Forrás: Getty

Furoshiki – Próbáld ki az ajándékcsomagolás legtrendibb és legkörnyezetkímélőbb változatát

Az ajándékok becsomagolásával rengeteg szemetet termelünk, így mindenféleképp szükség van egy jó alternatívára, ami pedig nem más mint, a japán csomagolási művészet, a furoshiki. Utóbbit nem nehéz kivitelezni, ollóra és ragasztóra sincs szükség, és a későbbiekben ismét fel lehet használni az anyagot. Igen, az anyagot, ugyanis ennél a technikánál textilt kell használni, amit a későbbiekben akár egy konyharuhának is kinevezhetsz.

Így működik

Teríts egy szép rongyot vagy kendőt az asztalra, az ajándékot helyezd annak közepére. Ezt követően a kendő egyik sarkát átlósan hajtsd át az ajándék másik oldalára, majd csomózd össze a két véget. Ezt ismételt meg a másik két sarokkal is, és már el is készültél az egyedi és fenntartható csomagolásoddal.

Természetesen számos más furoshiki technikával is be lehet csomagolni a különböző tárgyakat. Ezeket nézheted meg az alábbi videóban, így a jövőben nem fog nehezedre esni az ajándékok szép becsomagolása:

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.