Furoshiki – Próbáld ki az ajándékcsomagolás legtrendibb és legkörnyezetkímélőbb változatát

Furoshiki – Próbáld ki az ajándékcsomagolás legtrendibb és legkörnyezetkímélőbb változatát

Valószínűleg mindenkinek a családjában van legalább egy valaki, aki mindig nagyon óvatosan bontja ki az ajándékokat, méghozzá azért, hogy jövőre is fel tudja használni a csomagolópapírt. A legtöbben ezen jót nevetünk, pedig valójában ez egy szuper környezetkímélő szokás. Ha pedig ez a szempont számodra is fontos, de egy másik módszert keresel, akkor próbáld ki a furoshikit!

Ötletládához ad!

Az ajándékok becsomagolásával rengeteg szemetet termelünk, így mindenféleképp szükség van egy jó alternatívára, ami pedig nem más mint, a japán csomagolási művészet, a furoshiki. Utóbbit nem nehéz kivitelezni, ollóra és ragasztóra sincs szükség, és a későbbiekben ismét fel lehet használni az anyagot. Igen, az anyagot, ugyanis ennél a technikánál textilt kell használni, amit a későbbiekben akár egy konyharuhának is kinevezhetsz.

Így működik

Teríts egy szép rongyot vagy kendőt az asztalra, az ajándékot helyezd annak közepére. Ezt követően a kendő egyik sarkát átlósan hajtsd át az ajándék másik oldalára, majd csomózd össze a két véget. Ezt ismételt meg a másik két sarokkal is, és már el is készültél az egyedi és fenntartható csomagolásoddal.

Természetesen számos más furoshiki technikával is be lehet csomagolni a különböző tárgyakat. Ezeket nézheted meg az alábbi videóban, így a jövőben nem fog nehezedre esni az ajándékok szép becsomagolása:

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp A teregetés legjobb időpontja – Így sokkal gyorsabban fognak száradni a ruhák

Akinek nincs szárítógépe, annak ősszel és télen igencsak nagy kihívás a teregetés, hiszen a frissen mosott ruhák sokkal lassabban száradnak mint tavasszal vagy nyáron. Cikkünkben eláruljuk, hogy mikor érdemes mosni annak érdekében, hogy a hidegebb évszakokban minél gyorsabban száradjanak meg a ruhák.

Tipp Így segítsz a kertedbe költözött madarakon a hidegebb hónapokban

Rendszeresen eteted a madarakat? Mutatjuk, mit tudsz tenni értük a leghidegebb hónapok alatt.

Tipp 2022 legszebb konyhai trendjei

Minden év új trendeket hoz magával, így 2022 is. Ha kíváncsi vagy, hogy idén mik lesznek a konyhatrendek, akkor görgess lejjebb!

Tipp Csokifoltok eltávolítása – Ezekkel a praktikákkal biztosan sikerül!

Legyünk őszinték! A csokifoltok nem csak a gyerekes családoknál jelentenek problémát, hiszen a felnőttek is előszeretettel esznek csokoládét – ahogy ők is könnyedén összekenhetik a ruhájukat. Cikkünkben megosztunk pár szuper trükköt, melyeknek hála hamar eltüntethetjük ennek nyomait.

Tipp 2022-ben ez a 3 lakberendezési trend fog mindenhonnan visszaköszönni

Egy biztos: 2022-ben a kényelem áll a középpontban, így minden trend ennek lesz alárendelve. Következzen 3 olyan, ami mellett nem fogunk tudni elmenni.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin