Forrás: Getty

3 jel, hogy ideje újra festeni a falakat

1. Megfakult, egyenetlen szín

A leginkább észrevehető jele annak, hogy érik az újabb falfestés. Ez nem minden esetben lehet nyilvánvaló először, így érdemes különböző fényviszonyok között is megvizsgálni a falat, hogy biztosra menj. Lehet olyan is, hogy csak az egyik fal, esetleg a fal egyik része fakul meg, ez pedig különféle problémákat jelezhet.

2. Buborékos felület

Ha a festék színe még mindig olyan, mint a friss felkenés után, de megjelentek buborékok a felület alatt, esetleg elkezdett leválni a falról a festék, akkor szintén itt az idő az átszínezésre. Ezek a problémák azonban komoly gondot jeleznek, így az új réteg felkenése előtt érdemes kezelned azokat, hogy ne járj hamar ugyanígy.

3. Foltok mindenhol

A festék sok esetben képes összeszedni a koszt, legyen ez akár a bejáratnál sár vagy a konyhában mindenféle zsíros folt. Amikor még új a festék, akkor ezeket általában egy vizes ruhával könnyen el lehet távolítani, de minél öregebb, annál gyorsabban maradandó lesz a nyom. Ha már sok a folt a falon, jöhet az új festék.

Mi lehet a hiba?

A foltoknál a régi festék a ludas, így azt egy új réteggel meg lehet javítani. Azonban, ha csak a fal egyik része vagy csak a szoba egyik fala fakul, akkor az jelentheti azt, hogy nem volt megfelelően előkészítve a felület, amit orvosolni kell. Ebben egy jó alapozófesték vagy az alapos csiszolás lehet a segítségedre. A leváló festék a fürdőszobában gyakori, itt a sok pára vagy egy beázás állhat a probléma hátterében.

Javítás

Az egyenletes szín érdekében használj alapozó festéket, ez mindenhol ugyanazt az alapot fogja biztosítani. A leváló festék esetében is először alapozni kell, majd párás környezethez passzoló festéket válassz. Ez egy jobban záró réteg, ami az alapozóval együtt sokkal jobb tapadást fog eredményezni.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.