5 javítási munkálat, ami előbb-utóbb minden lakástulajdonost utolér

5 javítási munkálat, ami előbb-utóbb minden lakástulajdonost utolér

Amikor otthontulajdonosok leszünk, a saját ingatlannal járó előnyök mellett egy rakás feladat is a nyakunkba zúdul. A szakemberek sokszor elfoglaltak, heteket kellene rájuk várni, ráadásul drágán is dolgoznak. Ezért hasznos, ha felkészülünk, és a legfontosabb feladatokat megtanuljuk elvégezni mi magunk is. Itt is van a lista:

Ötletládához ad!

1. Falfestés

Nem a bonyolult, kényes színű, furcsa textúrájú projektekre gondolunk, hanem a sima falfestésre. Egy sima frissítő festés, ami csak a hibák elfedésére szolgál, igazi csodákat tehet az otthonunk összképével, ráadásul az ingatlan értékét is megdobja.

2. Eldugult lefolyó takarítása

Az eldugult vécé javítását bízzuk a profikra, ám az eldugult lefolyók problémáját sok esetben mi magunk is tudjuk orvosolni. Először vessük be az ecet-szódabikarbóna csodakombinációt. Ha ez sem segít, akkor jöhet a szerszámosláda: a csap alatti csöveket viszonylag egyszerűen szét lehet szerelni, és könnyű kitakarítani belőle a hajszálakat, szöszöket vagy bármit, ami a dugulást okozza.

3. Polc felfúrása

Az egyszerű fali polcok felszerelése nem nagy kihívás, ha tisztában vagy az alapokkal. A precíz munka érdekében szerezz be vízmértéket, valamint ismerkedj meg a fúrógéppel is. Fúrás közben figyelj arra, hogy sose konnektor fölött fúrj, itt ugyanis áramvezetékek futhatnak. Az a biztos, ha otthonod elektronikai alaprajzát is beszerzed.

4. Zárcsere

Gyakran megesik, hogy a zár elromlik, beletörik a kulcs, vagy csak elhagyjuk a kulcscsomót, és szeretnénk otthonunkat biztonságban tudni – ezekre mind a zárcsere a megoldás. Sokszor nem várhatunk szakemberre, nekünk kell cselekedni, és lecserélni a régi zárat újra.

5. Filterek cseréje

A mosógép, a mosogatógép vagy a légtisztító csak akkor működik jól, ha rendszeresen cseréljük vagy tisztítjuk a szűrőjét. A jó hír az, hogy egyáltalán nem nehéz ezeket a feladatokat elvégezni, hiszen minden gép használati utasításában pontosan leírják, hogyan és milyen gyakran kell tisztítani a szűrőket. Kidobtad a háztartási géped használati utasítását? Aggodalomra semmi ok, az interneten biztosan megtalálod, ha rákeresel a gép pontos nevére és modellszámára.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Otthon Varázslat 20 négyzetméteren – Ez a lakás felülírja a szűk terek fogalmát

A kislakás különleges műfaj, ami a megszokottnál sokkal kompaktabb elrendezést, komoly átgondolást és látványos ötleteket igényel, hogy minden funkció elférjen kevés négyzetméteren. Ebben a picike otthonban ez igencsak látványosan sikerült.

Tipp Tavaszi nagytakarítás: így lesz csíkmentes az ablaküveg

Nincs tavaszi nagytakarítás ablaktisztítás nélkül, ennek ellenére ez az egyik legkevésbé kedvelt munka, hiszen sokáig tart, sok energiát emészt fel, végül mégis sokszor csíkos és foltos a felület. Utóbbi problémára hoztunk most megoldást.

Tipp A bolyhos szőnyegek tisztítása: csak 3 eszközre van szükséged hozzá

A bolyhos szőnyegek nagyon kényelmesek, hiszen a hosszú szálak miatt puhák, ráadásul szinte valamennyi stílushoz jól illenek. Sokan azonban ódzkodnak tőlük, mégpedig a takarítás miatt. Ez valóban sarkalatos pont, de az alábbi 3 eszköz segítségével könnyebb lesz a dolgod.

Kert A gyep gondozása tél után – Erre van szüksége tavasszal a fűnek

A hosszú és hideg tél után a növényeknek kiemelt figyelemre és törődésre van szükségük. Ez a fűre is igaz. Mutatjuk, mit kell tenned a gyeppel, hogy tavasszal (aztán pedig nyáron is) szép és egészséges legyen.

Kert Ezeket a növényeket ültesd az udvar árnyékos részeire

Ha már tapasztalt kertész vagy, bizonyára félve fogsz neki az árnyékos helyek megtervezéséhez, hiszen nehéz virágba borítani a naptól elzárt részeket. A kert azonban csak úgy lesz szép, ha minden pontjában van valami zöld, ehhez pedig ismerni kell az árnyéktűrő virágokat. Hoztunk egy listát a legszebb növényekről, amelyek örömmel költöznének a kerted árnyékos sarkaiba is.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin