Marie Kondo 5 tippje a hatékony lomtalanításhoz – Így lesz IGAZÁN limlom mentes az otthonod

Marie Kondo 5 tippje a hatékony lomtalanításhoz – Így lesz IGAZÁN limlom mentes az otthonod

Hallottál már Marie Kondoról? A rendszerezés és lomtalanítás világának legnagyobb szakértőjeként tarják számon. Elhoztuk pár tippjét.

Ötletládához ad!

A lomtalanítás sokak szerint abból áll, ha a limlomok egy részét fogják, és elpakolják a ház másik részébe, ahol talán nincs annyira szem előtt. Az igazság azonban az, hogy ez nem old meg semmit, ugyanis a következő alkalommal ugyanazokat kell elpakolni – legalábbis Marie Kondo szerint. Mutatjuk, milyen szabályokra esküszik a lomtalanítás Einsteinje.

1. Határozd meg a céljaidat

Mielőtt belefognál a lomtalanításba és szelektálásba, szánj pár percet a céljaid meghatározásra. Melyik szobák lesznek fókuszban? A ház melyik része szorul leginkább segítségre? Hogyan tudna ez segíteni a hétköznapjaidon?

2. Ne tárolóegységként gondolj a házra

A ház NEM a dolgaink tárolójaként szolgál, hanem élettérként. Ezért nagy hiba úgy tekinteni rá, mint egy garázsra vagy egy óriási gardróbra, ahol itt-ott eléldegélünk. A célunk az legyen, hogy minél kevesebb dolgot kelljen tárolnunk, hogy minél nagyobb és letisztultabb legyen az életterünk.

3. Csak az maradhat, ami boldogságot okoz

Nem, ez alatt nem azt értjük, hogy a fenyőfadíszeknek az év minden napján, minden órájában boldogságot kell hoznia az életünkbe. Természetesen vannak tárgyak, amelyek csak ünnepek és különleges alkalmak során szolgálnak minket. De minden tárgynak, ami körülvesz minket, legyen ilyen időszaka!

4. Legjobb, kedvenc vagy szükséges

Három szó, amely szintén óriási segítségünkre lesz lomtalanításkor. Ennek értelmében mindenből csak azokat tartsuk meg, amelyekre legalább egy jelző illik a fentiek közül. Így szinte pillanatok alatt kiderülhet, hogy mire van valóban szükségünk.

5. Lépésről lépésre

Túlságosan nagy lépés lenne, ha egyik napról a másikra az egész házat ezen szabályok alapján kiürítenénk. Ehelyett haladjunk lépésről lépésre. Először, mondjuk, egy szekrényt pakoljunk el Marie Kondo szabályai alapján, majd fokozatosan emeljük be a hétköznapjainkba ezt a feladatot, és szobánként menjünk végig az egész lakáson.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Stílus Tapétatrend 2023 – Stílusok, színek és minták

Az idei évben nyugodtan legyél bátrabb, ami a színeket és a mintákat illeti. 2023-ban minden falról az energia sugárzik, és ez rád is jó hatással lesz. Valami nagyon mást hoz ez az esztendő. Mutatjuk is, mit.

Felújítás Szerelem második látásra – Bámulatos farmhouse stílus egy 54 nm-es panellakásban

Egy panellakás farmhouse stílusban – nem, ez nem csak a mesében létezik. Ha az ember nagyon akar valamit, azt bizony valóra lehet váltani. Éppen erről szól Gabi története, aki szándékosan egy nagyon reménytelen állapotban lévő panellakást keresett, hogy abban aztán hódolhasson nagy szerelmének, a lakberendezésnek. Nézzétek, milyen csodát alkotott.

Tipp A ragyogóan tiszta sütő titka – Egy influencer szuper trükkje

Ha azt hiszed, már minden takarítós trükköt láttál, akkor bizony tévedsz, ugyanis a TikTokon és az Instagramon szinte naponta bukkannak fel új megoldásokat. Most egy olyan trükköt hoztunk Neked, ami a sütőt segít újszerűen tisztává varázsolni, ráadásul papírtörlőn vagy alufólián kívül nincs is másra szükséged hozzá.

Tipp 5 zseniális ötlet, hogyan használd fel a megmaradt buborékfóliát

A pandémia óta egyre többet rendelsz webshopokból, és nem tudod, hogy mit kezdj a rengeteg buborékfóliával? Nekünk van pár zseniális ötletünk.

Tipp 5 lépés, amivel tisztán tarthatod a szárítógépet

A szárítógép tisztítása nem tűnik fontos feladatnak, hiszen tiszta ruhák kerülnek bele, így a gép sem lehet piszkos – vagy mégis? Bizony, a szárítógépben rengeteg kosz tud felhalmozódni a szöszöktől kezdve azoktól a szennyeződésekig, amelyek nem jöttek ki a mosás során a ruhákból. Ezért nagyon fontos, hogy rendszeresen és alaposan tisztítsd a szárítógépet (is).

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin