5 lifestlye tipp, hogy minimálisra csökkenthesd a kacatok számát otthon

5 lifestlye tipp, hogy minimálisra csökkenthesd a kacatok számát otthon

Sajnos nehéz elejét venni a rengeteg limlom megszaporodásának, különösen miután gyerekek is érkeznek a családba. Az éves lomtalanítás sokat segíthet a helyzeten, ám többnyire nem jelent végső megoldást. A kulcs a kacatok begyűjtésének megelőzésében áll. Hoztunk 5 lifestyle tippet, melyek segítenek ebben.

Ötletládához ad!

1. Mondj nemet az ingyenes termékmintákra

Te is tonnaszámra fogadod el az ingyenes termékmintákat, még akkor is, ha biztosan nem fogod használni azokat? Ideje változtatni ezen! Ezek ugyanis csak foglalják a helyet a szekrényben vagy a fiókban, végül lejárnak, és bontatlanul dobod őket a kukába.

2. Fizesd csekkjeidet online

Bár már leginkább elektronikus formában fizetjük a számlákat, sok cég kiküldi még papíralapon is az elszámolást. Ezzel az igazi probléma, hogy a sárga csekkek is csak tengődnek a lakásban. Szánjunk rá magunkat egy délután, hogy lemondjuk az összes papír számlát, és mostantól intézzünk mindent elektronikus úton. A környezet is hálás lesz érte.

3. Állandósítsd az ajándékozást

A lomtalanítások alkalmával a jó állapotban lévő ruhákat és tárgyakat elajándékozzuk, hiszen másnak még kincs lehet. De ne csak lomtalanítások alkalmával kerítsünk sort erre, rendszeresítsünk egy dobozt, melybe mindig betehetjük az elajándékozandó tárgyakat. Ha összegyűlt egy nagyobb adag, keressünk fel egy szeretetszolgálatot vagy egy rászoruló családot, melynek biztosan jól jön a segítség.

4. Vásárolj listával

Egy csomó felesleges dolog megvásárlását megspórolhatjuk, ha mindig listát írunk a vásárláshoz. Ne csak a heti nagy bevásárlásnál ragaszkodjunk ehhez, hanem akkor is, amikor dekorációt vagy lakberendezési kiegészítőt szerzünk be. Ragaszkodjunk ahhoz, hogy csak a listán lévő dolgokat vegyük meg, így semmi nem kerül haza feleslegesen.

5. „Egy jön, egy megy” szabály

Ennek lényege, hogy amikor valamiből beszerzünk egy újat, akkor egy réginek mennie kell. Különösen hasznos a ruhatárunk és a dekoráció területén, mivel ezekből gyűlik fel a legtöbb kacat. Vezesd be magadnak is, és ragaszkodj hozzá szigorúan.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Promóció Okosan bánnál az energiával? Adunk hozzá 4 tuti tippet

Az energia nagy kincs, és nem olcsó mulatság. Nincs hát más választásunk, muszáj okosan bánni vele. Mutatjuk is, hogyan.

Tipp Mosókonyha kialakításán gondolkozol? 6 eset, amikor NEM éri meg rászánnod a helyet és a pénzt

Egyre többen döntenek a mosókonyha kialakítása mellett, mert számos előnye van. Például a mosó- és szárítógép nem foglalja a helyet a fürdőszobában, vagy egy helyen tárolhatjuk az összes takarítóeszközt és tisztítószert. Néhány esetben azonban kifejezetten nem éri meg a kialakítása. Mutatjuk is, mikor érdemes elengedni a mosókonyha gondolatát:

Stílus 5 őszi dekoráció a természetből – Ezekkel dekoráld az otthonod most fenntartható módon

A természet ősszel mutatja meg a legszebb arcát, ennek az évszaknak a színkavalkádját semmi nem múlja felül. A forró nyár után jól esik végre bekuckózni, és meghitt hangulatot teremteni a lakásban gyertyák és a természet segítségével. Összeszedtünk 5 természet adta dekorációt, amit kár lenne kihagyni az őszi díszítésből.

Stílus Így készítsd fel a teraszt a hidegebb időre, hogy az utolsó őszi napsugarakat is kint élvezhesd

Az igazán meleg napok ugyan véget értek, ám ez nem azt jelenti, hogy vége lenne a kint töltött időnek is. Ősszel is akadnak délutánok, amikor a napsugarak barátságosan hívogatnak minket, és pár órát még kényelmesen el lehet tölteni a teraszon. Sőt, akár még a szezon utolsó kerti partijaira is sor kerülhet, ha kicsit felkészítjük rá a teraszt. Mutatjuk, hogyan láss neki.

Otthon Háromszög alakú házak – A romantika és az elvonulás szimbólumai

Az erdei kabinok varázsa egyre több építészt ihlet meg, így terjedtek el a háromszög alakú házak. De vajon alkalmasak ezek az épületek a mindennapi életre? Hogyan néznek ki belülről? Milyen nehézségek akadnak az építése során? Most mindent kitárgyalunk.

Stílus Őszi terasz dekorációs ötletek – Mutatjuk a legszebb megoldásokat

Az ősz a leghangulatosabb évszak: ikonikus színek és termések tömkelegét használhatjuk otthonunk csinosítására. Ráadásul egy őszi erdei séta alkalmával begyűjthetünk egy halom alapanyagot a dekorációhoz. Nézzük, hogyan dekorálják a teraszaikat a legkreatívabbak!

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin