5 javítási munkálat, ami előbb-utóbb minden lakástulajdonost utolér

5 javítási munkálat, ami előbb-utóbb minden lakástulajdonost utolér

Amikor otthontulajdonosok leszünk, a saját ingatlannal járó előnyök mellett egy rakás feladat is a nyakunkba zúdul. A szakemberek sokszor elfoglaltak, heteket kellene rájuk várni, ráadásul drágán is dolgoznak. Ezért hasznos, ha felkészülünk, és a legfontosabb feladatokat megtanuljuk elvégezni mi magunk is. Itt is van a lista:

Ötletládához ad!

1. Falfestés

Nem a bonyolult, kényes színű, furcsa textúrájú projektekre gondolunk, hanem a sima falfestésre. Egy sima frissítő festés, ami csak a hibák elfedésére szolgál, igazi csodákat tehet az otthonunk összképével, ráadásul az ingatlan értékét is megdobja.

2. Eldugult lefolyó takarítása

Az eldugult vécé javítását bízzuk a profikra, ám az eldugult lefolyók problémáját sok esetben mi magunk is tudjuk orvosolni. Először vessük be az ecet-szódabikarbóna csodakombinációt. Ha ez sem segít, akkor jöhet a szerszámosláda: a csap alatti csöveket viszonylag egyszerűen szét lehet szerelni, és könnyű kitakarítani belőle a hajszálakat, szöszöket vagy bármit, ami a dugulást okozza.

3. Polc felfúrása

Az egyszerű fali polcok felszerelése nem nagy kihívás, ha tisztában vagy az alapokkal. A precíz munka érdekében szerezz be vízmértéket, valamint ismerkedj meg a fúrógéppel is. Fúrás közben figyelj arra, hogy sose konnektor fölött fúrj, itt ugyanis áramvezetékek futhatnak. Az a biztos, ha otthonod elektronikai alaprajzát is beszerzed.

4. Zárcsere

Gyakran megesik, hogy a zár elromlik, beletörik a kulcs, vagy csak elhagyjuk a kulcscsomót, és szeretnénk otthonunkat biztonságban tudni – ezekre mind a zárcsere a megoldás. Sokszor nem várhatunk szakemberre, nekünk kell cselekedni, és lecserélni a régi zárat újra.

5. Filterek cseréje

A mosógép, a mosogatógép vagy a légtisztító csak akkor működik jól, ha rendszeresen cseréljük vagy tisztítjuk a szűrőjét. A jó hír az, hogy egyáltalán nem nehéz ezeket a feladatokat elvégezni, hiszen minden gép használati utasításában pontosan leírják, hogyan és milyen gyakran kell tisztítani a szűrőket. Kidobtad a háztartási géped használati utasítását? Aggodalomra semmi ok, az interneten biztosan megtalálod, ha rákeresel a gép pontos nevére és modellszámára.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp Neked készítettem VI. – Csodaszép ékszertartó doboz fillérekből

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Tipp Zuzmófal készítése házilag – Furcsa, modern és látványos dekoráció

A zuzmófal készítése házilag is megoldható, ha tisztában vagyunk pár alapvető szabállyal az elkészítése és gondozása kapcsán. A legjobb helyen jársz, ha te is szeretnéd a természet csodaszép darabjával feldobni az otthonod.

Otthon Bérelt lakásból igazi otthon – Nikinek sikerült!

Amikor valaki nem saját tulajdonú, hanem bérelt ingatlanban álmodja meg otthonát, gyakran nem is igazán szabja magára a tereket és a stílust. Niki viszont úgy döntött, valóban hozzá illő zugra vágyik, és Bíró Andrea lakberendező segítségével meg is valósította elképzelését.

Tipp Magad készítette dísz a karácsonyfára: aranyos csillagok sótésztából

Ne tévesszen meg, hogy ehhez a DIY projekthez sótésztára van szükség. Nem süteményt fogunk készítünk, hanem karácsonyi díszeket, amik akár kulcstartóként is megállják a helyüket.

Tipp Tedd fel úgy az égősort a karácsonyfára, ahogy csak a profik tudják

Lehet bármennyi dísz is egy karácsnyfán, igazán az égősortól lesz szép. Segítünk, hogy ezzel idén már ne legyen problémád.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin