Forrás: Getty

2021 konyha trendjei képekkel – Ezek a lakberendezési megoldások hódítanak idén a főzőtérben

1. Sötét színek

Az elmúlt évek konyhatrendjeit a fehér és világos színek dominálták, idén azonban éles váltás következett be a színpalettán: elérkezett a sötét színek ideje. Legyen szó tengerészkékről vagy feketéről, előszeretettel választották a dizájnerek a sötét árnyalatokat a konyha kialakításakor.

2. Vertikális mintájú csempék

A konyhapult mögötti falrészt általában csempével borítjuk, hogy megóvjuk a falfelületet a fröcskölésektől egy könnyen takarítható réteggel. 2021-ben azonban nem a hagyományos csempeminták hódítanak, hanem a vertikális mintájúak, amik hosszúkásan nyújtják a teret.

3. Festmények és mintás tapéták

A konyha általában kimarad a tapétázandó helyiségek közül, ám ez idén megváltozott: berobbantak a mintás tapéták és festmények a konyhadekorálásban.

4. Kiálló mosogató

Idén nagy divat lett, hogy a mosogató látványosan eláll a pulttól, szinte különálló dézsának tűnik. Különleges stílusú csappal párosítva a legjobb.

5. Feltűnő színek használata

2021-ben felborult kicsit a világ rendje, és már nem létezik olyan, hogy túl őrült színskála a konyhába. Jöhet a lila, a sárga, a narancs vagy a zöld – nincs már olyan, hogy túlzás. A lakberendezőket biztosan a legszínesebb papagájok inspirálják ebben…

6. Különleges lámpák

2021-ben a lakberendezők szívesen választanak lámpát a konyha központi elemeként. Idén mindenképpen a feltűnő, különleges, sőt akár enyhén giccses darabok a befutók.

7. A természet elemei

Évről évre egyre nagyobb divat a környezetvédelem és a természetszeretet, ezért az idei trendek közül nem maradhatnak ki a föld színek és a faanyagok sem. Ez a trend amúgy is jelen van a lakberendezés egész területén, ezért ennek jegyében nem csak a konyhát, hanem az egész lakást is dekorálhatjuk.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.