Ezek a last minute dekorációs ötletek pillanatok alatt rémisztővé varázsolják a lakást

Ezek a last minute dekorációs ötletek pillanatok alatt rémisztővé varázsolják a lakást

Az utolsó pillanatban derült ki, hogy nálad lesz a halloween-i buli? Esetleg eddig nem volt időd rémisztő hangulatba kerülni? A legjobb helyen jársz.

Ötletládához ad!

A halloween tökéletes alkalom arra, hogy elmerüljünk a DIY dekorációk világában. Akár egyetlen délután is elég lehet ahhoz, hogy rémisztő hangulatba varázsoljuk a lakást szuper könnyen elkészíthető díszeknek hála. Ráadásul mindegyik pénztárcabarát, és nem igényelnek különleges alapanyagokat sem.

1. Múmia lámpások

Egyik buli sem az igazi lámpások nélkül, a rettegés éjszakán pedig csak rémisztő megoldás jöhet szóba. Fogj egy befőttesüvegeket, sebkötözőt, ragasztópisztolyt és mozgó szem matricát. Ragasztópisztollyal kend be az üveg nagyját, majd tekerd körbe a sebkötözővel az egészet. Miután megszáradt, ráerősíthetjük a mozgó szem matricákat, dobjunk mindegyikbe egy-egy mécsest, és meg is vagyunk.

2. Szellem girland

A szellemek elkészítéséhez szükségünk lesz egy szellem alakú sablonra, újságpapírra, kartonra, ragasztóra, zsinegre, csipeszekre és filctollra. A sablon segítségével vágjunk ki szellemformákat az újságpapírból és a sablonból is, majd ezeket ragasszuk egymásra. Filctollat rajzoljunk arcot a szellemeknek, ezután a kész szellemfigurákat erősítsük fel a zsinegre a csipeszek segítségével.

3. Karton denevérek

A sok denevér elkészítéséhez különböző méretű denevér formájú sablonokra lesz szükségünk, valamint fekete kartonpapírra. A sablonok segítségével rajzoljuk fel a kartonra a denevéreket, vágjuk ki őket, majd gyurmaragasztóval erősítsük fel őket a falra vagy tükörre.

4. Szalvéta szellemek

Fehér szalvéta és vatta minden háztartásban akad, ezekhez a szellemekhez pedig pont elegendő ennyi. A szalvéta közepébe tegyünk vattát, majd hajtsuk úgy a szalvétát, hogy a vattával kitömött rész legyen a szellemek feje. Zsineggel rögzítsük a fejüket, végül fekete filccel rajzoljunk arcot a szellemeknek, és el is készültünk.

5. „Tökjó” lufik

Narancssárga lufikból pillanatok alatt halloween-i tököket készíthetünk egy fekete filctoll segítségével. Fújjuk fel a lufikat, majd nagyon óvatosan rajzoljunk nekik töklámpás arcot. Használjunk vastag fejű filcet, nehogy kiszúrja a lufikat.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Otthon Varázslat 20 négyzetméteren – Ez a lakás felülírja a szűk terek fogalmát

A kislakás különleges műfaj, ami a megszokottnál sokkal kompaktabb elrendezést, komoly átgondolást és látványos ötleteket igényel, hogy minden funkció elférjen kevés négyzetméteren. Ebben a picike otthonban ez igencsak látványosan sikerült.

Tipp Tavaszi nagytakarítás: így lesz csíkmentes az ablaküveg

Nincs tavaszi nagytakarítás ablaktisztítás nélkül, ennek ellenére ez az egyik legkevésbé kedvelt munka, hiszen sokáig tart, sok energiát emészt fel, végül mégis sokszor csíkos és foltos a felület. Utóbbi problémára hoztunk most megoldást.

Tipp A bolyhos szőnyegek tisztítása: csak 3 eszközre van szükséged hozzá

A bolyhos szőnyegek nagyon kényelmesek, hiszen a hosszú szálak miatt puhák, ráadásul szinte valamennyi stílushoz jól illenek. Sokan azonban ódzkodnak tőlük, mégpedig a takarítás miatt. Ez valóban sarkalatos pont, de az alábbi 3 eszköz segítségével könnyebb lesz a dolgod.

Kert A gyep gondozása tél után – Erre van szüksége tavasszal a fűnek

A hosszú és hideg tél után a növényeknek kiemelt figyelemre és törődésre van szükségük. Ez a fűre is igaz. Mutatjuk, mit kell tenned a gyeppel, hogy tavasszal (aztán pedig nyáron is) szép és egészséges legyen.

Kert Ezeket a növényeket ültesd az udvar árnyékos részeire

Ha már tapasztalt kertész vagy, bizonyára félve fogsz neki az árnyékos helyek megtervezéséhez, hiszen nehéz virágba borítani a naptól elzárt részeket. A kert azonban csak úgy lesz szép, ha minden pontjában van valami zöld, ehhez pedig ismerni kell az árnyéktűrő virágokat. Hoztunk egy listát a legszebb növényekről, amelyek örömmel költöznének a kerted árnyékos sarkaiba is.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin