Forrás: Getty

Fekete szín a lakberendezésben – Így használják a dizájnerek ezt a drámai tónust

Az általános hozzáállás, hogy otthonunk berendezésekor jobb mellőzni a fekete színt, hiszen túl komorrá és sötétté teheti a szobát. Muszáj elismernünk, hogy ebben van igazság, hiszen túlzott mennyiségben vagy nem jól kombinálva valóban elronthatjuk a feketével a lakás hangulatát. Hoztunk azonban pár tippet a dizájnerektől, hogyan lehet jól használni. Így mutat jól a fekete szín a lakberendezésben.

1. Élénk színekkel kombinálva

A feketének és az élénk színeknek is jót tesz, ha kombináljuk őket. A fekete egyhangúságát képes megtörni a narancssárga, a citromsárga vagy a korallszín, cserébe pedig utóbbiak is kitűnnek a környezetükből. Tehát a fekete és élénk színek vegyítéséből kifejezetten trendi, játékos enteriőrt tudunk teremteni.

2. Fekete fém bútorok

A fekete fém bútorok a 2000-es évek elején nagy népszerűségnek örvendtek, majd szépen lassan eltűntek a süllyesztőben. Ennek oka, hogy nem jó környezetbe választottuk a fekete fémet, és nem mutatott jól az összhatás. Letisztult, minimalista környezetben azonban kifejezetten elegáns megoldásnak számít, ezért bátran választhatjuk ilyen stílusú szobába.

3. Kicsi dekorelemek

Nem kell feltétlenül egy egész falat feketére festenünk, ha ezzel a színnel szeretnénk dekorálni. Elég, ha a dekorációt fekete színben szerezzük be: vázák, képkeretek, festmények és dekorszobrok tömkelege kapható ilyen tónusban, és kétségkívül szuper jól mutatnak modern otthonokban.

4. Fekete és fehér

Örök klasszikus színkombináció a fekete és fehér, napjainkban is előszeretettel használják a lakberendezők, ha időtállót szeretnének alkotni. A fekete-fehér színpárhoz érdemes modern formákat alkalmazni, hogy éveken át trendinek számítson a végeredmény.

5. Fekete kanapé

Igazi „statement” darabnak számít a fekete kanapé. Kisállatok mellé vagy szőke hajúak körében nem a legszerencsésebb választás, hiszen azonnal meglátszik rajta minden haj- és szőrszál, de ezzel együtt is ütős végeredményt kaphatunk vele. Válasszunk belőle bőrt vagy műbőrt, hiszen ezeket az anyagokat könnyű tisztán tartani.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.