Miért jó, ha minimalista stílust választasz kisgyermek mellé?

Miért jó, ha minimalista stílust választasz kisgyermek mellé?

Minimalizmus és a kisgyerekek – első olvasásra paradoxonnak tűnhet, pedig nagyon is működhet a kombináció. Sőt, számos előnnyel is rendelkezik – cikkünkből kiderül, hogy mik is ezek.

Ötletládához ad!

Miért jó, ha a minimalista lakberendezés mellett teszed le a voksod kisgyermekes szülőként?

A minimalista otthonnak számos előnye van akkor is, ha nincs gyerekünk. Kisgyerekes családok számára azonban tényleg rengeteget segíthet, ha a minimalista irányvonal szabályait követik.

  • Rend: A minimalizmus lényege, hogy csak a szükséges tárgyakat tartjuk meg, azokat, amelyeket minden nap használunk (kivéve persze a szezonális darabokat). Ha betartjuk ezt az elvet, akkor sokkal könnyebb lesz rendet tartani, hiszen kevesebb dolgot kell elpakolnunk a nap végén.
  • Időspórolás: Ha rend van, és mindig mindent a helyén tárolunk, akkor az óvodába indulós, kapkodós reggelek is egyszerűbbek lesznek, hiszen bármit könnyebben megtalálunk.
  • Pozitív hatás a mentális egészségre: Az egyszerű, minimalista berendezést a gyermekeknek is könnyebb lesz kezelni, akár saját maguk után is el tudnak pakolni. Továbbá azt a szempontot is fontos kiemelni, hogy a minimalista környezetben az emberek nyugodtabbak, ez pedig pozitívan hat a gyerekek lelki egyensúlyára is.
  • Biztonságérzet: Bizonyított tény, hogy a minimalista, egyszerű környezet biztonságérzetet ad a gyerekeknek.
Miért jó, ha minimalista stílust választasz kisgyermek mellé?
Forrás: Getty

Így alakítsd ki a minimalista, gyerekbarát otthont

  • Nyitott tárolók: A nyitott tárolókba sokkal egyszerűbb elpakolni, ezért hamarabb rávesszük magunkat a rendrakásra, plusz a gyerekek számára is hozzáférhetőek. Mivel a minimalizmus szükségszerűen kevés holmival jár, nem kell attól sem tartanunk, hogy ne mutatnának jól a nyitott tárolók.
  • Természetes színek: A természet színei és a semleges árnyalatok passzolnak a minimalista lakberendezésbe. Plusz ezeknek van jótékony hatásuk, hiszen nyugalmat és biztonságot sugallanak.
  • Rendszeres lomtalanítás: Mindig a lakás megadott területeit lomtalanítsuk egyszerre, hogy gyorsan a feladat végére érjünk – amiben még a kicsi is be tud segíteni. Egyik nap a gyerek kinőtt ruháit válogassuk át, a másik nap a játékosfiók kerüljön sorra.
  • Tisztítható felületek: Olyan kanapét, pokrócokat, takarókat és szőnyegeket válasszunk, amelyek könnyen tisztíthatók. Jó, ha egyszerűen letörölhetők, vagy gépben moshatók. Így nem megy a jókedv rovására egy-két folt.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció Időutazz velünk! Így néz ki a jövő nappalija

Napjaink technológia fejlődését látva izgalmas eljátszani a gondolattal, mit hozhat az életünkbe a (közel)jövő. Míg a repülő autó, a gondolkodásra képes robot és a mindentudó mesterséges intelligencia néhány éve még túlzottan futurisztikusnak tűnt, ma már egészen elérhető távolságba került. De vajon hogyan hat majd mindez az otthonainkra?

Stílus Hangulatos fürdőszobára vágysz? Akkor ezt a 4 dolgot pakold el szem elől

Sokszor beszélünk arról, mivel és hogyan dekorálhatod a fürdőt, hogy szép és egyed legyen. Arról azonban kevés szó esik, mit ne tegyél oda. Épp ezért most ezeket vesszük sorra.

Tipp Gyűrődésmentes ágynemű vasalás nélkül – Nem álom többé!

Te is imádod frissen felhúzott ágynemű alatt álomra hajtani a fejed? Nincs is ezen semmi meglepő. Ahogy azon sem, ha az ágynemű vasalásáért már annyira nem rajongsz. Viszont az alábbi trükknek hála legalább ezt a fárasztó feladatot megspórolhatod.

Tipp A tökéletesre vasalt ruhák 5 titka

Nem vagy egyedül, ha számodra is a vasalás a legkevésbé kedves házimunka. Különösen, ha minden igyekezeted ellenére is maradnak gyűrődések a ruhákon. Íme néhány hasznos vasalási tipp, ami megkönnyítheti az életedet.

Tipp Mi a teendő, ha megjelennek a ruhamolyok a lakásban?

Ha az utóbbi időben ruhamolyokat fedeztél fel a ruháid között? Tény, hogy kellemetlenséget okozhatnak, de szerencsére vannak hatékony módszerek a kiirtásukra és elriasztásukra. Összeszedtünk mindent, amit tudni érdemes a molyokról, és arról, hogyan is lehet őket elűzni a szekrényből – és a lakásból.

Kert Ezeket a zöldségeket termesztheted az erkélyen magaságyásban

Nincs kerted, de nem szeretnél lemondani a saját termesztésű zöldségekről? Jó hír: a magaságyásoknak hála akár az erkélyen is tudsz zöldséget nevelni. Nézzük, mit.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin