Ötletek ablakpárkányra – Az ablakelőt se hagyd kihasználatlanul

Ötletek ablakpárkányra – Az ablakelőt se hagyd kihasználatlanul

A legtöbben helyhiánnyal küzdenek otthon, miközben egy sor olyan részt nem használnak ki a lakásban, ami tökéletes lehet tárolásra és dekorációra is. Az egyik ilyen az ablak pereme. Íme, a legjobb ötletek ablakpárkányra:

Ötletládához ad!

Ötletek ablakpárkányra–szuper megoldások a konyhába

A konyha aza helyiség, ahol a legtöbbször jelentkezik a helyhiány, így ha vanablakpárkányod, akkor használd ki maximálisan. Ha van konyhakerted, ami sokteret elvisz a pulton, akkor költöztesd át az ablakpárkányra. Még jót is fogsztenni a növényekkel, hiszen így több napfényt kapnak majd. Ha nem növényt rakszoda, akkor olyan dolgokat helyezz a párkányra, amik nem takarnak ki túl sokat abejövő fényből.

Ötletek ablakpárkányra – Az ablakelőt se hagyd kihasználatlanul
Forrás: Getty

Használdpolcként, asztalként

Már azzal issokat tudsz magadon segíteni, ha az ablakpárkányra úgy tekintesz, mintha egymezei polc lenne. Helyezz ide nyugodtan mindenféle dekorációt, esetlegkönyveket. Ha könyvespolcnak használod, akkor figyelj oda, hogy az ablakmegfelelően zárjon, és nedves időben ne maradjon nyitva, nehogy elázzanak akedvenc olvasnivalóid. Kis lakásban akár egy kis asztalként is lehet használniaz ablakpárkányt: tedd rá a laptopot, húzz elé egy széket, és máris kényelmesebbentudsz dolgozni, mint a kanapén.

Szezonálisdekor mindenkinek

Sokan ponterre használják ki leginkább az ablakpárkányt – nem véletlenül. A dekorációs ötletekablakpárkányra mindig divatban lesznek, amiket aztán szezonálisan mégváltogatni is tudsz, így mindig az alkalomhoz illő lesz a hangulat a lakásban.Ha nem takarod el függönnyel ezeket, akkor még az utca felé is kedves gesztuslehet a szezonális dekoráció, amit garantáltan megcsodálnak majd az arra járók.

Olvasósarokkialakítása

Ha szeretsz olvasni, de nincs olyan hely a lakásban, amit ennek tudnál szentelni, akkor válaszd ki az egyik szabad ablakpárkányt. Amennyiben elég széles és erős, akkor egyszerűen ki tudsz alakítani magadnak egy saját kis helyet az olvasásra. Ahhoz, hogy kényelmes legyen, helyezz kárpitot a párkányra. Azért pedig, hogy a hideg fal se okozzon kellemetlenségeket, szerezz be egy párnát a hátad mögé is. És készen is vagy.

Ötletek ablakpárkányra – Az ablakelőt se hagyd kihasználatlanul
Forrás: Getty

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Lakóingatlan felújítása és vásárlása esetén válaszd a Fundamentát, az otthonteremtés szakértőjét.
Megnézem
Bezárom
Promóció Időutazz velünk! Így néz ki a jövő nappalija

Napjaink technológia fejlődését látva izgalmas eljátszani a gondolattal, mit hozhat az életünkbe a (közel)jövő. Míg a repülő autó, a gondolkodásra képes robot és a mindentudó mesterséges intelligencia néhány éve még túlzottan futurisztikusnak tűnt, ma már egészen elérhető távolságba került. De vajon hogyan hat majd mindez az otthonainkra?

Stílus Hangulatos fürdőszobára vágysz? Akkor ezt a 4 dolgot pakold el szem elől

Sokszor beszélünk arról, mivel és hogyan dekorálhatod a fürdőt, hogy szép és egyed legyen. Arról azonban kevés szó esik, mit ne tegyél oda. Épp ezért most ezeket vesszük sorra.

Tipp Gyűrődésmentes ágynemű vasalás nélkül – Nem álom többé!

Te is imádod frissen felhúzott ágynemű alatt álomra hajtani a fejed? Nincs is ezen semmi meglepő. Ahogy azon sem, ha az ágynemű vasalásáért már annyira nem rajongsz. Viszont az alábbi trükknek hála legalább ezt a fárasztó feladatot megspórolhatod.

Tipp A tökéletesre vasalt ruhák 5 titka

Nem vagy egyedül, ha számodra is a vasalás a legkevésbé kedves házimunka. Különösen, ha minden igyekezeted ellenére is maradnak gyűrődések a ruhákon. Íme néhány hasznos vasalási tipp, ami megkönnyítheti az életedet.

Tipp Mi a teendő, ha megjelennek a ruhamolyok a lakásban?

Ha az utóbbi időben ruhamolyokat fedeztél fel a ruháid között? Tény, hogy kellemetlenséget okozhatnak, de szerencsére vannak hatékony módszerek a kiirtásukra és elriasztásukra. Összeszedtünk mindent, amit tudni érdemes a molyokról, és arról, hogyan is lehet őket elűzni a szekrényből – és a lakásból.

Kert Ezeket a zöldségeket termesztheted az erkélyen magaságyásban

Nincs kerted, de nem szeretnél lemondani a saját termesztésű zöldségekről? Jó hír: a magaságyásoknak hála akár az erkélyen is tudsz zöldséget nevelni. Nézzük, mit.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin