Tudd meg, melyik karácsonyi dekorációs stílus illik hozzád a legjobban

Tudd meg, melyik karácsonyi dekorációs stílus illik hozzád a legjobban

A karácsony mindenkiben más emlékeket idéz fel, ezek az emlékek pedig óriási mértékben befolyásolják, hogy kinek melyik dekorációs stílushoz húz igazán a szíve. Ám a boltok színes kavalkádjában könnyű, aminek a vége, hogy teljesen kaotikus lesz az ünnepi dekoráció. Többet se aggódj, itt a segítség! Kérdéseink alapján meghatározhatod, melyik stílus való igazán neked.

Ötletládához ad!

1. Nosztalgikus vagy modern?

A karácsonyi készülődés sokak számára a nosztalgia időszaka, amikor felidézik kedvenc gyerekkori emléküket, és az ünnepi dísszel próbálják megidézni a régi, gondtalan időket. Szép számmal akadnak olyanok is, akik ennek a szöges ellentétei: szeretik követni a trendeket, és szívesen kipróbálják a modern megoldásokat.

2. Színes vagy egyszínű?

A szinteket tekintve szintén két nagy táborról beszélhetünk. Vannak, akik színpompába öltöztetik a lakást a szeretet ünnepére, míg mások inkább egyetlen, jól megszokott árnyalatot választanak a dekorációhoz. Ha utóbbihoz tartozol, akkor célirányosan az általad kedvelt színek között nézelődj a boltokban, így biztosan harmonikus lesz a karácsonyi dekor.

3. Csicsás vagy letisztult?

A csicsást itt a lehető legjobb jelentésében használjuk. Ha tipikusan olyan vagy, aki még a fürdőszoba kilincset is feldíszíti, akkor számodra nem létezik túl sok dekoráció. Ám ha a visszafogott, letisztult díszítést szereted, akkor jobb, ha minél többször állsz ellen a boltok polcain lévő jópofa díszeknek. Csak akkor szerezz be valami újat, ha kifejezetten hiányzik valahonnan. Ennek a módszernek hála, biztosan nem lesz túl sok a dísz otthonodban.

Tudd meg, melyik karácsonyi dekorációs stílus illik hozzád a legjobban
Forrás: Getty

4. Mű vagy természetes?

A klasszikus karácsonyi dekorációk nem éppen természetközeliek, ezért ha a nosztalgikusok táborát erősíted, talán nem a natúr díszek lesznek a befutók számodra. Ha pedig a természetes díszeket kedveled, akkor jobb ha el is felejted a boltokat, hiszen a legszebb fenntartható díszek a szabad ég alatt találhatók.

Tudd meg, melyik karácsonyi dekorációs stílus illik hozzád a legjobban
Forrás: Getty

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp Neked készítettem VI. – Csodaszép ékszertartó doboz fillérekből

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Tipp Zuzmófal készítése házilag – Furcsa, modern és látványos dekoráció

A zuzmófal készítése házilag is megoldható, ha tisztában vagyunk pár alapvető szabállyal az elkészítése és gondozása kapcsán. A legjobb helyen jársz, ha te is szeretnéd a természet csodaszép darabjával feldobni az otthonod.

Otthon Bérelt lakásból igazi otthon – Nikinek sikerült!

Amikor valaki nem saját tulajdonú, hanem bérelt ingatlanban álmodja meg otthonát, gyakran nem is igazán szabja magára a tereket és a stílust. Niki viszont úgy döntött, valóban hozzá illő zugra vágyik, és Bíró Andrea lakberendező segítségével meg is valósította elképzelését.

Tipp Magad készítette dísz a karácsonyfára: aranyos csillagok sótésztából

Ne tévesszen meg, hogy ehhez a DIY projekthez sótésztára van szükség. Nem süteményt fogunk készítünk, hanem karácsonyi díszeket, amik akár kulcstartóként is megállják a helyüket.

Tipp Tedd fel úgy az égősort a karácsonyfára, ahogy csak a profik tudják

Lehet bármennyi dísz is egy karácsnyfán, igazán az égősortól lesz szép. Segítünk, hogy ezzel idén már ne legyen problémád.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin