3 jel, hogy ideje újra festeni a falakat

3 jel, hogy ideje újra festeni a falakat

A megfelelő falfestés akár 5-10 évig is megtartja a jó állapotát. Azonban akadnak olyan jelek, amiket nem lehet nem észrevenni, mert egyértelműen azt jelzik, hogy itt az ideje ecsetet és festéket ragadni, és újrakenni a falakat.

Ötletládához ad!

1. Megfakult, egyenetlen szín

A leginkább észrevehető jele annak, hogy érik az újabb falfestés. Ez nem minden esetben lehet nyilvánvaló először, így érdemes különböző fényviszonyok között is megvizsgálni a falat, hogy biztosra menj. Lehet olyan is, hogy csak az egyik fal, esetleg a fal egyik része fakul meg, ez pedig különféle problémákat jelezhet.

2. Buborékos felület

Ha a festék színe még mindig olyan, mint a friss felkenés után, de megjelentek buborékok a felület alatt, esetleg elkezdett leválni a falról a festék, akkor szintén itt az idő az átszínezésre. Ezek a problémák azonban komoly gondot jeleznek, így az új réteg felkenése előtt érdemes kezelned azokat, hogy ne járj hamar ugyanígy.

3. Foltok mindenhol

A festék sok esetben képes összeszedni a koszt, legyen ez akár a bejáratnál sár vagy a konyhában mindenféle zsíros folt. Amikor még új a festék, akkor ezeket általában egy vizes ruhával könnyen el lehet távolítani, de minél öregebb, annál gyorsabban maradandó lesz a nyom. Ha már sok a folt a falon, jöhet az új festék.

Mi lehet a hiba?

A foltoknál a régi festék a ludas, így azt egy új réteggel meg lehet javítani. Azonban, ha csak a fal egyik része vagy csak a szoba egyik fala fakul, akkor az jelentheti azt, hogy nem volt megfelelően előkészítve a felület, amit orvosolni kell. Ebben egy jó alapozófesték vagy az alapos csiszolás lehet a segítségedre. A leváló festék a fürdőszobában gyakori, itt a sok pára vagy egy beázás állhat a probléma hátterében.

Javítás

Az egyenletes szín érdekében használj alapozó festéket, ez mindenhol ugyanazt az alapot fogja biztosítani. A leváló festék esetében is először alapozni kell, majd párás környezethez passzoló festéket válassz. Ez egy jobban záró réteg, ami az alapozóval együtt sokkal jobb tapadást fog eredményezni.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció Időutazz velünk! Így néz ki a jövő nappalija

Napjaink technológia fejlődését látva izgalmas eljátszani a gondolattal, mit hozhat az életünkbe a (közel)jövő. Míg a repülő autó, a gondolkodásra képes robot és a mindentudó mesterséges intelligencia néhány éve még túlzottan futurisztikusnak tűnt, ma már egészen elérhető távolságba került. De vajon hogyan hat majd mindez az otthonainkra?

Tipp Nem nő az anyósnyelved? Ezek a gyakori hibák lehetnek a háttérben

Az anyósnyelv (Sansevieria) nagyon népszerű szobanövény, amit könnyű gondozásának és a levegőt tisztító tulajdonságainak köszönhet. Azonban néha előfordul, hogy az egyébként gyorsan növekedő levelek stagnálnak, rosszabb esetben sárgulnak is. Összeszedtük a leggyakoribb gondozási hibákat:

Tipp Napelemes cserép – Máris megérkezett a hagyományos napelem utódja?

Mostanában már nem lehet úgy végig sétálni az utcán, hogy ne tűnjön fel legalább egy napelemmel felszerelt háztető. Egyelőre ritkábban ugyan, de találkozhatunk már ennek tovább gondolt változatával, a napelemes cseréppel is.

Stílus Hangulatos fürdőszobára vágysz? Akkor ezt a 4 dolgot pakold el szem elől

Sokszor beszélünk arról, mivel és hogyan dekorálhatod a fürdőt, hogy szép és egyed legyen. Arról azonban kevés szó esik, mit ne tegyél oda. Épp ezért most ezeket vesszük sorra.

Tipp Gyűrődésmentes ágynemű vasalás nélkül – Nem álom többé!

Te is imádod frissen felhúzott ágynemű alatt álomra hajtani a fejed? Nincs is ezen semmi meglepő. Ahogy azon sem, ha az ágynemű vasalásáért már annyira nem rajongsz. Viszont az alábbi trükknek hála legalább ezt a fárasztó feladatot megspórolhatod.

Tipp A tökéletesre vasalt ruhák 5 titka

Nem vagy egyedül, ha számodra is a vasalás a legkevésbé kedves házimunka. Különösen, ha minden igyekezeted ellenére is maradnak gyűrődések a ruhákon. Íme néhány hasznos vasalási tipp, ami megkönnyítheti az életedet.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin