Forrás: Getty

5 javítási munkálat, ami előbb-utóbb minden lakástulajdonost utolér

1. Falfestés

Nem a bonyolult, kényes színű, furcsa textúrájú projektekre gondolunk, hanem a sima falfestésre. Egy sima frissítő festés, ami csak a hibák elfedésére szolgál, igazi csodákat tehet az otthonunk összképével, ráadásul az ingatlan értékét is megdobja.

2. Eldugult lefolyó takarítása

Az eldugult vécé javítását bízzuk a profikra, ám az eldugult lefolyók problémáját sok esetben mi magunk is tudjuk orvosolni. Először vessük be az ecet-szódabikarbóna csodakombinációt. Ha ez sem segít, akkor jöhet a szerszámosláda: a csap alatti csöveket viszonylag egyszerűen szét lehet szerelni, és könnyű kitakarítani belőle a hajszálakat, szöszöket vagy bármit, ami a dugulást okozza.

3. Polc felfúrása

Az egyszerű fali polcok felszerelése nem nagy kihívás, ha tisztában vagy az alapokkal. A precíz munka érdekében szerezz be vízmértéket, valamint ismerkedj meg a fúrógéppel is. Fúrás közben figyelj arra, hogy sose konnektor fölött fúrj, itt ugyanis áramvezetékek futhatnak. Az a biztos, ha otthonod elektronikai alaprajzát is beszerzed.

4. Zárcsere

Gyakran megesik, hogy a zár elromlik, beletörik a kulcs, vagy csak elhagyjuk a kulcscsomót, és szeretnénk otthonunkat biztonságban tudni – ezekre mind a zárcsere a megoldás. Sokszor nem várhatunk szakemberre, nekünk kell cselekedni, és lecserélni a régi zárat újra.

5. Filterek cseréje

A mosógép, a mosogatógép vagy a légtisztító csak akkor működik jól, ha rendszeresen cseréljük vagy tisztítjuk a szűrőjét. A jó hír az, hogy egyáltalán nem nehéz ezeket a feladatokat elvégezni, hiszen minden gép használati utasításában pontosan leírják, hogyan és milyen gyakran kell tisztítani a szűrőket. Kidobtad a háztartási géped használati utasítását? Aggodalomra semmi ok, az interneten biztosan megtalálod, ha rákeresel a gép pontos nevére és modellszámára.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.