Marie Kondo 5 tippje a hatékony lomtalanításhoz – Így lesz IGAZÁN limlom mentes az otthonod

Marie Kondo 5 tippje a hatékony lomtalanításhoz – Így lesz IGAZÁN limlom mentes az otthonod

Hallottál már Marie Kondoról? A rendszerezés és lomtalanítás világának legnagyobb szakértőjeként tarják számon. Elhoztuk pár tippjét.

Ötletládához ad!

A lomtalanítás sokak szerint abból áll, ha a limlomok egy részét fogják, és elpakolják a ház másik részébe, ahol talán nincs annyira szem előtt. Az igazság azonban az, hogy ez nem old meg semmit, ugyanis a következő alkalommal ugyanazokat kell elpakolni – legalábbis Marie Kondo szerint. Mutatjuk, milyen szabályokra esküszik a lomtalanítás Einsteinje.

1. Határozd meg a céljaidat

Mielőtt belefognál a lomtalanításba és szelektálásba, szánj pár percet a céljaid meghatározásra. Melyik szobák lesznek fókuszban? A ház melyik része szorul leginkább segítségre? Hogyan tudna ez segíteni a hétköznapjaidon?

2. Ne tárolóegységként gondolj a házra

A ház NEM a dolgaink tárolójaként szolgál, hanem élettérként. Ezért nagy hiba úgy tekinteni rá, mint egy garázsra vagy egy óriási gardróbra, ahol itt-ott eléldegélünk. A célunk az legyen, hogy minél kevesebb dolgot kelljen tárolnunk, hogy minél nagyobb és letisztultabb legyen az életterünk.

3. Csak az maradhat, ami boldogságot okoz

Nem, ez alatt nem azt értjük, hogy a fenyőfadíszeknek az év minden napján, minden órájában boldogságot kell hoznia az életünkbe. Természetesen vannak tárgyak, amelyek csak ünnepek és különleges alkalmak során szolgálnak minket. De minden tárgynak, ami körülvesz minket, legyen ilyen időszaka!

4. Legjobb, kedvenc vagy szükséges

Három szó, amely szintén óriási segítségünkre lesz lomtalanításkor. Ennek értelmében mindenből csak azokat tartsuk meg, amelyekre legalább egy jelző illik a fentiek közül. Így szinte pillanatok alatt kiderülhet, hogy mire van valóban szükségünk.

5. Lépésről lépésre

Túlságosan nagy lépés lenne, ha egyik napról a másikra az egész házat ezen szabályok alapján kiürítenénk. Ehelyett haladjunk lépésről lépésre. Először, mondjuk, egy szekrényt pakoljunk el Marie Kondo szabályai alapján, majd fokozatosan emeljük be a hétköznapjainkba ezt a feladatot, és szobánként menjünk végig az egész lakáson.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Promóció Okosan bánnál az energiával? Adunk hozzá 4 tuti tippet

Az energia nagy kincs, és nem olcsó mulatság. Nincs hát más választásunk, muszáj okosan bánni vele. Mutatjuk is, hogyan.

Tipp 5 ok, amiért megéri szódabikarbónát tartani a mosókonyhában

Szereted a természetes megoldásokat? Imádod a friss, illatos mosott ruhákat? Akkor jó helyen jársz, eláruljuk, hogyan kapcsolódik ide a szódabikarbóna.

Tipp Izzó kisokos – Hova milyen izzó passzol igazán?

A lakásokban sok különböző lámpatest van, ráadásul más-más szobákban, amiknek a felhasználási módja is mind különböző. Ha nem tudod, hogy milyen izzót válassz a különböző helyekre, akkor itt az izzó kisokos, ami biztosan segít kicsit jobban megvilágítani a helyzetet.

Stílus 4 dekorációs trend, ami már idejemúlt – Ezeket kerüld 2022 őszén

Minden évnek és évszaknak megvannak a maga trendjei, így nem meglepő, hogy a lakberendezésnél is más számít divatosnak 2022 őszétől, mint ami az volt még nyáron. Nézzük, melyek az idejétmúlt trendek.

Otthon Budai családi bázis – három generáció használatában

Egy budai társasház elegáns lakásában vendégeskedtünk, amely Bárdos Zsuzsa enteriőrtervező útmutatásai alapján szépült.

Kert Az ősszel lehullott falevelek hasznosítása – 5 szuper ötlet

Az ősz egyik velejárója, hogy a lombhullató növények megszabadulnak a leveleiktől. Ennek nyomán az évszak közepére ellepik az udvart a lehullott falevelek. A szép látványon túl a legjobb, hogy van pár ötlet, amivel hasznos alapanyagot tudunk belőle készíteni.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin