Forrás: getty

Makramé ötletek képekkel – A modern és bohém lakberendezők szerelemprojektje

A makramé technikája néhány óra alatt elsajátítható az interneten lévő oktató videóknak hála, utána pedig a határ a csillagos ég. Következzenek a legszebb makramé ötletek képekkel.

Makramé ötletek

1. Lógatott virágtartó

A növénytartónál klasszikusabb makramé megoldás nincs is. Nagyon egyszerű, mégis mutatós megoldás. Készíthetjük teljesen fehér fonálból is, a növények zöld levelei szuperül kitűnnek majd benne. De ha ez túl unalmas, keverhetünk bele színes fonalakat.

2. Álomfogó

Az egy-két óra alatt elkészíthető makramé álomfogók olyan látványosak, mintha kortárs műdarabok lennének. Ebbe is keverhetünk színeket, vagy tehetünk gyűrűket és más díszeket a szálakra dekorációként.

3. Tükörkeret

A szépen kidolgozott tükrök egy vagyonba kerülnek, ezért jelentős összeget spórolhatunk, ha csak a tükör üvegét vesszük meg. Ugyanis, ha konyítunk a makraméhoz, csodálatos végeredményt érhetünk el csupán fehér fonal segítségével.

4. Babaszoba fali dekor

A babaszoba falainak dekorációja mindig nagy kérdés, ugyanis nem ajánlott vagyonokat költeni rá, hiszen úgyis hamar lecseréljük. Olcsó és egyszerű megoldást jelent a makramé fali dekor, ami felszámolja az üres részeket anélkül, hogy őrült költekezésekbe vernénk magunkat.

5. Makramé polc

Profinak számítasz a DIY projektekben, és már a makramé terén sem vagy kezdő? Próbáld meg elkészíteni a képen látható makramé polcot! A rögzítéséhez kampókra és karikákra lesz szükséged, a polc részét pedig egy fadeszka fogja adni.

6. Apró fali tároló

Szintén a profik számára ajánlott ez a makramé fali tároló. Néhány apróbb dolog, például levelek, csekkek vagy kulcsok kiválóan elférnek benne. De semmiképpen ne terheljük túl, hiszen a falat és a makramét is tönkre tehetjük vele.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.