Forrás: Getty

Ravasz trükk: így teremts kellemes hangulatot térelválasztókkal

Kicsi lakásokban gyakran nem határolódnak el egymástól a különböző területek, például a nappali, az étkező, a dolgozósarok és a hálórész, ettől pedig olyan érzésünk lehet, mintha káosz uralkodna. Ez azonban sok esetben azért van így, mert a falak csak tovább kicsinyítenék a lakást, ami még sötétebbé is válna.

Szerencsére erre a problémára is van megoldás: a térelválasztók. Ezek az elemek azóta egyre kedveltebbek, mióta teret hódít magának a home office. Nézzük, hogyan tudod a leghatékonyabban használni ezeket.

Ötletes tippek

Polc, mint térelválasztó

A kicsi lakások másik problémája, hogy nincs bennük elegendő tárolóhely. Ezzel a típusú térelválasztóval azonban két legyet ütsz egy csapásra, hiszen a polcrendszerre tudsz pakolni, miközben térelválasztóként is funkcionál. Egy ilyen megoldással el tudod szigetelni az ágyat a szoba többi részétől, és még a fény is átszűrődik rajta.

Függöny, mint térelválasztó

Olyan térelválasztót keresel, amiért nem kell mélyen a zsebedbe nyúlnod? Ebben az esetben a függöny bizonyul a legjobb választásnak, hiszen ezzel viszonylag olcsón úszod meg a területek különválasztását. A sínt egyszerűen szereled fel a plafonra, és tedd fel rá a függönyt, amit bármikor elhúzhatsz. A textil stílusa teljes mértékben rád van bízva: lehet egészen egyszerű vagy feltűnő és egyedi is.

Üvegfal

Ez már egy sokkal költségesebb, de modernebb és stílusosabb megoldás, ami még a fényt is teljesen átengedi, így nem kell attól tartanod, hogy egy sötét lyukban fogsz ülni. A legtrendibb térelválasztó az indusztriális stílusú üvegfal, tehát aminek van egy fekete kerete. Ha pedig arra vágysz, hogy néha el tudj vonulni egy kicsit, szerelj fel elé még egy függönyt is.

Paraván

Ez az egyik legklasszikusabb térelválasztási mód. A paraván előnye, hogy könnyedén összecsukható, így ha meggondolod magad, akkor egyszerűen el tudod rejteni például egy ajtó mögé. Ez fordítva is igaz: ha vendégek jönnek, és el szeretnéd rejteni a szemük elől az ágyat, akkor felállítod a paravánt, amikor pedig már nincs rá szükséged, egyszerűen elpakolod.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.