Forrás: Getty

Hangulatos oázis: 3 lépésben a gyönyörű erkélyért

Növények

A növények elengedhetetlen kellékei egy erkélynek, hiszen nem csupán hangulatossá varázsolják azt, és boldoggá tesznek minket, hanem a kíváncsi tekinteteket is kivédik. Ha nem vagy egy növénygondozó zseni, akkor van egy jó hírünk: számos olyan fajta közül válogathatsz, melyekhez nem kell speciális tudás. Az olyan hagymafélék, mint például a metélőhagyma jól mutatnak, és rendkívül nehéz tönkretenni őket. Ezen kívül az olyan fűszerek bizonyulnak jó választásnak, mint a kakukkfű, a zsálya, a rozmaring, az oregánó vagy a menta. Az ültetéssel azonban mindenféleképpen várj a fagyos szentek utánig. Május vége felé pedig már nyári virágokat is ültethesz.

Ha kevés helyed van az erkélyen, akkor olyan balkonládákat válassz, melyeket a korlátra tudsz tenni, így nem a földön foglalják a kaspók a helyet, továbbá elegendő fényhez jutnak a növények. Természetesen fúrhatsz fel polcokat is, hiszen azokon is remekül mutatnak.

Fények

Naplemente után sem kell bevonulnod a lakásba, hiszen az erkélyen is elengedhetetlen a hangulatvilágítás. Ehhez válassz fényfüzéreket, lámpásokat, gyertyákat vagy romantikus lampionokat. Ezeknek hála pikk-pakk egy hangulatos oázissá változik a sötét erkély.

Tipp: A szolárlámpák áram nélkül működnek, így nem kell hosszabbítókkal bajlódnod.

Textilek

A különféle textilek is kényelmesebbé varázsolják az erkélyt, így ne fogd vissza magad. Szerezz be színes párnákat, puha takarókat, melyek alá be tudsz bújni, ha hűvösebb már a levegő. Természetesen a kültéri szőnyegekről se feledkezz meg, hiszen ezekkel nem csak a csúnya padlót tudod elrejteni, hanem mezítláb is kisétálhatsz az erkélyre. A falat szintén díszítheted textilekkel, például szép makramé dekorációkkal.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.