Miért jó, ha minimalista stílust választasz kisgyermek mellé?

Miért jó, ha minimalista stílust választasz kisgyermek mellé?

Minimalizmus és a kisgyerekek – első olvasásra paradoxonnak tűnhet, pedig nagyon is működhet a kombináció. Sőt, számos előnnyel is rendelkezik – cikkünkből kiderül, hogy mik is ezek.

Ötletládához ad!

Miért jó, ha a minimalista lakberendezés mellett teszed le a voksod kisgyermekes szülőként?

A minimalista otthonnak számos előnye van akkor is, ha nincs gyerekünk. Kisgyerekes családok számára azonban tényleg rengeteget segíthet, ha a minimalista irányvonal szabályait követik.

  • Rend: A minimalizmus lényege, hogy csak a szükséges tárgyakat tartjuk meg, azokat, amelyeket minden nap használunk (kivéve persze a szezonális darabokat). Ha betartjuk ezt az elvet, akkor sokkal könnyebb lesz rendet tartani, hiszen kevesebb dolgot kell elpakolnunk a nap végén.
  • Időspórolás: Ha rend van, és mindig mindent a helyén tárolunk, akkor az óvodába indulós, kapkodós reggelek is egyszerűbbek lesznek, hiszen bármit könnyebben megtalálunk.
  • Pozitív hatás a mentális egészségre: Az egyszerű, minimalista berendezést a gyermekeknek is könnyebb lesz kezelni, akár saját maguk után is el tudnak pakolni. Továbbá azt a szempontot is fontos kiemelni, hogy a minimalista környezetben az emberek nyugodtabbak, ez pedig pozitívan hat a gyerekek lelki egyensúlyára is.
  • Biztonságérzet: Bizonyított tény, hogy a minimalista, egyszerű környezet biztonságérzetet ad a gyerekeknek.
Miért jó, ha minimalista stílust választasz kisgyermek mellé?
Forrás: Getty

Így alakítsd ki a minimalista, gyerekbarát otthont

  • Nyitott tárolók: A nyitott tárolókba sokkal egyszerűbb elpakolni, ezért hamarabb rávesszük magunkat a rendrakásra, plusz a gyerekek számára is hozzáférhetőek. Mivel a minimalizmus szükségszerűen kevés holmival jár, nem kell attól sem tartanunk, hogy ne mutatnának jól a nyitott tárolók.
  • Természetes színek: A természet színei és a semleges árnyalatok passzolnak a minimalista lakberendezésbe. Plusz ezeknek van jótékony hatásuk, hiszen nyugalmat és biztonságot sugallanak.
  • Rendszeres lomtalanítás: Mindig a lakás megadott területeit lomtalanítsuk egyszerre, hogy gyorsan a feladat végére érjünk – amiben még a kicsi is be tud segíteni. Egyik nap a gyerek kinőtt ruháit válogassuk át, a másik nap a játékosfiók kerüljön sorra.
  • Tisztítható felületek: Olyan kanapét, pokrócokat, takarókat és szőnyegeket válasszunk, amelyek könnyen tisztíthatók. Jó, ha egyszerűen letörölhetők, vagy gépben moshatók. Így nem megy a jókedv rovására egy-két folt.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp 5 nyári trend szín, ami egész évben dominálni fogja a lakberendezés világát

Otthonunk frissítését új színekkel tudjuk a legegyszerűbben biztosítani, a színpaletta kiválasztását pedig nagy mértékben befolyásolják a szezonális trendszínek. Az idei nyárnak is megvannak a saját árnyalatai, melyek ráadásul nem csak a legmelegebb hónapokban, hanem egész évben a felkapott kategóriába tartoznak majd. Mutatjuk, melyek ezek.

Tipp Konyhatervezési kisokos: 6 tanács, hogy flottul menjen főzőtered kialakítása

A konyha megtervezése nem könnyű feladat, rengeteg utánajárást igényel, és még így is felmerül egy csomó kérdés. A következő konyhatervezési kisokos a legfontosabbakra biztosan választ ad.

Tipp Mi a home staging – és mi nem az?

Érdekel, hogyan tudnád a legtöbbet kihozni lakásod eladásából? Akkor ismerd meg a home staginget! Háromrészes cikksorozatunkból megtudhatod, mit jelent a home staging, hogyan segít neked, valamint azt is, hogy mi nem home staging. Kapsz ezenkívül majd tippeket, amiket te magad is azonnal alkalmazhatsz. Az utolsó részben pedig világosság válik, hogy mikor és mire használjuk a home staginget – amire egyébként befektetésként érdemes tekinteni. Mindezt Magyari Éva ingatlan eladási tanácsadó és home staging szakértő tolmácsolásában.

Tipp Pénztárcabarát megoldások II. – Hogyan spóroljunk a bevásárlással?

Szeretnél tudatos vásárlóvá válni, hogy kevesebbet fizess a boltokban? Szeretnéd megszüntetni az élelmiszerpazarlást a bolygó és a pénztárcád érdekében? Segítünk.

Tipp Kültéri lépcső burkolatok – Melyiket és miért éri meg választani?

A kültéri élettér burkolatát ugyanolyan odafigyeléssel kell megválasztani, mint a bentit, hiszen a szabad ég alatt nem csak az idő, az időjárás is próbára teszi azt. Ezek a leggyakrabban választott kültéri lépcső burkolatok, melyek nem csak szépek, de strapabírók is.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin