítéken – már csak azt kell eldöntenünk, hogy mi a véleményünk ezekről.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin