Forrás: Getty

Fekete dekoráció a teraszra – Így használd a legsötétebb árnyalatot a lakáson kívül

A fekete dekoráció a teraszra idén trendibb, mint valaha. A lakberendezők új hóbortja ugyanis a falakon kívülre vinni ezt a drámai árnyalatot. Kíváncsi vagy, milyen csodaszép megoldások születtek? Mutatjuk.

Fekete dekoráció a teraszra

1. Letisztult fekete-fehér

A fekete színt nem kell nagy mennyiségben használni az ütős végeredmény érdekében, elég, ha csak a kontraszt színével, a fehérrel vegyítjük. Bámulatosan modern, mégis időtálló megoldás. Ez az összeállítás azonban csak akkor működik igazán, ha fehér a terasz/erkély fala.

2. Fekete, színes kiegészítőkkel

Túlságosan búskomor számodra a fekete árnylat? Törd meg egyhangúságát sárgával, türkizzel vagy smaragdzölddel, hogy vidám, sikkes hatást érj el. A színeket díszpárnák, plédek vagy akár szőnyeg formájában is becsempészhetjük a fekete bútorok közé.

3. Fekete teraszajtó

Szívesen dekorálnál feketével, de az egész kerti bútor szettet nem szeretnéd feketére cserélni? Válaszd a fekete teraszajtót, ami modern, trendi hatást kelt anélkül, hogy túlzásba vinnéd a legsötétebb szín használatát.

4. Bohém fekete

Ha a modern, letisztult megjelenést túl ridegnek érzed, és valami otthonosabbra vágysz, válaszd a bohém stílust a fekete teraszhoz. A fekete lambériákat és kerti bútorokat lakályossá teheted pár borzas párnával, sok cserepes növénnyel és különleges stílusú bútorokkal.

5. Minimális fekete

Világos környezetben is tud jól mutatni a fekete kerti bútor, különösen, ha nem mindennapi megoldásokat választunk. Kanapé helyett hintaágy, szék helyett sámli, fotel helyett függőszék. Kis mennyiségű fekete szín mellett jól mutat a fa anyag vagy pár élénkebb színű kiegészítő is.

6. Tégla és fekete

Tégla mintás az otthonod fala? A fekete szín ott is jól mutat! Mivel a tégla nagyon nyers hatást kelt, fekete kiegészítőkből fém darabokat válasszunk. Így kicsit steampunk, kicsit modern, kicsit bohém lesz az összhatás.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.