Forrás: Getty

Ezeket soha! A 7 legnagyobb lakberendezési baki, amit bárki könnyen elkövethet

Lássuk hát a leggyakoribb tévedéseket, és az azokat orvosló praktikákat!

1. Nem gondolunk a tűzveszélyre

Ügyeljünk arra, hogy elektromos fűtőberendezés közelébe ne helyezzük könnyen gyulladó tárgyat. Különösen a drapériákra figyeljük oda, mert egy huzattól lengedező függöny pillanatok alatt lángra kap.

2. Szövet szövettel nem passzol

Ha utólag szerzünk be egy huzattal ellátott bútordarabot, könnyen megeshet, hogy a párnázott rész mintázata és anyaga erősen elüt a már meglévő drapériáktól. Ha visszaküldésre nincs mód, próbáljuk meg olyan szőnyeggel, párnákkal, terítőkkel elterelni az új elemről a figyelmet, melyek annak kiegészítő színeit viselik magukon.

3. Tapéta csak az egyik falon

Ha csak az egyik falat fedjük be tapétával, az könnyen azt a kellemetlen érzést keltheti, hogy csak ennyire futotta a költségvetésből. Ha mégis ragaszkodunk ehhez a megoldáshoz, győződjünk meg róla, hogy egymagában is kellően drámai hatást kelt a tapétával kitüntetett szobafal.

4. Lámpák kavalkádja

Ha nem tartjuk kontroll alatt a szoba elektromos berendezéseinek számát, könnyen elveszhetünk a zsinórok tengerében. Mindig kalkuláljunk a rendelkezésre álló hely nagyságával, mielőtt hazaviszünk egy mutatós darabot a közeli outletből.

5. Elfeldkezünk a méretarányokról

Erre például a mennyezeti lámpa kiválasztásánál vagyunk különösen hajlamosak. Mindig ügyeljünk arra, hogy a csillár mérete arányban legyen a helyiség, valamint a rendelkezésre álló szabad tér nagyságával.

6. A jóból is megárt a sok

Az üres polcok hajlamosak elcsábítani minket, így könnyen tömjük tele őket régi kedves tárgyakkal, fotókkal, ajándékokkal. Az elsődleges feladat a zsúfoltság-érzet elkerülése, ehhez rendszeresen szelektáljunk. De még ha szenvedélyes emlékhalmozók vagyunk is, meghatározott időközönként rotáljuk ezeket a lakás szem előtt lévő pontjain.

7. Nem hagyunk elég időt az előkészületekre

Ha úgy döntünk, magunk festjük ki a szobákat, alaposabb felkészülést igényel, mint ha szakemberre bíznánk azt. Ne spóroljuk meg ezt az időt, máskülönben a lakás falai árulkodni fogak lustaságunkról hosszú időn át.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.