Miért jó, ha minimalista stílust választasz kisgyermek mellé?

Miért jó, ha minimalista stílust választasz kisgyermek mellé?

Minimalizmus és a kisgyerekek – első olvasásra paradoxonnak tűnhet, pedig nagyon is működhet a kombináció. Sőt, számos előnnyel is rendelkezik – cikkünkből kiderül, hogy mik is ezek.

Ötletládához ad!

Miért jó, ha a minimalista lakberendezés mellett teszed le a voksod kisgyermekes szülőként?

A minimalista otthonnak számos előnye van akkor is, ha nincs gyerekünk. Kisgyerekes családok számára azonban tényleg rengeteget segíthet, ha a minimalista irányvonal szabályait követik.

  • Rend: A minimalizmus lényege, hogy csak a szükséges tárgyakat tartjuk meg, azokat, amelyeket minden nap használunk (kivéve persze a szezonális darabokat). Ha betartjuk ezt az elvet, akkor sokkal könnyebb lesz rendet tartani, hiszen kevesebb dolgot kell elpakolnunk a nap végén.
  • Időspórolás: Ha rend van, és mindig mindent a helyén tárolunk, akkor az óvodába indulós, kapkodós reggelek is egyszerűbbek lesznek, hiszen bármit könnyebben megtalálunk.
  • Pozitív hatás a mentális egészségre: Az egyszerű, minimalista berendezést a gyermekeknek is könnyebb lesz kezelni, akár saját maguk után is el tudnak pakolni. Továbbá azt a szempontot is fontos kiemelni, hogy a minimalista környezetben az emberek nyugodtabbak, ez pedig pozitívan hat a gyerekek lelki egyensúlyára is.
  • Biztonságérzet: Bizonyított tény, hogy a minimalista, egyszerű környezet biztonságérzetet ad a gyerekeknek.
Miért jó, ha minimalista stílust választasz kisgyermek mellé?
Forrás: Getty

Így alakítsd ki a minimalista, gyerekbarát otthont

  • Nyitott tárolók: A nyitott tárolókba sokkal egyszerűbb elpakolni, ezért hamarabb rávesszük magunkat a rendrakásra, plusz a gyerekek számára is hozzáférhetőek. Mivel a minimalizmus szükségszerűen kevés holmival jár, nem kell attól sem tartanunk, hogy ne mutatnának jól a nyitott tárolók.
  • Természetes színek: A természet színei és a semleges árnyalatok passzolnak a minimalista lakberendezésbe. Plusz ezeknek van jótékony hatásuk, hiszen nyugalmat és biztonságot sugallanak.
  • Rendszeres lomtalanítás: Mindig a lakás megadott területeit lomtalanítsuk egyszerre, hogy gyorsan a feladat végére érjünk – amiben még a kicsi is be tud segíteni. Egyik nap a gyerek kinőtt ruháit válogassuk át, a másik nap a játékosfiók kerüljön sorra.
  • Tisztítható felületek: Olyan kanapét, pokrócokat, takarókat és szőnyegeket válasszunk, amelyek könnyen tisztíthatók. Jó, ha egyszerűen letörölhetők, vagy gépben moshatók. Így nem megy a jókedv rovására egy-két folt.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp Nézzük, mit kell 60 Celsius-fokon mosni – és mit TILOS

Fehérnemű, törlőrongy, ágynemű – ezeket a textíliákat a legtöbben 60 Celsus-fokon mossák. Erre vajon tényleg szükség van?

Tipp A robotporszívó előnyei és hátrányai – Megéri beruházni rá?

A robotporszívók már nem számítanak kuriózumnak, szerencsére egyre elérhetőbb áron kínálják őket. Sőt, egyre többet tudnak, pontosabbak és megbízhatóbbak. Ám még így is szól ellenük jó pár érv, hiszen gondolkozni (még) nem tudnak. Elhoztuk a legnyomósabb érveket, melyek garantáltan segítenek meghozni az okos döntést.

Felújítás 12 év kitartó munkájának gyümölcse: egy roppant ízléses kádár-kocka, ami még szaunát is kapott

Egy tucat esztendő - soknak tűnik, igaz? De sokkal kevesebbnek érződik, ha az ember közben a saját otthonát építgeti, szépítgeti. Zoltánék története még 2009-ben kezdődött, ennyi esztendő alatt jutottak el oda, hogy azt mondják: elégedettek az otthonukkal.

Tipp Felvettek az egyetemre? Így rendezd be praktikusan az albérletet

Amikor egyetemre vagy főiskolára készülsz, a legtöbb esetben költözésre is sor kerül. Annak érdekében, hogy otthonosan érezd magad az albérletben, leendő szobádat be kell rendezned a saját stílusodban. Mindezt úgy, hogy a végeredmény praktikus és költséghatékony is legyen. Erre hoztunk pár szuper tippet!

Gyerek Mindjárt becsengetnek 2. – Milyen az ideális tanulószoba egy tinédzsernek?

A gyerekszobának a gyerekkel együtt kell felnőnie, így amikor tinédzser korba lép a gyermek, a tanulósaroknak is meg kell újulni. Milyen az ideális tanulószoba egy tinédzsernek? Nézzük.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin