5 lifestlye tipp, hogy minimálisra csökkenthesd a kacatok számát otthon

5 lifestlye tipp, hogy minimálisra csökkenthesd a kacatok számát otthon

Sajnos nehéz elejét venni a rengeteg limlom megszaporodásának, különösen miután gyerekek is érkeznek a családba. Az éves lomtalanítás sokat segíthet a helyzeten, ám többnyire nem jelent végső megoldást. A kulcs a kacatok begyűjtésének megelőzésében áll. Hoztunk 5 lifestyle tippet, melyek segítenek ebben.

Ötletládához ad!

1. Mondj nemet az ingyenes termékmintákra

Te is tonnaszámra fogadod el az ingyenes termékmintákat, még akkor is, ha biztosan nem fogod használni azokat? Ideje változtatni ezen! Ezek ugyanis csak foglalják a helyet a szekrényben vagy a fiókban, végül lejárnak, és bontatlanul dobod őket a kukába.

2. Fizesd csekkjeidet online

Bár már leginkább elektronikus formában fizetjük a számlákat, sok cég kiküldi még papíralapon is az elszámolást. Ezzel az igazi probléma, hogy a sárga csekkek is csak tengődnek a lakásban. Szánjunk rá magunkat egy délután, hogy lemondjuk az összes papír számlát, és mostantól intézzünk mindent elektronikus úton. A környezet is hálás lesz érte.

3. Állandósítsd az ajándékozást

A lomtalanítások alkalmával a jó állapotban lévő ruhákat és tárgyakat elajándékozzuk, hiszen másnak még kincs lehet. De ne csak lomtalanítások alkalmával kerítsünk sort erre, rendszeresítsünk egy dobozt, melybe mindig betehetjük az elajándékozandó tárgyakat. Ha összegyűlt egy nagyobb adag, keressünk fel egy szeretetszolgálatot vagy egy rászoruló családot, melynek biztosan jól jön a segítség.

4. Vásárolj listával

Egy csomó felesleges dolog megvásárlását megspórolhatjuk, ha mindig listát írunk a vásárláshoz. Ne csak a heti nagy bevásárlásnál ragaszkodjunk ehhez, hanem akkor is, amikor dekorációt vagy lakberendezési kiegészítőt szerzünk be. Ragaszkodjunk ahhoz, hogy csak a listán lévő dolgokat vegyük meg, így semmi nem kerül haza feleslegesen.

5. „Egy jön, egy megy” szabály

Ennek lényege, hogy amikor valamiből beszerzünk egy újat, akkor egy réginek mennie kell. Különösen hasznos a ruhatárunk és a dekoráció területén, mivel ezekből gyűlik fel a legtöbb kacat. Vezesd be magadnak is, és ragaszkodj hozzá szigorúan.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 5+1 tanács, ha fenntartható otthont szeretnél

Környezettudatos, zöld, fenntartható – rokon értelmű szavak ezek, melyek egyre inkább a mindennapjaink részévé válnak. Ezért is fontos, hogy otthonainkban is minél inkább érvényre jussanak. De mit is tehetsz azért, hogy élettered valóban fenntartható legyen? Alábbi tippjeink segítenek ebben.

Promóció Egyszerre szépít és varázsol köréd különleges illatot – Tudod mi az?

Manapság már nem elég, ha valami egy dologban jó. Többet akarunk! Legyen hasznunkra duplán. Például legyen szép és hasznos egyszerre.

Kert 4+1 ötlet, mire használhatod fel a lehullott faleveleket

Az őszi színekben pompázó lombkoronáknál kevés szemet gyönyörködtetőbb dolog van, ám a kerttulajdonosoknak munkát is adnak bőven. A lehullott levelek gereblyézése az őszi hidegben nem mindig kellemes feladat, ráadásul igazi szélmalom harc, hiszen nagyon lassan fogynak le a levelek az ágakról. De a száraz levél nem ellenség, hanem hasznos alapanyag! Hoztunk 5 ötletet arra, hogyan hasznosíthatod a kertben, így nem okoz majd akkora bosszúságot a színkavalkád a gyepen.

Stílus Különleges & olcsó DIY polcok, amiket saját magad is elkészíthetsz!

Sajátos hangulatot csempésznek az otthonainkba a különleges DIY polcok. Jó hír, hogy legtöbbjüket magad is elkészítheted! Hoztunk pár vagány ötletet

Tipp NE tedd ezt! – A következő 5 szokás jelentősen megrövidíti kanapéd élettartamát

Íratlan szabály, hogy egy közepes árú kanapéknak körülbelül 10 évig, míg a magasabb árú termékeknek legalább 25 évig kell kitartaniuk. De sajnos a legtöbb ember nem gondoskodik megfelelően a kanapéjáról, és ennek következtében még a kiváló minőségű darabok is idő előtt megöregedhetnek. Hogy mivel és hogyan rövidítjük meg ennek a bútordarabnak az élettartamát (akaratlanul is)? Ezeket gyűjtöttük össze alább.

Tipp 4+1 érv, amiért megéri belevágni a felújításba

Egy lakás teljeskörű renoválása nem kis vállalkozás. Sok-sok tervezés és szervezés előzi meg, közben még több kompromisszum és bosszúság kíséri, majd jó pár napot (hetet) igényel, mire minden a régi-új helyére kerül. Mégis azt mondjuk: megéri belevágnotok. Mutatjuk is, miért.

Kert Hasznos tippek lejtős kertek beépítéséhez – Így hozd egyenesbe az udvarod!

Magyarország területének legnagyobb részben síkság van, így ott egyáltalán nem találkozhatunk lejtős kertekkel. Azonban a kisebb falvak legnagyobb hányada hegyes, dombos vidéken fekszik, ahol bizony akadnak már lejtős területek. Ezek kicsit több odafigyelést igényelnek, mintha sík területen lennének, de szerencsére nem járnak annyival több gonddal. Ebben segítenek az alábbi hasznos tippek lejtős kertek beépítéséhez.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin