Forrás: Getty

Elmondjuk (és megmutatjuk), miért jó ötlet a teraszra szőnyeget tenni

A kinti terek berendezésekor nehéz megtalálni a tökéletes egyensúlyt, amivel kellemes teret hozunk létre, de ellen is áll az időjárás viszontagságainak. A teraszok és erkélyek többségén nincs szőnyeg az előbb említett ok miatt, ez azonban hiba. Mutatjuk, miért.

Miért jó ötlet kintre szőnyeget tenni?

A profi lakberendezők legjobb tanácsa a kinti terek berendezést illetően, hogy kezeljük úgy a teraszt vagy az erkélyt, mintha egy lakáson belüli szobáról lenne szó. Ez azért fontos, mert csak így tudunk olyan kellemes atmoszférát teremteni, hogy igazán jól érezzük ott magunkat. Persze a szőnyeg kiválasztásakor már szem előtt kell tartani, hogy kintre választunk darabot, ám ha találunk megfelelőt, az képes teljesen megváltoztatni a terasz hangulatát.

Milyen típusú szőnyegeket érdemes a teraszra vagy erkélyre választani?

  • Szövet: Az erős, enyhén durva szövet szőnyegek képesek ellenállni az enyhébb időjárásnak, azonban télre és nagy viharokra ezt is érdemes bevinni.
  • Műanyag: Nem a legelegánsabb megoldás, ám ebből a típusból is számos mutatós darab található a piacon. Nem kell félteni a széltől vagy az esőtől, ráadásul rengeteg színben és mintával megtalálható.
  • Rongyszőnyeg: A rongyszőnyeg olcsó és viszonylag strapabíró opció kinti felületekre. Ha elkoszolódik, elég csak bedobni a mosógépbe, illetve egyes darabok még szárítógépben is száríthatók.

Bizonyíték, hogy nagyon is jó ötlet szőnyeget tenni kintre

  • Szimpla megoldás

Még egy semleges színű, egyszerű szőnyeg is képes teljesen megváltoztatni a kinti tér hangulatát. Sokkal otthonosabb atmoszférát teremthetünk a legszimplább darabbal is.

  • Stílus, elegancia

Az egyszerű kerti bútorokkal berendezett teraszt is könnyedén stílusossá tehetjük egy feltűnő szőnyeggel. Ne riadjunk vissza a mintáktól és a színektől, nem lőhetünk velük mellé.

  • Drámai hatás

A fekete-fehér színkombináció kint is működik. A többi dekorációval és bútorral játékos, könnyed, de akár drámai hatást is elérhetünk.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.