Forrás: Getty

Ezek a last minute dekorációs ötletek pillanatok alatt rémisztővé varázsolják a lakást

A halloween tökéletes alkalom arra, hogy elmerüljünk a DIY dekorációk világában. Akár egyetlen délután is elég lehet ahhoz, hogy rémisztő hangulatba varázsoljuk a lakást szuper könnyen elkészíthető díszeknek hála. Ráadásul mindegyik pénztárcabarát, és nem igényelnek különleges alapanyagokat sem.

1. Múmia lámpások

Egyik buli sem az igazi lámpások nélkül, a rettegés éjszakán pedig csak rémisztő megoldás jöhet szóba. Fogj egy befőttesüvegeket, sebkötözőt, ragasztópisztolyt és mozgó szem matricát. Ragasztópisztollyal kend be az üveg nagyját, majd tekerd körbe a sebkötözővel az egészet. Miután megszáradt, ráerősíthetjük a mozgó szem matricákat, dobjunk mindegyikbe egy-egy mécsest, és meg is vagyunk.

2. Szellem girland

A szellemek elkészítéséhez szükségünk lesz egy szellem alakú sablonra, újságpapírra, kartonra, ragasztóra, zsinegre, csipeszekre és filctollra. A sablon segítségével vágjunk ki szellemformákat az újságpapírból és a sablonból is, majd ezeket ragasszuk egymásra. Filctollat rajzoljunk arcot a szellemeknek, ezután a kész szellemfigurákat erősítsük fel a zsinegre a csipeszek segítségével.

3. Karton denevérek

A sok denevér elkészítéséhez különböző méretű denevér formájú sablonokra lesz szükségünk, valamint fekete kartonpapírra. A sablonok segítségével rajzoljuk fel a kartonra a denevéreket, vágjuk ki őket, majd gyurmaragasztóval erősítsük fel őket a falra vagy tükörre.

4. Szalvéta szellemek

Fehér szalvéta és vatta minden háztartásban akad, ezekhez a szellemekhez pedig pont elegendő ennyi. A szalvéta közepébe tegyünk vattát, majd hajtsuk úgy a szalvétát, hogy a vattával kitömött rész legyen a szellemek feje. Zsineggel rögzítsük a fejüket, végül fekete filccel rajzoljunk arcot a szellemeknek, és el is készültünk.

5. „Tökjó” lufik

Narancssárga lufikból pillanatok alatt halloween-i tököket készíthetünk egy fekete filctoll segítségével. Fújjuk fel a lufikat, majd nagyon óvatosan rajzoljunk nekik töklámpás arcot. Használjunk vastag fejű filcet, nehogy kiszúrja a lufikat.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.