Forrás: Getty

Így dekoráld a kanapéd az Instagram legfrissebb trendjei szerint

1. Szándékos rendetlenség az otthonosság jegyében

Az otthonosság nem a katonás rendből fakad, ezért némi rendetlenséget megengedhetünk magunknak – persze szigorúan csak az Instagram trend miatt. Na jó, kicsit talán kényelemből is, de tény, hogy mutatós, ha kicsit rendezetlenül hagyjuk a kanapét – természetesen akkor, ha elég divatos a pléd és a díszpárna.

2. Kontrasztos pléd

Ez a dekoráció akkor mutat a legjobban, ha színes kanapénk van. Válasszunk egy trendi árnyalatot, ami kontrasztos a kanapé színével, ezzel fedjük le a kanapé egy részét. Párosíthatunk hasonló árnyalatú díszpárnákat is hozzá, hogy még színesebb legyen a végeredmény.

3. Bohém hangulat

Bohém hangulatot termethetünk mintás pléddel, fénysorral és különböző textúrájú párnahuzatokkal. A kanapé köré fonott kosarakat tehetünk tárolóknak, melyek zseniálisan passzolnak majd az összképbe, fokozzák a bohém hangulatot.

4. Szezonális dekoráció

A kanapé se maradjon ki a szezonális, esetleg ünnepi dekorációkból. A legkönnyebben párnahuzaton vagy pléden tudjuk megjeleníteni az adott alkalmat, a harsánytól a visszafogottig, bármilyen módon. Ha elegáns végeredményt szeretnénk, a szezonális huzat színe is passzoljon a kanapéhoz.

5. Személyiségünk darabjai

Ha az egész lakás a személyiségünket tükrözi, akkor a kanapé sem maradhat ki ebből. Jöhetnek a vicces, színes, mintás, harsány vagy éppen totálisan egyszerű darabok, a lényeg, hogy teljes mértékben kifejezze az ízlésünket.

6. Figurák

Díszpárnákból már nem csak a hagyományos négyzet vagy téglalap formájúak léteznek, számos érdekes alakú vagy éppen egy figurára emlékeztető darab van. Természetesen ezek között is találhatunk visszafogottat, amivel nem feltétlenül lesz bolondos a végeredmény.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.