Forrás: Getty

3 egyszerű trükk, amivel gyorsan megszárad a mosott ruha

Ruhaszárítás – 3 gyors trükk

#1 – Huzat

Alapvetés lenne, hogy a szabadban, a napon szárítod a ruhákat – erre azonban nem mindenkinek és nem mindig van lehetőség. Jó hír azonban, hogy a lakásban is megoldható a gyors ruhaszárítás. Ehhez mindössze a huzatba kell állítanod a szárítót. A levegő gyors cseréje ugyanis segíti a víz párolgását. A legtágasabb szoba a legjobb választás erre, a frissen mosott ruhaneműt pedig szellősen terítsd ki, hiszen úgy jobban éri azokat a levegő.

#2 – Törölköző

Ha a négy fal között kell minél előbb megszárítanod a ruhákat, akkor próbáld ki a következő trükköt: teríts ki egy nagy törölközőt az asztalra, arra tegyél egy réteg konyhai papírtörlőt, erre pedig jöhet a szárítandó ruha. Majd a törölközőt kezdd el feltekerni, méghozzá jó feszesen, így a felesleges vizet kifacsarod belőle, amit a papírtörlő magába szív.

#3 – Extra levegőáramlás

Egy egyszerű ventilátor szintén a segítségedre lehet a szárítógép helyettesítésében. A szárogatót merőlegesen helyezd a ventilátor elé úgy, hogy a lapátok által gerjesztett levegő az összes ruhát érje. Ez ugyanúgy működik, mint a huzat: folyamatosan mozgásban tartja a levegőt a ruhák körül, segítve ezzel a bennük lévő víz elpárolgását.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.